Így reagált az AVAX az Avalanche hálózati leállására

-

Alig három héttel a Solana (SOL) hálózati leállása után egy másik népszerű okos szerződések blokklánca is leállt az Avalanche.

Az Avalanche szundikál

Az Avalanche (AVAX) elsődleges hálózata február 23-án közel öt és fél órára leállt a blokkok előállításával, ami megzavarta a tranzakciók áramlását.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az Avalanche fejlesztői a blokklánc státuszoldala szerint körülbelül 11:30 UTC-kor ismerték el a tranzakciós leállást.

Az Avalanche-t létrehozó Ava Labs társalapítója megerősítette, hogy a probléma egy kóddal kapcsolatos hiba miatt következett be, és nem a teljesítménytől függött.

A v1.10.18-as verzió januári kiadásának részeként bevezetett hiba miatt az Avalanche validátorok nagy mennyiségű haszontalan tranzakciós pletykát küldtek egymásnak, aminek következtében a csomópontok nem reagáltak.

Az Avalanche délután 15:59 UTC körül arra kérte a validátorokat, hogy frissítsenek a v1.11.1-es verzióra, amely kijavítja a fent említett hibát.

Ezt követően a csapat megkezdte a monitorozást, és 17:43 UTC-kor megerősítette az incidens teljes megoldását.

Az eset hetekkel azután következett be, hogy egy blokkbeviteli probléma befolyásolta a hálózat valós idejű állapotának monitorozását.

Megjegyezzük, hogy ez a kiesés nem volt hatással a lánc teljesítményére és tranzakciós aktivitására.

Az AVAX reakciójának megvizsgálása

Az AVAX, az ökoszisztéma natív tokenje kissé megmártózott a fejleményen, a CoinMarkeCap szerint 1,09%-ot veszített a 24 órás időszakban.

A kilencedik legnagyobb kriptopénz egy több mint egy hetes lejtmenet közepén volt. Az elmúlt hét napban több mint 10%-ot zuhant az eszköz.

Noha nem meggyőző, de valószínű, hogy az AVAX legutóbbi 9,5 millió feloldása nyomást gyakorolt lefelé a tokenre.

Feloldások során a piacot elárasztja az extra kínálat, ami ha nem találkozik arányos kereslettel, akkor az árfolyam hirtelen csökkenéséhez vezethet.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az outage némi negatív publicitást hozott az AVAX-nak, mivel a Santiment adatainak elemzése szerint a népszerű közösségi csoportokban megugrottak a coin körüli megjegyzések.

Az Avalanche volt ugyanis a hetedik legtrendibb szó az elmúlt 24 órában a közösségi oldalakon, olyan kulcsszavakkal együtt használva, mint a „hálózat” és a „kiesés”.

Avalanche
Forrás: Santiment

Olvastad már? A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance, az USDT és a Toncoin összefog – És most mi jön?

A Binance hivatalosan is bejelentette a Tether integrációját a Toncoin (TON) hálózatába. Az integráció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy USDT-t fizessenek be és vegyenek...

A Bitwise reklámjából NFT lesz

A Bitwise befektetési alap csütörtökön kiadta az első Ethereum-témájú reklámját, amely egy 39 másodperces videóként NFT token formájában is ki lesz adva, amelyet bárki kinyomtathat...

A CYBRO megközelíti az 1 millió dolláros előértékesítési mérföldkövet az ETH bálna érdeklődésének köszönhetően: 1,200% nyereség előttünk?

Vendégbejegyzés A számos korai fázisú projekt között, amelyek a kriptoszektor új növekedési korszakába lépve gombamód szaporodnak, nehéz diónak tűnik egy igazi gyöngyszemet találni. Egy értékes startup-ot az...

A rendőrség tudja, hogy nem csak a bűnözők használják a bitcoint

A Chainalysis csütörtökön tett közzé egy blogbejegyzést, amelyben bemutatták a bűnüldözés és a kriptopénzek kapcsolatáról szóló tanulmányuk eredményeit. A cég több, mint 800 közszolgálati alkalmazottat...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!