Kripto-derivatívákat indíthat a CBOE tőzsde

-

Az Egyesült Államokban működő nagy tőzsde anyacége, a Cboe Global Markets bejelentette, hogy megkapta a hatósági engedélyeket ahhoz, hogy a Cboe Digital platformján különböző kriptós derivatívákat értékesítsen

Az engedélyek birtokában a Cboe fizikailag, vagy dollárban elszámolt BTC és ETH határidős szerződéseket tud ajánlani az ügyfeleinek, mégpedig akár tőkeáttétel használatával.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Bloomberg és a Reuters értesülései szerint az év második felében indulnak ezek a termékek.

A tőzsde már eddig is biztosította a kriptopénzekkel való kereskedés lehetőségét, de eddig csak a hagyományos, teljes fedezettel megkötött ügyletek voltak elérhetők.

Most viszont már tőkeáttételes kereskedésre is lehetőség nyílik majd, így kisebb tőkével lehet nagyobb volumenben kereskedni.

John Palmer, a Cboe ügyvezetője azt is elmondta, hogy a fizikailag elszámolt BTC-ügyletekkel az ügyfeleknek lehetőségük lesz valódi bitcoin határidős kötéseket indítani, mégpedig közvetítők és letétkezelők nélkül.

„A derivatívák régóta léteznek, és a befektetők számára értékes eszközöknek számítanak, ha növelni szeretnék a kitettségüket, minimalizált kockázat mellett. A mi piaci előnyünk pontosan itt jelenik meg. Hozzáférést adunk az ügyfeleink számára a piachoz, de nem kényszerítjük rá őket, hogy ténylegesen kapcsolatba kerüljenek a bitcoinnal, hogy nekik kelljen kezelni.”

Úttörő feladat

Jelenleg a Cboe Digital az egyetlen szabályozott, engedélyekkel működő amerikai tőzsde, amely lehetővé teszi a spot piachoz és a derivatívákhoz való hozzáférést is a BTC, BCH, LTC, USDC, és egyéb kriptopénzek esetén.

A Cboe tavaly májusban vásárolta fel az Erisx kriptotőzsdét, majd ez lett átnevezve Cboe Digital-ra.

Novemberben hozták nyilvánosságra, hogy ezek után számos nagy cég, köztük a Galaxy Digital és a Robinhood Markets is részesedést vásárolt a vállalatban.

Jelenleg a platform partnerei között főleg intézményeket és professzionális kereskedőket találunk.

A CFTC engedélye kirívónak számít, hiszen a jelenlegi szabályozói hozzáállás finoman szólva sem túl baráti a kriptoipari vállalkozások számára, miután az FTX bedőlése sokkal nagyobb figyelmet irányított a területre.

Az FTX szintén derivatíva-engedélyekért fordult a CFTC-hez, még mielőtt csődöt jelentett.

A CFTC tisztviselője, Christy Goldsmith Romero elmondta, hogy a Cboe Digital pozitív értelemben lóg ki a sorból, hiszen a törvények alapján eljárva indították el a kriptós határidős termékeiket.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Elmondása alapján a többi cég nem így csinálja, hanem először belevágnak a szabályozatlan működésbe, sokszor ellenőrizhetetlen piaci struktúrával, majd ezután próbálják meg átvinni a rendszerüket a szabályozott, törvényesen működő cégek közé.

Olvastad már? Mit kell tudni a bitcoinról az online kaszinóban?

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Kamala Harris kriptopolitikai álláspontja

A sokat emlegetett Kamala Harris, Joe Biden preferált jelöltje továbbra is rejtélyes a kriptovalutával kapcsolatos álláspontját illetően. Washingtonban töltött ideje alatt nyilvánosan nem állt ki az...

A Bitcoin ára továbbra is szilárdan beágyazott a bika piacon, szemek a 74.000 dolláros szinten

A Bitcoin továbbra is erős bikás tendenciákat mutat a napi időkeretben, mégis az elemzők rövid távú figyelmeztető jeleket mutatnak, amelyek figyelmet érdemelnek. A Crypto World elemzője...

Az Ethereum ETF kedden indul – Melyik altcoin kerül a fedélzetre?

Vendégbejegyzés Az Ethereum (ETH) továbbra is meghatározó erő a kriptopénzek világában, mivel sokoldalú platformot kínál a decentralizált alkalmazások és okos szerződések számára. Kiemelkedik a blokklánc technológiában betöltött...

Ethereum (ETH) árfolyam elemzés 07.22.

Prémium Ethereum (ETH) A kriptopénzek piaca az elmúlt 24 órában körülbelül 1%-os ugrást regisztrált. Ráadásul jelenleg több mint 2,47 billió dolláron áll, és az olyan top tokenek, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!