Kripto-derivatívákat indíthat a CBOE tőzsde

-

Az Egyesült Államokban működő nagy tőzsde anyacége, a Cboe Global Markets bejelentette, hogy megkapta a hatósági engedélyeket ahhoz, hogy a Cboe Digital platformján különböző kriptós derivatívákat értékesítsen

Az engedélyek birtokában a Cboe fizikailag, vagy dollárban elszámolt BTC és ETH határidős szerződéseket tud ajánlani az ügyfeleinek, mégpedig akár tőkeáttétel használatával.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Bloomberg és a Reuters értesülései szerint az év második felében indulnak ezek a termékek.

A tőzsde már eddig is biztosította a kriptopénzekkel való kereskedés lehetőségét, de eddig csak a hagyományos, teljes fedezettel megkötött ügyletek voltak elérhetők.

Most viszont már tőkeáttételes kereskedésre is lehetőség nyílik majd, így kisebb tőkével lehet nagyobb volumenben kereskedni.

John Palmer, a Cboe ügyvezetője azt is elmondta, hogy a fizikailag elszámolt BTC-ügyletekkel az ügyfeleknek lehetőségük lesz valódi bitcoin határidős kötéseket indítani, mégpedig közvetítők és letétkezelők nélkül.

„A derivatívák régóta léteznek, és a befektetők számára értékes eszközöknek számítanak, ha növelni szeretnék a kitettségüket, minimalizált kockázat mellett. A mi piaci előnyünk pontosan itt jelenik meg. Hozzáférést adunk az ügyfeleink számára a piachoz, de nem kényszerítjük rá őket, hogy ténylegesen kapcsolatba kerüljenek a bitcoinnal, hogy nekik kelljen kezelni.”

Úttörő feladat

Jelenleg a Cboe Digital az egyetlen szabályozott, engedélyekkel működő amerikai tőzsde, amely lehetővé teszi a spot piachoz és a derivatívákhoz való hozzáférést is a BTC, BCH, LTC, USDC, és egyéb kriptopénzek esetén.

A Cboe tavaly májusban vásárolta fel az Erisx kriptotőzsdét, majd ez lett átnevezve Cboe Digital-ra.

Novemberben hozták nyilvánosságra, hogy ezek után számos nagy cég, köztük a Galaxy Digital és a Robinhood Markets is részesedést vásárolt a vállalatban.

Jelenleg a platform partnerei között főleg intézményeket és professzionális kereskedőket találunk.

A CFTC engedélye kirívónak számít, hiszen a jelenlegi szabályozói hozzáállás finoman szólva sem túl baráti a kriptoipari vállalkozások számára, miután az FTX bedőlése sokkal nagyobb figyelmet irányított a területre.

Az FTX szintén derivatíva-engedélyekért fordult a CFTC-hez, még mielőtt csődöt jelentett.

A CFTC tisztviselője, Christy Goldsmith Romero elmondta, hogy a Cboe Digital pozitív értelemben lóg ki a sorból, hiszen a törvények alapján eljárva indították el a kriptós határidős termékeiket.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Elmondása alapján a többi cég nem így csinálja, hanem először belevágnak a szabályozatlan működésbe, sokszor ellenőrizhetetlen piaci struktúrával, majd ezután próbálják meg átvinni a rendszerüket a szabályozott, törvényesen működő cégek közé.

Olvastad már? Mit kell tudni a bitcoinról az online kaszinóban?

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Gary Gensler szerint a pereskedés hatékony módszer a kriptoipar szabályozására

A tőzsdefelügyelet, a SEC elnöke a Fehér Ház Pénzügyi Bizottsága előtt tanúskodott a héten, amely során több képviselő is aggodalmait fejezte ki a kriptoipar terén...

A SEC bepereli az FTX tőzsdét auditáló céget

A SEC célkeresztjébe került a bedőlt FTX tőzsdét auditáló Prager Metis, mivel a vádak alapján számos ponton megsértették a felülvizsgálati pártatlanság elveit. A PM elsősorban...

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!