Várhatóan érkezik az első Bitcoin ETF az Egyesült Államokba 2023 végéig

-

Az Egyesült Államokban régóta várt pillanat közeleg, az ETF szakértők szerint 75%-os esély van arra, hogy az év végéig végre elinduljon az első tényleges (spot) Bitcoin ETF.

Eric Balchunas és James Seyffart, a Bloomberg tőzsdei alap (ETF) elemzői, optimistán állnak a helyzethez, ugyanakkor óvatosságra intenek, hogy az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) még mindig elhalaszthatja a már folyamatban lévő kérelmekre vonatkozó döntését.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Míg az SEC jóváhagyta a jövőbeli alapú Bitcoin ETF-eket, a tényleges Bitcoin ETF kérelmek jóváhagyása még várat magára.

Eric Balchunas és James Seyffart mégis bíznak abban, hogy 2023-ban már láthatunk egy tényleges Bitcoin ETF-t az Egyesült Államokban.

A szakértők 75%-os esélyt adnak annak, hogy az amerikai kriptó befektetők megkapják az ország első tényleges BTC ETF-ét.

Az ETF szakértők úgy vélik, hogy szinte biztos, hogy 2024 végéig elindul egy ilyen termék.

Balchunas és Seyffart optimizmusát az alapozza meg, hogy a Grayscale jelentős győzelmet aratott az SEC elleni harcban.

Az Amerikai Egyesült Államok Columbia Kerületi Körzeti Bírósága eltörölte a Bizottság döntését, amellyel elutasították az eszközkezelő kérelmét, hogy alakítsák át a GBTC-t ETF-vé.

Bár a bírósági döntés nem jelenti automatikusan, hogy az SEC jóváhagyja a Grayscale kérelmét, optimista várakozásokat váltott ki a tényleges Bitcoin ETF jóváhagyásával kapcsolatban.

Jelenleg több kérelem is várja az SEC szeptember elején várható döntését, köztük a Bitwise, a BlackRock, a WisdomTree, az Invesco és a VanECK kérelmei.

A Bloomberg Intelligence korábban azt jósolta, hogy egy tényleges Bitcoin ETF szeptember 4. előtt indulhat el.

Azonban Balchunas szerint nem lenne meglepő, ha az SEC elhalasztja a döntést a friss bírósági döntés után. Ugyanakkor hozzátette, hogy a jóváhagyás bármikor megtörténhet.

Az elemzők emellett megjegyzik, hogy az SEC nemcsak jogi vereséget szenvedett, hanem PR kudarcot is.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Grayscale egyhangú győzelme széles körben visszhangzott a fő médiumokban, mint például a Wall Street Journal, a CNN és a New York Times. Az ETF szakértők szerint az SEC „PR és jogi veszteségei ellehetetlenítik a tagadást”.

Ahogy az idő halad előre, izgalmas várakozással tekintünk az amerikai tényleges Bitcoin ETF létrejöttének lehetőségére.

Balchunas és Seyffart optimizmusa és elemzései világos képet festenek az előttünk álló kilátásokról.


Olvastad már? A következő Bitcoin bikapiac három kulcsfontosságú tényezője

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A PayPal USD (PYUSD) debütálása a KuCoin tőzsdén

A KuCoin kriptopénz tőzsde egy pénteki bejelentés szerint bevezette a PayPal PYUSD stablecoinját. Ez a tőzsdei bevezetés jelentős előrelépés a még fiatal stablecoin hozzáférhetőségének javításában, amely...

A Binance jogi küzdelme a SEC-el

A Binance (BNB) a közelmúltban megtámadta az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet keresetét, arra hivatkozva, hogy nincs hatásköre a jogi eljárás megindítására. A Binance a SEC vádjainak elutasítására...

Dogecoin (DOGE) technikai elemzés 09.22.

Prémium Dogecoin (DOGE) A piaci korrekció az elmúlt nap során visszafogta a Dogecoin (DOGE) bikás előretörését a 0,06 dolláros támaszszintről. A vevők azonban tartották a támaszt, a mém...

Egy bálna nagy tételben vásárol Ethereumot

A bálna tevékenység nagy érdeklődésnek örvend a kriptotérségben, az elemzők és a kereskedők szorosan figyelemmel kísérik, hogy hasznos információkhoz jussanak. Az egyik ilyen érdekes lépésre nemrégiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!