Vajon értékpapírnak számít-e az Ethereum?

-

A Twitter alapítója, Jack Dorsey nagy vihart kavart a válaszával, hiszen erre a kérdésre egyszerűen azt mondta, hogy igen.

A régóta bitcoin-támogatóként számon tartott Dorsey így számtalan kritikát generált, főleg a kriptoipar önjelölt szakértőitől.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Dorsey szerint a Coinbase és a Binance perbe fogása a tőzsdefelügyelet, a SEC által rávilágít arra, hogy érdemes lenne inkább a Bitcoin fejlesztésére összpontosítani.

Az egyik leghangosabb reagáló Udi Wertheimer, a Taproot Wizards NFT-projekt alapítója lett, aki Dorsey kérdésére egy kifejezetten naprakész, öt éves videót linkelt be, amelyben a SEC egyik tisztviselője, Gary Gensler arról beszél, hogy az Ethereum elérhette azt a decentralizációt, amely ahhoz kell, hogy ne legyen értékpapír.

Gurbács Gábor, a VanEck vagyonkezelő, valamint a Tether stratégiai tanácsadója viszont rávilágított a tényre, hogy mivel az Ethereum átállt a proof-of-stake megoldásra, most már könnyen lehet, hogy ezzel értékpapírnak számít, és így a vonatkozó törvények hatálya alá tartozik.

Az online dráma annak hatására erősödött fel, hogy a hét elején a SEC beperelte a Binance és a Coinbase tőzsdét, mivel nézeteik szerint engedély nélkül forgalmaznak értékpapírokat, pontosabban annak számító tokeneket.

Dorsey egy képernyőképet is megosztot 2015-ből, amelyen a Coinbase alapítója, Brian Armstrong elmondja, hogy az altcoinok csak zavarkeltésre jók, és a bitcoinnal kell foglalkozni.

Dorsey ezután sem hagyta abba, hanem a Strike alapítója, Jack Mallers egyik tweetjét szintén megosztotta, amelyben a Mallers kritizálja a Coinbase-t, amiért most már az altokat részesíti előnyben, de még mindig nem vezette be a Lightning Network támogatását.

Mikor Dorsey vezette a Twittert, a cég 140 Ethereum-alapú NFT-t adott el, még 2021-ben. Akkor is visszautasították viszont, hogy ethert tartsanak pénzeszközként.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Szintén 2021 augusztusában Dorsey ráadásul azt is elmondta, hogy szerinte az Ethereum egyedül nem lenne képes a nagy technológiai vállalatokat legyőzni.

Dorsey nemrégiben pénzügyileg is beállt a Nostr protokoll fejlesztése mögé, egészen pontosan a Damus platform támogatójaként, amelyet a decentralizált közösségi oldalak jövőjének tartanak, és amely támogatja a Lightning Network-öt is, lehetővé téve a pénzküldést a felhasználók között.

Olvastad már? Kripto-derivatívákat indíthat a CBOE tőzsde

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!