Vajon az Ethereum visszatérésre készül a 3.700 dolláros visszautasítás után?

-

Az Ethereum (ETH) a cikkírás idején 3.200 dolláros árfolyamon mozgott. A 3.000 dolláros pszichológiai szintet április 13. óta többször is áttörték az alacsonyabb időkereteken, és az altcoinok királya mögötti hangulat jelentősen gyengült.

Ez az ETH mögötti Open Interest puszta csökkenéséből is látszott. Az utóbbi hetek árfolyam-pályájával kombinálva úgy tűnt, hogy egy csökkenő trend lehetséges.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ugyanakkor, mivel a magasabb időkereteken a 3.000 dollárt megvédték, a bikák számára is fennállt az újbóli felemelkedés lehetősége.

Megvizsgáltuk a láncon belüli mérőszámokat, hogy megértsük, melyik út a valószínűbb.

Az Ethereum hasonlóságoai 2021. februárhoz képest

Az előző bikafutás során, 2021 február közepén az Ethereum ára 1.900 dollárról (akkori ATH) 1.400 dollárra korrekciózott.

ethereum
Forrás: CryptoQuant

Ezt egy V-fordulat követte, de megmutatta, hogy sokszor előfordul, hogy a futures piac túlfűtött lesz.

Türelmetlen bikák gyors pénzre akarnak szert tenni, ha tőkeáttétellel longra mennek.

Ez valóban működik, de egy bizonyos pont után a spot kereslet hiánya és a határidős piac túlnyomó longjai lenullázódnak.

Az OI 10 milliárd dollárról 7,17 milliárd dollárra való csökkenése áprilisban valószínűleg egy ilyen visszaállítás volt.

Nem egyértelmű, hogy egy hasonló V visszafordulás kezdődne-e, tekintettel a Bitcoin mögött az elmúlt hetekben is tapasztalható eladási nyomásra.

A felhasználói elfogadottság az árakkal együtt csökkent, az érzelmek

A súlyozott társadalmi hangulat februárban és március közepén néhány napig erősen pozitív volt.

ethereum
Forrás: Santiment

Az azóta eltelt időben az árak korrekcióba lépésével többnyire negatív lett. Az árcsúcs előtti hangulat a hálózat magas költségei körül is megfordulhatott.

A hálózati növekedési mutató is lassult az elmúlt három hónapban. Az emelkedés a növekvő kereslet jele lenne, de ez inkább követi, mint megelőzi az emelkedő tendenciát.

A 90 napos átlagos érmék életkora március 27. óta folyamatosan emelkedő tendenciát mutat.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ez az egész hálózatra kiterjedő ETH-felhalmozódást mutatott. Mindeközben a 30 napos MVRV arány már közel egy hónapja negatív, ami a tulajdonosok veszteségeit mutatja.

Jó vételi lehetőséget jelentett, de némi bizonytalanság megmaradt. Amennyiben az ETH vissza tud mászni a 3.300 dolláros ellenállás fölé, a swing traderek és a befektetők bizakodóbbak lesznek a további emelkedés tekintetében.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A Mega Dice új dobása: elindult a DICE érme előértékesítése a Solana-n

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Eladni, vásárolni vagy tartani? Itt a legjobb stratégia az Ethereum ETF jóváhagyása után

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) zöld utat adott nyolc Ethereum tőzsdén kereskedett alapnak (ETF), ami izgalmat keltett a kriptoközösségben. Az Ethereum árfolyama azonban a jóváhagyás...

Mi az a felhőbányászat? A MAR mining megtanítja, hogyan lehet napi 1000 dollárt keresni a felhőbányászat segítségével

Vendégbejegyzés Mivel egyre több játékos lép be a kriptopénzek piacára, a bányászat egyre összetettebbé válik, és egyre nagyobb számítási teljesítményt igényel. A bányászat egyre összetettebbé válik...

5 legjobb filléres kripto, amit ma érdemes megvenni

A 2024-es bikafutás felgyorsulása miatt a megfelelő kriptovaluták alacsony áron történő megtalálása a növekedésre éhes befektetők számára kulcsfontosságú lehet. Ebben a válogatásban öt hatalmas potenciállal rendelkező...

Vajon a BNB 2024-ben megdönti az eddigi csúcsát?

A Binance Coin (BNB) az elmúlt években kiemelkedő teljesítményt nyújtott a kriptopénzpiacon. A kérdés azonban minden befektető fejében ott motoszkál: Vajon a BNB idén meg...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!