Újra elérheti a 100 dollárt a Solana?

-

A Solana (SOL) az egyik legnépszerűbb kriptovaluta a piacon, amely gyors tranzakciós sebességéről és alacsony díjairól ismert. 

A platform az elmúlt hónapokban egyre népszerűbb, a befektetők az Ethereum alternatívájaként özönlöttek rá.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A március eleji piaci visszaesés azonban súlyosan érintette a SOL-t, értéke több mint 20%-kal esett a Szilícium-völgy Bank (SVB) összeomlását követően.

Ez a visszaesés jelentős csapást mért a SOL-befektetőkre, akik közül sokan a platform hosszú távú potenciáljára támaszkodtak.

solana

Valójában az ár még a 20,50 dolláros támogatási zóna alá is csökkent, a SOL kereskedése 22,19 dollár körül alakult a cikk írásakor.

Ilyen mértékű volt a SOL csökkenő trendje az elmúlt néhány hónapban.

A Solana figyelemreméltóan felépült a 2022 novemberében és decemberében elkönyvelt veszteségekből, különösen egy több milliárd dolláros piaci kapitalizációjú eszköz esetében.

Az, hogy hogyan tud megúszni a jelenlegi esést, meghatározza, hogy milyen jól teljesít a következő napokban.

A tavalyi rendkívül sikeres teljesítmény után a kriptovaluta piac 2022-ben zuhanni kezdett.

A január eleji 178 dollár körüli értékről a SOL ára március közepére 80 dollár alá esett. Április elején átlépte a 135 dolláros határt, majd ismét egyre lejjebb esett.

2020 végére a Solana piaci kapitalizációja alig haladta meg a 70 millió dollárt.

2021 álomfutásnak bizonyult a valuta számára, mivel a piaci kapitalizációja folyamatosan emelkedett, és november 6-án elérte a 77,99 milliárd dollárt.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

2022 kezdetekor a piac felső határa 55,19 milliárd dollár volt, majd március 13-án 25,49 milliárd dolláros mélypontot ért el.

A piaci viszonyok áprilisban rövid időre javultak, mielőtt ismét zuhantak.

A messari James Trautman nemrégiben közzétett egy jelentést , amely Solana állapotát elemezte 2022 második negyedévében.

Mivel az első negyedévben a mérőszámok volatilitása uralkodott, a Solana teljesen összeomlott, összhangban az összes többi kriptovalutával a második negyedévben.

A makrogazdasági feltételek romlottak az iparág számára, mivel egyre szigorúbb szabályozások léptek életbe, és tanúi lehettünk a terraUSD és a LUNA 60 milliárd dolláros összeomlásának.

A rossz hálózati teljesítmény miatt a bevétel 44,4%-kal, az átlagos tranzakciós díjak pedig 40,6%-kal csökkentek.

A második negyedévben a P/S mutatója 847-szeres volt. Az első negyedévhez képest a TVL-je is körülbelül 68%-kal csökkent, hasonlóan a TVL ~70%-os csökkenéséhez az összes top 10 DeFi protokoll esetében.

A jelentés azt is megemlítette, hogy a Solana az egyik vezető blokklánc az NFT-tranzakciók terén.

Jelenleg itt található a Solanart, a Metaplex és a Magic Eden, valamint számos más NFT piactér. Ezért ennek az eszközosztálynak az emelkedése fordítva is befolyásolhatja a natív kriptovaluta árát és mennyiségét.

zeta

Solana árpredikció 2025

Meg kell értenünk, hogy a szakértők előrejelzései nagyon eltérőek. Minden elemző bizonyos tényezőket mérlegel a piac és a különböző devizamutatók előrejelzéséhez.

Ezek az elemzők tanulmányozzák a korábbi piaci trendeket, valamint a jövőbeli spekulációkat, majd eljutnak előrejelzéseikhez.

Ezért magától értetődő, hogy a piaci előrejelzések jelentősen eltérnek egymástól.

A váratlan technológiai és gazdasági változások még ekkor is vadul megzavarják a piacot, befolyásolva ezzel a valutamutatókat.

A Changelly blogbejegyzése azt állította, hogy a Solana maximális és minimális ára 2025-ben 213,55 dollár, illetve 174,43 dollár lesz.

Átlagosan 179,57 dollár körül forog majd 2025-ben – tette hozzá –, a SOL potenciális ROI-ja pedig 441%-ra várható.

A Finder szakértői testületének is volt néhány jóslata. A testület szerint a SOL várhatóan eléri a 166 dolláros határt 2025-re.

Itt érdemes kiemelni, hogy ezek az előrejelzések csak a múlt hónapban születtek.

Éppen ellenkezőleg, a testület 2022. januári előrejelzései szerint a SOL 2025-ben eléri a 486 dollárt.

coincharlie

Olvastad már? A Polkadot bikák megerősítik a befektetők bizalmát?

Kiemelt kép: Ben Jonas

Forrás: ambcrypto.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

A PEPE 4.negyedéve ígéretesen indul, folytatódik-e a növekedés?

Aligha volt unalmas fejezet a Pepe (PEPE) békás témájú termék rövid történetében. A mémcoint szeszélyes árfolyam-ingadozásai, amelyek egy portfóliót megalapozhatnak vagy megtörhetnek, sok kriptopénz megfigyelő érdeklődését...

Jövő héten kezdődik az FTX tőzsde alapítóinak a büntetőpere

Sam Bankman-Fried, a becsődölt FTX tőzsde alapítója és ügyvezetője a jövő héten áll a bíróság elé. A vádak között csalás, összeesküvés, értékpapír-csalás, és pénzmosás is...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!