Vajon miért ragadt a Bitcoin árfolyama 52 ezer dollár közelében?

-

Ami az egyértelmű bikás hangulat jele volt, a múlt héten közel 540 millió dollár értékű Bitcoin (BTC) került ki a központi tőzsdékről.

Ez az IntoTheBlock on-chain elemző cég szerint a legnagyobb heti nettó kiáramlás volt 2023 júniusa óta.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Általában a tőzsdei kiáramlások kiugrása rövid távú felhalmozási tendenciát jelent, amelyet valószínűleg a jövőbeni magasabb hozamokkal kapcsolatos várakozások motiválnak.

A trend azt is tükrözte, hogy a befektetők inkább a HODL-t részesítik előnyben, mintsem hogy a nyereség érdekében likvidálják állományaikat.

Ez érdekes volt, figyelembe véve, hogy a Glassnode adatainak elemzése szerint az összes Bitcoin-egység több mint 94%-a nyereségben volt a jelen írás időpontjában.

bitcoin
Forrás: Glassnode

Miben mesterkednek a Bitcoin kereskedők

A piac szélesebb körű felhalmozódásának másik sokatmondó mutatója az intézményi befektetők számának megugrása volt.

A legalább 1.000 érmét birtokló egyedi entitások száma a cikkírás idején elérte az 1670-et, ami 12%-os növekedést jelent az elmúlt hónaphoz képest. Ez az adat is a 2021-es bikapiac korai időszakára emlékeztetett.

bitcoin
Forrás: Glassnode

Ahogy a felhasználók a felhalmozásra összpontosítottak, a tranzakciós aktivitás csökkent a hálózaton.

A bitcoin bányászok az elmúlt héten valamivel több mint 11 millió dollárt szedtek be hálózathasználati díjakból, ami 32%-os zuhanást jelent.

Valójában közelebbről megvizsgálva a bányászok díjaiból származó bevételek százalékos arányának erőteljes csökkenését mutatta, az év eleji 26%-ról a cikkünk megjelenésekor 3,23%-ra esett vissza.

bitcoin
Forrás: Glassnode

Ez nem feltétlenül lehet örömteli olvasmány az első generációs blokkláncot őrző bányászok számára, akiknek a jövő havi feleződést követően a blokkjutalmak csökkenésével kell számolniuk.

Az elmúlt héten a Bitcoin a CoinMarketCap szerint ingadozott az 51 és 52 ezer dollár közötti szűk zónában. Az oldalazás újabb jele volt annak, hogy a Bitcoin felhalmozódott.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A piac „rendkívül mohó” volt a cikkírás idején, a Hyblock Capital mozgásának vizsgálata szerint.

Ez azt sugallta, hogy több befektetőnek kellett belépnie a piacra, ami végül felfelé irányuló kitöréshez vezetett.

Forrás: Hyblock Capital

Olvastad már? Így reagált az AVAX az Avalanche hálózati leállására

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedett ma a Bitcoin ára?

A Bitcoin piacán ma gyors fellendülés következett be a 65.000 dollár közeli medvés kereskedési időszakot követően. A piaci tőke 1,3 billió dollárra ugrott, ami egy figyelemre...

Az ETH ETF lehetséges júliusi bevezetése, hogyan fogja újraértelmezni az altcoin piacot

Vendégbejegyzés Az ETH ETF júliusban tervezett elindítása jelentős változásokat hozhat az altcoinok piacán. Elemzők szerint ez a lépés hatással lehet a kereskedési stratégiákra és a piaci értékelésekre. A...

Sorra hagyják el a bálnák a Bitcoint, inkább a mesterséges intelligencia felé fordulnak

A hosszú távú bitcoin-tulajdonosok és a bányászok az elmúlt két hétben az eszköz legnagyobb eladói közé tartoztak. Úgy néz ki, most inkább a mesterséges intelligenciát...

Miért nem emelkedik az altcoinok árfolyama?

Egy ismert kriptoelemző, Miles Deutscher rámutatott egy alapvető problémára, amely miatt az altcoinok lemaradnak a növekedésben a jelenlegi piaci ciklusban. Minden nap ezer új versenyző lép...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!