Coinbase CEO: A Bitcoin elfogadása az arany standardhoz való visszatérést jelenti

-

A Coinbase vezérigazgatója, Brian Armstrong március 12-én azt javasolta, hogy a Bitcoin széles körű elfogadása az arany standardhoz való visszatérést tükrözheti, potenciálisan stabilizálva az amerikai gazdaságot a növekvő államadóssággal szemben.

Az X-en közzétett bejegyzésében Armstrong hangsúlyozta a Bitcoinban rejlő potenciált, mint olyan pénzügyi eszközben, amely megfékezheti a túlzott kormányzati kiadásokat az Egyesült Államokban.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ez a meglátás a Robert Sterling pénzügyi igazgató által a növekvő államadóssággal kapcsolatban felvetett aggodalmakra reagálva hangzott el.

A Coinbase vezérigazgatója a növekvő államadósság közepette támogatja a Bitcoint

A pénzügyi igazgató felhívta a figyelmet arra, hogy milyen riasztó ütemben halmozódik az adósság.

Az elemző szerint aggasztó, hogy egyre gyorsabb ütemben „trillió dolláros nagyságrendű összegek” gyűlnek össze. A pénznyomtatás mértéke meghaladja a politikai hovatartozást, és „sürgős figyelmet” igényel.

Kiemelte a Bitcoin egyedi tulajdonságait, amelyek segíthetnek a féktelen pénznyomtatás megfékezésében.

A dollárral ellentétben például, amelyet a Federal Reserve tetszés szerint nyomtathat, a Bitcoin készlete véges, 21 millió BTC.

A korlátozott kínálat mellett a BTC deflációs. A hálózat négyévente vagy 240.000 blokkonként automatikusan megfelezi a bányászok jutalmát.

A jelenlegi epochában egy sikeres bányász 6,125 BTC-t kap. Ez a szám, amely 50%-kal fog csökkenni, amikor a felezés 2024. április közepére megtörténik.

E deflációs jelleg azt jelenti, hogy a Bitcoin, miközben az USD-t helyettesítő fizetőeszközként működik, az aranyhoz hasonlóan értéktároló is lehet.

A Bitcoin előnye, hogy digitális, amely megkönnyíti a zökkenőmentes értékátvitelt, hű marad eredeti tervéhez, mint elektronikus készpénz, és alternatívát kínál az USD végtelen kínálatával szemben.

A BTC elfogadása az arany standardhoz való visszatérést jelenti

A Bitcoin széles körű elfogadása Armstrong szerint az „arany standardhoz” való visszatéréshez hasonló lehet.

E forgatókönyv szerint a Bitcoin a korlátlan kormányzati kiadások ellensúlyozásával hozzájárulhatna az árak stabilizálásához és az USD megerősítéséhez.

A Coinbase változatlanul meghatározó szerepet játszik a kriptobizniszben és a kereskedésben.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Azáltal, hogy a platform olyan kifutópályát hoz létre, ahol a felhasználók más kriptovaluták mellett a Bitcoinnal is kereskedhetnek, elősegíti az elfogadást.

A tőzsde nemrégiben jelentette be, hogy 1 milliárd dollárt kíván bevonni egy konvertibilis adósságkibocsátás keretében. Ezt a stratégiát a MicroStrategy is nagy sikerrel alkalmazta.

Olvastad már? A rejtett kriptópotenciál feltárása: A hatalmas növekedés vázlatai

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kombinált bitcoin- és etheralapot bocsátanának ki a Nasdaq-on – hírösszefoglaló

A Hashdex egy kombinált Bitcoin és Ether kriptoalap elindítását tervezi a Wall Streeten, miután az Egyesült Államokban zöld utat kapott a szabályozó hatóságoktól. Ugyanebben az időszakban...

Nem a kripto-ETF-eknek kedvez a Federal Reserve legújabb lépése

A Federal Reserve múlt heti álláspontja a jelek szerint csökkentette az intézményi befektetők piacokba vetett bizalmát, mivel a múlt héten az összes kriptotőzsdei tőzsdén kereskedett...

A SEC jóváhagyta az Ethereumot: Felkészülés az altcoin piaci fellendülésre

Vendégbejegyzés A SEC közelmúltbeli döntése újfent a figyelem középpontjába állította az egyik vezető kriptovalutát. A piaci szereplők kíváncsian várják, hogy ez a fejlemény hogyan befolyásolja a szélesebb...

Bajban a Trump token – eladásba kezdtek a bálnák

Egy jelentős mémcoin bálna, 3,7 millió dollár profitot könyvelhetett el, miután értékesítette MAGA (TRUMP) tokenjeit a jelenlegi piaci hullám közepette. A „0x52C0” azonosítóval jelölt bálnatárca az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!