Megszűnteti a Binance a BUSD stablecoint

-

A Paxos 2024 februárjában befejezi a BUSD támogatását, a Binance pedig bejelentette, hogy ők is felhagynak a stablecoin futtatásával.

A tőzsde arra kérte a felhasználóit, hogy a BUSD tokeneket váltsák át más kriptoeszközökre, és egy viszonylag frissen elindult, a tőzsdén is elérhető stablecoint ajánlott helyette.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Binance hivatalos állásfoglalást is kiadott arról, hogy 2024 februárjában a BUSD megszűnik működni, és a Paxos is ugyanekkor fogja felfüggeszteni a visszaváltási lehetőséget.

A tőzsde hivatalos bejelentése előtt már több felhasználó is megosztotta a közösségi médiában, hogy a tőzsde appjában rendszerüzenetet kaptak a token támogatásának a megszűnéséről, és erről számos screenshotot is mutattak.

A tőzsde a sajtóközleményében arra bíztatja a felhasználókat, hogy kezdjék el a BUSD készletük átváltását más kriptókra, többek között az újonnan indult First Digital USD (FDUSD) tokenre.

Ezt a stablecoint a Hong Kongban működő First Digital Group indította el, és júliusban került be a Binance kínálatába.

A tőzsde augusztus 30-án nyolc BUSD kereskedési párt is levett a kínálatából, aktiválta viszont a BUSD/FDUSD párt, amelyen a váltásért nem számolnak fel jutalékot.

Az FDUSD esetében a Binance korábban is megpróbálta nagyobb arányú kereskedésre ösztönözni a felhasználóit, és jutalékmentes váltást kínált a BTC és az ETH ellenében is.

A Binance döntése, hogy beszüntetik a BUSD stablecoint, vélhetően a SEC eljárása miatt következett be.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az USA tőzsdefelügyelete idén februárban figyelmeztette a Paxost, hogy a BUSD kibocsátása és üzemeltetése potenciálisan törvénysértő lehet, mivel a gyanú szerint regisztrálatlanul működő értékpapírként is definiálhatja a hatóság.

A Paxos ugyanezen a napon utasítást kapott a New York Állami Pénzügyi Részlegtől, hogy függessze fel a BUSD kibocsátását és forgalmazását.

Olvastad már? A következő Bitcoin bikapiac három kulcsfontosságú tényezője

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin augusztusa óta először emelkedik 28.000 dollár fölé

A Bitcoin (BTC) több mint hat hét óta először törte át a 28.000 dolláros határt, és a befektetők azt remélik, hogy a kitörés megnyitja az...

Ethereum Classic (ETC) technikai elemzés 10.02.

Prémium Ethereum Classic (ETC) Az Ethereum Classic (ETC) örömmel terjesztette ki a szeptemberi fellendülést októberre. Szeptember 26-tól +10%-kal emelkedett, és a szerkesztés idején 16,80 dolláron kereskedtek vele. A rally...

Gary Gensler szerint a pereskedés hatékony módszer a kriptoipar szabályozására

A tőzsdefelügyelet, a SEC elnöke a Fehér Ház Pénzügyi Bizottsága előtt tanúskodott a héten, amely során több képviselő is aggodalmait fejezte ki a kriptoipar terén...

A SEC bepereli az FTX tőzsdét auditáló céget

A SEC célkeresztjébe került a bedőlt FTX tőzsdét auditáló Prager Metis, mivel a vádak alapján számos ponton megsértették a felülvizsgálati pártatlanság elveit. A PM elsősorban...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!