Választóvonalhoz ért a Bitcoin árfolyama 28800 dollárnál

-

A Bitcoin a 29 ezres szint alá esett április 20-án, így felmerül a kérdés, hogy hogyan folytatódik a visszahúzódás, meg lehet-e tartani a szintet, amelyet már megszerzett?

Ha közelebbről szemügyre vesszük a piaci adatokat, akkor látható, hogy a grafikonon egy úgynevezett „Bart Simpson” alakzat formálódhat ki, és ez további esést jelenthet.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A vevők hamar lecsaptak az olcsó bitcoinra, és a 28.600 első érintésekor szinte azonnal megszerezték az összeset.

De jelenleg úgy fest a helyzet, hogy bár a kereskedők jobban szeretnék, ha a 29 ezer dolláros szint támaszként működne, lehet, hogy a további eséssel ismét ellenállás válik belőle.

A Glassnode egyik elemzője a Twitteren osztotta meg a követőikkel az elképzeléseiket.

„A BTC-piac egyértelműen korrekciót él meg, sokan realizálnak profitot. Szóval még mindig vannak kifejezetten optimisták, és még mindig vannak, akik nem adják el, még akkor sem, ha pont a helyi csúcson vásároltak be.”

Az elemző szerint az eladási hullám annak a jele lenne, hogy a kereskedők, főleg, akik 30 ezer fölött vásároltak, bepánikolnak, és inkább a kisebb veszteséget választják, nem várják meg a nagyobb esést.

Az úgynevezett Adjusted Spent Output Profit Ratio (aSOPR) indikátor alapján látni lehet, hogy a bitcoin adásvétele során hányan realizáltak nyereséget vagy veszteséget, és ennek mekkora a mértéke.

Így az elemzők ki tudják következtetni, hogy milyen lehet a kereskedők hangulata.

Más indikátorok arra utalhatnak, hogy nem lesz további esés, hiszen például az RSI, napos időtávon nézve rekord-alacsonyan áll, utoljára egy hónapja tartózkodott ezen a szinten.

Az RSI alapján azt lehet megmondani, hogy adott árfolyamon mennyire számít túlvettnek egy-egy eszköz. Ha alacsony, abból sokan az emelkedésre következtetnek.

Más kereskedők viszont rávilágítanak, hogy a grafikon nagyon hasonlít ahhoz, amelyet az árfolyam 2020-ban rajzolt ki.

Ez vezetett a Bart Simpson alakzathoz, és ez alapján emelkedés jöhet, hiszen a 28.800 dolláros szint egyfajta aljként funkcionálhat.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

John Bollinger, a Bollinger-szalagok kitalálója úgy nyilatkozott, hogy az indikátor szerint növekvő volatilitással számolhatunk, így ajánlott a fokozott óvatosság.

Forrás: .tradingview.com

Az árfolyam visszahúzódott a felső szalagtól, nem sikerült egyértelműen áttörnie azt, így megakadt az emelkedés.

„A BTC visszakorrigált a középső szalagig, az előző kitörést megalapozó szintig. Ez várható volt, mostantól pedig itt az ideje jobban odafigyelni!”

zeta

Olvastad már? Jön a kriptorendelet az Egyesült Királyságban?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Elstartoltak az ETH ETF-ek: még több intézményi tőke érkezhet a kriptopiacra

Két nappal ezelőtt, július 23-án indult el a kereskedés az Ethereum ETF-ekkel, amelyek bejegyzését a közelmúltban hagyta jóvá az Egyesült Államok Értékpapír és Tőzsdefelügyelete. Richard...

A Revolut három év várakozás után megszerzi a brit banki engedélyt

A Revolut hároméves szabályozási folyamat után megszerezte a brit banki engedélyt, ami jelentős mérföldkő a terjeszkedésben, és megszilárdítja pozícióját a hazai piacon. A londoni székhelyű fintech...

A Solana útja az 500 dollárig: A stratégiai lépés és az altcoinok készen állnak a következő lépésre

Vendégbejegyzés A Solana értékének 500 dollár felé történő robbanása nagy port kavar a kriptovilágban. A Solana csapatának stratégiai lépései mozgatják ezt az emelkedő tendenciát, és mindenhol...

Ripple (XRP) árfolyam elemzés 07.25.

Prémium Ripple (XRP) A kriptopiaci összeomlásban a top altcoinok masszív napközbeni esést regisztrálnak, ami egy FUD-rohamot jelez. A Ripple (XRP) árfolyama azonban lényegesen kisebb esést és alacsonyabb árfolyam-visszautasítást...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!