Megszűnteti a Binance a BUSD stablecoint

-

A Paxos 2024 februárjában befejezi a BUSD támogatását, a Binance pedig bejelentette, hogy ők is felhagynak a stablecoin futtatásával.

A tőzsde arra kérte a felhasználóit, hogy a BUSD tokeneket váltsák át más kriptoeszközökre, és egy viszonylag frissen elindult, a tőzsdén is elérhető stablecoint ajánlott helyette.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Binance hivatalos állásfoglalást is kiadott arról, hogy 2024 februárjában a BUSD megszűnik működni, és a Paxos is ugyanekkor fogja felfüggeszteni a visszaváltási lehetőséget.

A tőzsde hivatalos bejelentése előtt már több felhasználó is megosztotta a közösségi médiában, hogy a tőzsde appjában rendszerüzenetet kaptak a token támogatásának a megszűnéséről, és erről számos screenshotot is mutattak.

A tőzsde a sajtóközleményében arra bíztatja a felhasználókat, hogy kezdjék el a BUSD készletük átváltását más kriptókra, többek között az újonnan indult First Digital USD (FDUSD) tokenre.

Ezt a stablecoint a Hong Kongban működő First Digital Group indította el, és júliusban került be a Binance kínálatába.

A tőzsde augusztus 30-án nyolc BUSD kereskedési párt is levett a kínálatából, aktiválta viszont a BUSD/FDUSD párt, amelyen a váltásért nem számolnak fel jutalékot.

Az FDUSD esetében a Binance korábban is megpróbálta nagyobb arányú kereskedésre ösztönözni a felhasználóit, és jutalékmentes váltást kínált a BTC és az ETH ellenében is.

A Binance döntése, hogy beszüntetik a BUSD stablecoint, vélhetően a SEC eljárása miatt következett be.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az USA tőzsdefelügyelete idén februárban figyelmeztette a Paxost, hogy a BUSD kibocsátása és üzemeltetése potenciálisan törvénysértő lehet, mivel a gyanú szerint regisztrálatlanul működő értékpapírként is definiálhatja a hatóság.

A Paxos ugyanezen a napon utasítást kapott a New York Állami Pénzügyi Részlegtől, hogy függessze fel a BUSD kibocsátását és forgalmazását.

Olvastad már? A következő Bitcoin bikapiac három kulcsfontosságú tényezője

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Nagyon optimista Bitcoin árelőrejelzés a Mechanism Capital részéről

A geopolitikai erők kezdenek megmozdulni a Bitcoin körül, egy elemző szerint bármi lehetséges a digitális valuta árfolyamát illetően. A Bitcoin potenciálisan elérheti az 1 millió dollár...

A Solana egy 900%-os emelkedést tartogathat 1000 dollárig, de CSAK HA…

A július 15-21. hét folyamán a Solana (SOL) visszaszerezte a 150 dollárt, majd magasabbra emelkedett, és a 173 dolláros cikkírásakor 17% -ot tett ki. A...

Vajon Ethereum ETF kereskedés új altcoin rallyt indít? Az utolsó esély az altcoinok olcsó megvásárlására?

Vendégbejegyzés A kriptopiac mostanában a vihar előtti csendet éli. A szemek az Ethereumra szegeződnek, mivel egy ETF esetleges bevezetése komoly rallyt indíthat el. Az altcoinok vonzó belépési...

A Bitcoin most már a francia nyugdíjbiztosításokban is szerepel!

A VanEck az Inter Investtel együttműködve egy innovatív tőzsdén kereskedett kötvényen (ETN) keresztül bevezeti a Bitcoint a francia nyugdíj-előtakarékossági tervekbe. Ezzel az úttörő együttműködéssel a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!