A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

-

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért.

A bálnák kimaradnak

A legfrissebb adatok szerint az átlagos ár, amelyen a nagy Bitcoin-bálnák, akik az elmúlt hónapban aktívan kereskedtek, eladták BTC-jüket, átlagosan 40,5 ezer dollár volt.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ebbe a csoportba azok a bálnák tartoznak, akiknek a legutóbbi tranzakciója az elmúlt 30 napban történt, 100 BTC-nél többet birtokolnak, és olyan pénztárcával rendelkeznek, amely nem kapcsolódik központi tőzsdékhez.

Ez kihagyott profitlehetőségekre utal. Az ő tevékenységük hozzájárulhat a rövid távú lefelé irányuló nyomáshoz.

A felismerés, hogy az aktív bálnák nem maximalizálták a nyereségüket, befolyásolhatja a piaci hangulatot.

Ezt a kereskedők annak jeleként értelmezhetik, hogy még a nagy tulajdonosok sem bíznak a tartósan emelkedő trendben.

bitcoin
Forrás: cryptoquant.com

Mire készülnek a bitcoin bányászok?

Az elmúlt három hétben 700.000 bitcoin került át Over-The-Counter (OTC) platformokra, amelyek a bányászok által kedvelt platformok.

E mozgás egybeesett egy spot Bitcoin tőzsdén kereskedett alap (ETF) jóváhagyásával.

Az OTC desktopok olyan helyek, ahol a nagy Bitcoin-tranzakciók közvetlenül a felek között zajlanak, gyakran a bányászok és a nagybefektetők használják őket jelentős ügyletekhez.

A Bitcoin e jelentős átcsoportosítása az OTC-piacokra a bányászok stratégiai lépéseire utalhat a Bitcoin ETF jóváhagyására válaszul.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A bányászoknak az OTC platformok igénybevételével kapcsolatos óvatos megközelítése a piaci feltételekkel kapcsolatos aggodalmakat is jelezheti, ami befolyásolhatja a szélesebb befektetői hangulatot, és hozzájárulhat a bizonytalanabb árfolyamok kialakulásához.

Ezenkívül a hagyományos tőzsdéktől való ilyen jelentős eltávolodás korlátozhatja az ilyen tranzakciók azonnali láthatóságát a nyilvános piacokon, ami az árak nagyobb volatilitásához és kiszámíthatatlanságához vezethet.

Ezenkívül a bányászok napi bevételei is csökkentek. A bevételek csökkenése növelheti a Bitcoinra nehezedő eladási nyomást, mivel a bányászok kénytelenek lesznek eladni a BTC-jüket, hogy lépést tartsanak a bányászati költségekkel.

bitcoin
Forrás: Blockchain.com

Ráadásul ahogy a feleződés időpontja egyre közelebb kerül, a bányászok díjtermelésének lehetősége tovább csökken, ami szintén negatívan hathat a BTC árára.

A cikkírás idején a BTC 51.059 dolláron forgott, mivel az elmúlt 24 órában 1%-kal csökkent az árfolyama.

bitcoin
Forrás: Santiment

Olvastad már? Okos befektetési lehetőségek a gyengén teljesítő kriptopiacon

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana – Long vagy short? A SOL kereskedők álláspontja

A Solana alapítvány legutóbbi frissítése szerint a Solana devnet sikeresen újraindult és újraindította a normál működést. A fejlesztői környezet április 19-én a hajnali órákban ment tönkre....

72 embert tartóztatnak le a JPEX-botrány kapcsán

A hongkongi rendőrség 29,37 millió dollár értékű, a JPEX-hez kapcsolódó pénzeszközöket fagyasztott be a városállam állítólagos legnagyobb csalásában. A hongkongi hatóságok több mint 70 személyt tartóztattak...

A Bitcoin negyedik feleződése immár befejeződött

Ime, mit jelenthet a most befejezett felezés a bányászok és a befektetők számára. A Bitcoin negyedik feleződése, a kriptopénzek világában négyévente bekövetkező, nagy várakozással kísért esemény...

A szakértők szerint ezek a rejtett kripto drágakővek hamarosan berobbannak

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik lehetőségekben, mivel 2024-ben új szakaszba lép. A szakértők néhány kiválasztott kriptovalutára összpontosítottak, amelyek jelentős növekedésre vannak kilátásban. Ebben a cikkben mélyrehatóan elemezzük ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!