Kérvényezték Changpeng Zhao útlevelének átadását az ítélethirdetés előtt

-

Az Egyesült Államok ügyészi hivatala hivatalos kérelmet nyújtott be egy szövetségi bíróhoz, hogy további utazási korlátozásokat kérjen Changpeng Zhao, közismert nevén CZ, a Binance volt vezérigazgatója ellen.

Egy friss bírósági beadványban Tessa Gorman amerikai ügyész arra kérte Brian Tsuchida törvényszéki bírót, hogy hagyja jóvá azt az indítványt, amely meghatározza CZ óvadék ellenében történő szabadlábra helyezésének feltételeit.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az ügyészség azt kérte, hogy Changpeng Zhao az április 30-i ítélethirdetési meghallgatásáig az Egyesült Államok területén belül maradjon, és azt is kérik, hogy minden utazási tervét három nappal korábban jelezze, hogy a kormánynak lehetősége legyen ellenvetések megtételére.

A hatóságok kérik Changpeng Zhao-t, hogy adja át útlevelét

Az amerikai ügyészség továbbá azt is követelte, hogy CZ adja át kanadai útlevelét, valamint minden más jelenlegi és lejárt útlevelét és úti okmányát a jogi csapatának.

Changpeng Zhao az Egyesült Arab Emírségek állampolgárságával rendelkezik, és korábban, az ítélethirdetés előtt engedélyt kért arra, hogy oda utazhasson, hogy meglátogathassa a családját. A bíró azonban elutasította ezt a kérelmet.

CZ jogi csapata kifogást emelt az indítvány jelenlegi formájában, és jelezte, hogy olyan alternatívákat kívánnak megvizsgálni, amelyek lehetővé tennék számára az ország elhagyását.

A kriptovezér korábban, 2023 novemberében bűnösnek vallotta magát egy bűncselekmény vádpontjában, amely a Binance-nél a hatékony pénzmosás elleni program fenntartásának elmulasztásával volt kapcsolatos.

Azóta óvadék ellenében szabadlábon van, az óvadék összege 175 millió dollár.

Tavaly novemberben Zhao lemondott vezérigazgatói tisztségéről, és bűnösnek vallotta magát pénzmosás elleni jogsértésben, és beleegyezett 50 millió dolláros bírság megfizetésébe.

A Binance, mint vállalat, megállapodott az Igazságügyi Minisztériummal, a Pénzügyminisztériummal, az árutőzsdei határidős kereskedési bizottsággal és a Külföldi Vagyonellenőrzési Hivatallal is, és 4,3 milliárd dolláros büntetést fizetett.

Richard Jones bíró február 23-án jóváhagyta az 1,8 milliárd dolláros bírságot és a 2,5 milliárd dollár elkobzását ennek az egyezségnek a részeként.

A CZ, a Binance és a Binance.US azonban még mindig egy polgári perrel néz szembe, amelyet az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete indított ellenük 2023 júniusában.

CZ távozásával Richard Teng, a Binance korábbi regionális piacokért felelős vezetője vette át a vezérigazgatói szerepet.

A Binance globális terjeszkedést sürget

A Binance a múlt hónapban mutatta be a Binance Thailand kriptotőzsde közös vállalkozását, amely a Gulf Energy Development leányvállalatával, a Gulf Innovával együttműködésben jött létre.

A Binance Thailand, röviden Binance TH, platformot biztosít digitális eszközcsere-szolgáltatásokhoz thai baht kereskedési párokkal.

Ezenkívül integrálódott a thaiföldi helyi bankokkal, és partnerséget kötött a Binance Kazakhstan-nal a brókerszolgáltatások terén, mindezt a thaiföldi SEC felügyelete alatt.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az INTERPOL-al való együttműködés révén a tőzsde bizonyos intézkedéseket tett a globális kiberbiztonsági erőfeszítések megerősítésére is.

A Binance egy nemrégiben tartott félnapos virtuális ülésen, amely a kriptopénzekkel kapcsolatos alapvető témákra és a gyorsan fejlődő Web3 területen folytatott kiberrendőrségre összpontosított, a Binance az INTERPOL több mint 30 tisztjét látta vendégül.


Olvastad már? Ezrek tolonganak az ingyen kriptóért

Forrás

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Peter Brandt megelőlegezi a Tether összeomlását és az USD bukását

Peter Brandt a világ legnagyobb stablecoinjának, a Tether-nek a stabilitásával kapcsolatban komoly kételyeinek adott hangot. Ez az aggodalma egybecseng az USDT-t és a Tether menedzsmentjét...

Miért emelkedett ma a Bitcoin ára?

A Bitcoin piacán ma gyors fellendülés következett be a 65.000 dollár közeli medvés kereskedési időszakot követően. A piaci tőke 1,3 billió dollárra ugrott, ami egy figyelemre...

Az ETH ETF lehetséges júliusi bevezetése, hogyan fogja újraértelmezni az altcoin piacot

Vendégbejegyzés Az ETH ETF júliusban tervezett elindítása jelentős változásokat hozhat az altcoinok piacán. Elemzők szerint ez a lépés hatással lehet a kereskedési stratégiákra és a piaci értékelésekre. A...

Sorra hagyják el a bálnák a Bitcoint, inkább a mesterséges intelligencia felé fordulnak

A hosszú távú bitcoin-tulajdonosok és a bányászok az elmúlt két hétben az eszköz legnagyobb eladói közé tartoztak. Úgy néz ki, most inkább a mesterséges intelligenciát...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!