Valamennyi Bitcoin befektető „most nyereségben van”: El Salvador nyerte a legtöbbet?

-

A virágzó kriptopénzpiacon a Bitcoin (BTC) tündököl, az elemzők további mérföldköveket jósolnak.

A Binance egy X poszton keresztül közzétette, hogy az összes Bitcoin befektető nyereségben van.

„Minden ember, aki valaha is vásárolt Bitcoint, most már nyereségben van”.

Olyan országok, mint El Salvador, amely 2021-ben bátran elfogadta a Bitcoint törvényes fizetőeszközként, azok között vannak, amelyek jelentős hozamot ünnepelhetnek a befektetéseikből.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Valóra vált álom a Bitcoin, El Salvador számára

Éppen két héttel ezelőtt, a Bitcoin 60.000 dollár körül lebegő árfolyamának közepette Bukele elnök egyértelműen kijelentette, hogy az ország nem tervezi eladni a Bitcoin-állományát.

Azonban az érme átfordulását figyelve, El Salvador jelenlegi haszonkulcsát tekintve, a CryptoRover így fogalmazott,

„El Salvador most 83 millió dolláros profitot könyvelhet el a Bitcoin befektetési stratégiájával!”

Ezzel kiemelte, hogy az ország nyereséghányada még magasabbra szökött, elérve a lenyűgöző 62%-ot.

Nayib Bukele elnök, kiemelve a Bitcoin belső értékébe vetett szilárd hitét, hozzátette,

„A BTC bevételek az útlevélprogramunkból származnak. A BTC USD-re történő átváltásából származó bevételek a helyi vállalkozások esetében. A bányászatból származó BTC. A kormányzati szolgáltatásokból származó BTC bevételek.”

A tweetjével Bukele felvázolta, hogy a kincstár jelentős állományának fiat valutára való átváltása a jelenlegi piaci értékelés mellett több mint 204,4 millió dollárt eredményezne.

Ezenkívül Tim Draper kockázati tőkés a Web3 Deep Dive csatornán nemrégiben adott interjújában bepillantást nyújtott a Bitcoinba, a kriptopolitikába és El Salvador kriptovalutával való feltörekvő kapcsolatáról.

Elképzelése szerint,

„El Salvador valószínűleg a világ legvonzóbb országa lesz, a legszegényebb, leginkább bűnözéssel sújtott országból talán az egyik leggazdagabbá válik”.

A befektetők választásoktól való félelmei

Draper tovább kommentálta a kripto bevezetésével szembeni ellenállást, a változástól való félelemnek és az irányítás iránti vágynak tulajdonítva azt. Finoman az Egyesült Államokra célozva hangsúlyozta,

„Szerintem mi az innovátorok és úttörők országa vagyunk. Szerintem továbbra is az innovátorok és úttörők országa akarunk maradni”.

A közelmúltban történt mérföldkövek, például a SEC által a spot Bitcoin ETF-ek jóváhagyása ellenére Tim Draper kiemelte, hogy a szabályozási bizonytalanság továbbra is kihívást jelent, különösen az Egyesült Államokban.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A vizsgálat közepette a Biden-kormányzat kriptopénz-szabályozása szoros megfigyelés alatt áll.

Az amerikai választások közeledtével tehát a befektetők éberen figyelik az elnökjelöltek kriptopénz-politikáját.

A CoinGecko adatai szerint a Bitcoin a cikk írásakor 73.188 dolláron kereskedik.

bitcoin
Forrás: coingecko.com

Olvastad már? Coinbase CEO: A Bitcoin elfogadása az arany standardhoz való visszatérést jelenti

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A SEC jóváhagyta az Ethereumot: Felkészülés az altcoin piaci fellendülésre

Vendégbejegyzés A SEC közelmúltbeli döntése újfent a figyelem középpontjába állította az egyik vezető kriptovalutát. A piaci szereplők kíváncsian várják, hogy ez a fejlemény hogyan befolyásolja a szélesebb...

Bajban a Trump token – eladásba kezdtek a bálnák

Egy jelentős mémcoin bálna, 3,7 millió dollár profitot könyvelhetett el, miután értékesítette MAGA (TRUMP) tokenjeit a jelenlegi piaci hullám közepette. A „0x52C0” azonosítóval jelölt bálnatárca az...

Mémcoinok a Holdra? A kriptoelemzők a mémcoinok fellendülésének lehetőségét látják a piac élénkülésében

Vendégbejegyzés A piac fellendülésének kezdetével néhány kevésbé ismert kriptovaluta, a gyakran mémcoinoknak nevezett kriptopénzek felkeltik az elemzők figyelmét. Ezeket a furcsa, az internetes kultúra által inspirált tokeneket...

Távozik a SEC-től a kriptocégek réme

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdebizottsága (SEC) végrehajtási osztályának kriptoeszközökkel és kibernetikai eszközökkel foglalkozó részlege vezetője kilenc évnyi szolgálat után távozott az ügynökségtől. Az ő...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!