A hongkongi kriptovaluta-bűnügyek csaknem megháromszorozódtak

-

A kriptovalutával kapcsolatos bűncselekmények három év alatt megháromszorozódtak Hongkongban, a 2023 eset mintegy 611 millió dollárt érint.

Az utóbbi három évben jelentősen megnőtt a virtuális eszközökkel kapcsolatos bűncselekmények száma Hongkongban.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A jelentett esetek száma 1397, 2336 és 3415 volt, amelyek 824 millió HKD-t, 1,704 milliárd HKD-t, illetve 4,398 milliárd HKD-t érintettek, ami csaknem megháromszorozódott ebben az időszakban.

A bűnüldözés az egyes esetekre vonatkozó konkrét statisztikákat gyűjtött össze a jelentés szerint a letartóztatások és a bírósági eljárások tekintetében.

Így például a JPEX-ügyben február 20-ig 70 személyt tartóztattak le, akik ellen még nem emeltek hivatalos vádat.

A hongkongi gyanús kereskedési platformok listája

Christopher Hui, a hongkongi pénzügyi szolgáltatásokért és a pénzügyminisztériumért felelős miniszter nyilatkozata szerint egy jogalkotó kérdésére válaszolva az Értékpapír és Futures Bizottság (SFC) tavaly szeptember óta fokozta az információk közzétételére irányuló erőfeszítéseit.

Az erőfeszítéseket többek között a virtuális eszközök kereskedési platformjaira vonatkozó széles körű információk, például a „gyanús virtuális eszközök kereskedési platformjainak listája” közzététele jelenti, a nyilvánosság átlátható és időben történő tájékoztatása érdekében.

A február 14-i állapot szerint ez a lista 14 kereskedési platformot tartalmazott.

Az SFC és a Bizottság február 2-ig több mint 100 virtuális eszközökkel foglalkozó kereskedési platformról vagy kapcsolódó tevékenységről cserélt információt.

Az egyes kereskedési platformokkal és tevékenységekkel kapcsolatos különleges vizsgálat megindításának eldöntése különböző kritériumok alapján történik, beleértve a Hongkonggal való kapcsolatukat, a vonatkozó jogszabályok lehetséges megsértését, valamint az érintett személyek és pénzeszközök nagyságrendjét.

Közben a JPEX-ügy tavaly jelentős volt Hongkongban. A tőzsde egy likviditási válságot követően beszüntette működését, ami az SFC alapos vizsgálatát vonta maga után.

Ügyfélpanaszok ezrei érkeztek, és a veszteség meghaladta a 152 millió dollárt.

Mostanáig 8 gyanúsítottat vettek őrizetbe, és a hatóságok mintegy 1,9 millió dollárt zároltak a számláikon, valamint 5,6 millió dollár értékű vagyontárgyat koboztak el.

Hongkong keményen fellép a kriptoszolgáltatókkal szemben

A pénzügyminisztérium február 8-án kezdeményezett nyilvános konzultációt a virtuális eszközökkel kereskedő szolgáltatók engedélyezésére vonatkozó jogalkotási javaslatról, hogy tovább javítsa a szabályozási keretet. A konzultációs időszak április 12-ig tart.

A hongkongi monetáris hatósággal együttműködve a pénzügyminisztérium 2023 decemberében nyilvános konzultációt indított a stablecoin-kibocsátók szabályozásáról, amely február 29-én zárult le.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

E konzultáció eredményeitől és az előkészítő munka előrehaladásától függően a kormány célja, hogy az engedélyezési rendszerre vonatkozó rendelettervezetet gyorsan a Törvényhozó Tanács elé terjessze.

Mindeközben a HTX, korábbi nevén Huobi, nemrégiben kérelmezte a kriptopénz-szolgáltatások biztosítását Hongkongban, csatlakozva a kérelmezők egyre bővülő listájához.

A lépés szorosan követi azt követően, hogy a Bybit, egy másik kriptopénz tőzsde szintén engedélyt kért az SFC-től a régióban való működésre.

Olvastad már? Jönnek az okosszerződések a Stellar hálózatára

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kiterjedt FUD-dal néz szembe a Bitcoin a közösségi oldalakon

A Santiment Bitcoinra vonatkozó közösségi hangulatjelzője pirosan villog, mivel a vezető kriptovaluta árfolyama a 65.000 dolláros szint körül mozog. A Santiment kriptopénz-intelligencia platform adatai szerint a...

A piaci szakértő, aki 2023-ban sikerre vitte a Solana-t, öt altcoint azonosított 55x potenciáljával

Vendégbejegyzés A piaci szakértő, aki korábban a Solana 2023-ban sikerre vitte, most öt új altcoint emel ki, amelyek jelentős növekedési potenciállal rendelkeznek. A jelenlegi, 2024-es bikafutamban...

3 millió dollárt sikerült visszaszereznie a Krakennek a Certikkel folytatott fiaskója után

Nick Percoco, a Kraken biztonsági főnöke megerősítette, hogy a kriptotőzsde visszaszerezte a számlájáról nemrég ellopott pénzösszegeket, amit egy sebezhetőséget követően veszített el. Június 20-án Percoco az...

Maximalizáld a hozamod: fedezd fel a mesterséges intelligencia előnyét az RCO Finance-szel

Vendégbejegyzés A jelenlegi AI hype közepette egy úttörő AI kriptokereskedési platform, a RCO Finance kihasználta az AI és a gépi tanulás (ML) erejét, hogy forradalmasítsa a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!