Jönnek az okosszerződések a Stellar hálózatára

-

A Stellar soron következő, 20-as Protokoll nevű frissítésével immár az okosszerződések is megérkeznek a hálózatra.

A szerződéseket működtető al-rendszer neve Soroban, és a tervek szerint a főhálózaton lesz aktiválva, viszont először a validátor csomópontok fogják ellenőrizni, hogy a tranzakciók megfelelően működnek-e, mielőtt minden felhasználó számára elérhetővé teszik ezt.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A 20-as Protokollról február 20-án tartottak szavazást, ahol a validátorok végül elfogadták a bevezetését, közel két éves várakozás után.

A frissítés után a Stellar esetén is lehetőség lesz arra, ugyanúgy, ahogyan a többi okosszerződés-platformon, hogy defi applikációkat, valamint egyéb protokollokat hozzanak létre a fejlesztők.

Justin Rice, a Stellar Development Foundation alelnöke elmondta, a frissítés életbe lépése nagy mérföldkőnek számít a hálózat esetében, és a Stellar eddigi történetében a legnagyobb jelentőségű eseménynek tekinthető.

A Soroban funkcióinak a bevezetése szakaszosan történik majd, hogy a hálózaton dolgozó validátorok és fejlesztők folyamatosan ellenőrizhessék, hogy rendben megy-e az új funkciók aktiválása.

Stellar

Az úgynevezett nulladik fázisban elsősorban arra lesznek kíváncsiak, hogy maga a Soroban hogyan igazodik a Stellar hálózatához, a rendszer hogyan tudja majd kezelni a megnövekedett terhelést, hogyan reagálnak majd a már meglévő, működő projektek.

A későbbi szakaszokban kerül majd sor arra, hogy megemelik a tranzakciós limiteket az applikációk számára, és még több felhasználó számára nyitják meg a kapukat.

Ez után fog véglegesen felkerülni a hálózatra, bárki által szabadon hozzáférhetően az okosszerződéseket kezelő platform.

A Stellar fejlesztői úgy fogalmaztak, hogy ezzel a lépéssel újabb embereket tudnak majd bevonni a blokklánc világába, olyanokat is, akiket eddig különböző okokból nem tudtak mások kiszolgálni, vagy akiknek túl nagy költséget jelentette a hálózatokhoz való csatlakozás.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Stellar Development Foundation a nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy a fejlesztőik új piacokat akarnak elérni a munkájuk során, és a Stellar segítségével lehetővé tenni bárki számára, hogy a nemzetközi pénzrendszer része lehessen.

A tervek alapján az új frissítés életbe lépése a következő néhány nap során fog megtörténni.


Olvastad már? Okos befektetési lehetőségek a gyengén teljesítő kriptopiacon

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Peter Brandt megelőlegezi a Tether összeomlását és az USD bukását

Peter Brandt a világ legnagyobb stablecoinjának, a Tether-nek a stabilitásával kapcsolatban komoly kételyeinek adott hangot. Ez az aggodalma egybecseng az USDT-t és a Tether menedzsmentjét...

Miért emelkedett ma a Bitcoin ára?

A Bitcoin piacán ma gyors fellendülés következett be a 65.000 dollár közeli medvés kereskedési időszakot követően. A piaci tőke 1,3 billió dollárra ugrott, ami egy figyelemre...

Az ETH ETF lehetséges júliusi bevezetése, hogyan fogja újraértelmezni az altcoin piacot

Vendégbejegyzés Az ETH ETF júliusban tervezett elindítása jelentős változásokat hozhat az altcoinok piacán. Elemzők szerint ez a lépés hatással lehet a kereskedési stratégiákra és a piaci értékelésekre. A...

Sorra hagyják el a bálnák a Bitcoint, inkább a mesterséges intelligencia felé fordulnak

A hosszú távú bitcoin-tulajdonosok és a bányászok az elmúlt két hétben az eszköz legnagyobb eladói közé tartoztak. Úgy néz ki, most inkább a mesterséges intelligenciát...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!