Vajon a Bitcoin bálnák segítettek a BTC-nek átlépni a 60.000 dollárt?

-

A Bitcoin (BTC) az elmúlt hetekben következetesen felfelé ívelő pályán volt, ami spekulációkat váltott ki az intézményi érdeklődés fenntarthatóságáról és annak lehetőségéről, hogy a BTC-t minden idők legmagasabb szintjére emelje.

A bálnák még mindig többet keresnek

Az intézményi részvétel egyik szembetűnő példáját bizonyítja, hogy egy bálna nemrégiben 1200 BTC-t, azaz 68,52 millió dollárt vásárolt a Binance-en.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A bálna kevesebb mint két nap alatt 5,3 millió dolláros lenyűgöző, nem realizált nyereséget ért el, ami alátámasztja, hogy a BTC továbbra is vonzó a jelentős befektetők számára.

Az intézményes érdeklődést tovább szilárdítja az iShares Bitcoin ETF ($IBIT) figyelemre méltó sikere. Az 1 milliárd dollárt elérő kereskedési volumennel a $IBIT a cikkírás idején a 11. helyen állt az összes ETF között (Top 0,3%).

Ez a teljesítmény különösen figyelemre méltó egy új ETF esetében a kemény verseny közepette, és hangsúlyozza a jelentős intézményi részvételt és bizalmat, amint az a robusztus napi kereskedési volumenből is kitűnik.

A nagyszabású beruházások és a BTC-vel kapcsolatos pénzügyi termékek népszerűsége szintén hozzájárult a megnövekedett likviditáshoz, a piaci stabilitáshoz és a potenciális felfelé irányuló ármozgásokhoz.

A Bitcoin kapcsán vannak aggályok

A BTC-állományok néhány nagy szervezetnél történő koncentrációja azonban aggályokat vethet fel a központosítással kapcsolatban.

Míg az intézményi érdeklődés erősíti a piaci dinamikát, a túlzottan centralizált tulajdonosi struktúra fokozott volatilitáshoz és potenciális piaci manipulációhoz vezethet.

A BTC ökoszisztéma hosszú távú egészségének szempontjából kulcsfontosságú lesz az intézményi részvétel és a kriptovaluták decentralizált ethoszának fenntartása közötti egyensúly megtalálása.

Az adatok megjelenésekor a BTC 61.822 dolláron kereskedett, ami 8,3%-os növekedést mutat az elmúlt 24 órában. Ez az ár a BTC iránti folyamatos pozitív hangulatot és keresletet tükrözte a piacon.

Forrás: Santiment

A Bitcoin tágabb értelemben vett ökoszisztémájának vizsgálata a felhasználók elkötelezettségére vonatkozó betekintést is feltárta.

A pozitív árfolyammozgás ellenére az Inscriptions és Ordinals, a satoshikra mintelt egyéni digitális eszközök iránti érdeklődés visszaesést mutatott.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!


Ez a trend azt jelezte, hogy a felhasználók talán inkább a Bitcoin hagyományos aspektusaira koncentrálnak, mintsem az olyan új dimenziók felfedezésére, mint az Ordinals és Inscriptions.

bitcoin
Forrás: Dune Analytics

Olvastad már? A legjobb Layer 2-es kriptovaluták amire a bálnák összpontosítanak

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Cardano 1,7 milliárd dollárral növeli a piaci tőkeértéket

A Cardano, az egyik legmenőbb kriptovaluta, ma figyelemre méltó feltámadást tapasztalt, több mint 1,7 milliárd dollárral növelve piaci kapitalizációját. Ez a fellendülés a kriptopénzek piacán tapasztalható...

Három év börtönt kapott a biztonsági szakértő, aki két tőzsdét is meghekkelt

Ez az első eset, hogy az USA-ban börtönbüntetést kapott valaki azért, mert kihasználta egy okosszerződés kódhibáját, a bíróság ráadásul az ellopott 12 millió dollár visszafizetésére...

Az elemző masszív árrallyt jósol az altcoinok számára, amelyet a BTC feleződése vált ki, a SOL, DOT, TON, OP és BLP-re utalva

Vendégbejegyzés A kriptopiac egy izgalmas szakaszba lép, ahogy a Bitcoin következő feleződése közeledik. Az elemzők a kiválasztott altcoinok felé fordítják figyelmüket, jelentős értéknövekedést várva. Közülük a SOL, a...

Megsínylette a Solana a kriptopiaci zuhanást

A SOL token árfolyama 11%-ot esett a hétvégén, és a derivatíva-piacon ez hatalmas zuhanáshoz vezetett. A határidős kötések tömegével likvidálódtak, és egyetlen nap leforgása alatt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!