Hong Kongban terjeszkedik a svájci SEBA Bank

-

A kriptobarát szolgáltatásairól ismert svájci pénzintézet a SEBA Bank bejelentette, hogy sikeresen megszerezte az előzetes engedélyeket ahhoz, hogy Hong Kongban is üzletelhessen, és így a kínai régióban is megkezdhesse a terjeszkedést.

Az előzetes engedélyről szerdán osztotta meg a hírt a bank, és elmondták a Hong kongi tőzsdefelügyelet, az SFC áldását adta arra, hogy a bank továbblépjen a teljes engedélyeztetés folyamatában, amely ahhoz kell, hogy a városban szabályozott módon ajánlhasson termékeket és szolgáltatásokat, például értékpapírokat a helyi befektetőknek.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ugyanebbe a körbe tartoznak a kriptopénzek, illetve az azokhoz kapcsolódó szolgáltatások is, mint amilyenek a különböző derivatívák.

A SEBA Bank mögött az egyik legnagyobb svájci pénzintézet, a Julius Baer áll, a SEBA pedig bevallottan a digitális gazdaság résztvevőit célozta meg, és az ő közreműködésükkel ajánl vagyonkezelési szolgáltatásokat, befektetéseket, vagy éppen kereskedési ügyintézést.

A Hong Kongban megszerzett engedéllyel a helyi leányvállalatuknak lehetősége lesz arra, hogy mind a hagyományos pénzügyi piacon megtalálható termékekkel, mind a kriptopiaci konstrukciókkal kiszolgálhassa az ügyfeleit.

Hong Kong komoly erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy a járványügyi intézkedések után helyrerázódjon, és vezető pénzpiaci központtá váljon a kriptoipari vállalatok számára.

Júniusban új szabályzatot vezettek be, amely a lakossági szolgáltatásokat nyújtó vállalatokra vonatkozik, és amely alapján a tőzsdéknek és a kereskedőplatformoknak megfelelő engedélyeket kell szerezniük a törvényes működéshez.

Amy Yu, a SEBA Hong Kong ügyvezetője elmondta, a SEBA csoport olyan helyen akar szolgáltatásokat nyújtani a befektetőknek, ahol a törvény is elismeri a digitális eszközök létjogosultságát.

Hong Kong ilyen szempontból rendkívül ígéretes helynek látszik, és Yu elmondása szerint jó úton halad, hogy globális kriptopiaci központtá váljon.

Amennyiben a bank megfelel minden kritériumnak, amelyet az SFC támaszthat, és megkapja az engedélyeket, a SEBA Bank lesz az egyik első a régióban, amely törvényesen ajánlhat kriptós szolgáltatásokat a kínai ügyfeleknek.

A SEBA csoportba olyan vállalatok tartoznak még, mint például a Hashkey Exchange, vagy az OSL.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A SEBA számára nem ez az első hely, ahol engedélyeket akar szerezni a teljes körűen szabályozott működéshez.

Svájcban, illetve Abu Dhabiban is hasonló folyamatba kezdett, hogy törvényesen tudjon működni ezekben a régiókban.


Olvastad már? Várhatóan érkezik az első Bitcoin ETF az Egyesült Államokba 2023 végéig

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

A PEPE 4.negyedéve ígéretesen indul, folytatódik-e a növekedés?

Aligha volt unalmas fejezet a Pepe (PEPE) békás témájú termék rövid történetében. A mémcoint szeszélyes árfolyam-ingadozásai, amelyek egy portfóliót megalapozhatnak vagy megtörhetnek, sok kriptopénz megfigyelő érdeklődését...

Jövő héten kezdődik az FTX tőzsde alapítóinak a büntetőpere

Sam Bankman-Fried, a becsődölt FTX tőzsde alapítója és ügyvezetője a jövő héten áll a bíróság elé. A vádak között csalás, összeesküvés, értékpapír-csalás, és pénzmosás is...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!