Letartóztattak egy nőt, több mint 450.000 dollárnak megfelelő XRP eltulajdonítása miatt – olvasható az új dél-walesi rendőrség október 25-i jelentésében.

 

Olvastad már? Megnyitotta kapuit a House of Nakamoto Amszterdamban

A részletek

Az asszonyt a Strike Force Rostrevor megalakítása után fogták el januárban, melyet a Ripple érmék hirtelen eltűnésének vizsgálatára állítottak fel.

Forrás: wikipedia.org

A lopás időpontjában a 100 000 XRP közel 500 000 dollárt ért, de azóta ez az érték drámaian visszaesett. Ugyanez a 100 000, most már csak 45 000 dollárért ér. Az visszaesés ellenére a Ripple meglehetősen értékes kriptovalutának számít, társalapítója a világ 38. leggazdagabb embere.aining access to his accounts, he noticed that his XRP account had been nearly emptied.

A rendőrség először ellenőrizte az e-maileket, miután az áldozat jelentése szerint az e-mail fiókját januárban feltörték, és két napig nem tudott hozzáférni. Miután sikerült hozzáférést nyernie fiókjához, észrevette, hogy az XRP-egyenlege majdnem teljesen eltűnt.

Az érméket az elkövető egy kínai kriptotőzsdére utalta ahol azokat Bitcointa váltotta.

A kiterjedt nyomozás után a hatóságok október 25-én házkutatási paranccsal érkeztek egy ewingi házhoz, ami végül a nő feltételes óvadék lehetősége melletti letartóztatásához vezetett. Az asszony tárgyalása a burwoodi helyi bíróságon lesz november 19-én.

Fontos az email fiókunk biztonsága

Ahogy a kriptovaluták egyre elterjedtebbé, úgy a hackerek egyre kreatívabbá válnak a gyanútlan felhasználók számláihoz történő hozzáférésben. Bár továbbra is fontos az egyes kriptovaluta-fiókok biztosítása, a kapcsolódó fiókok – mint például az email – erős jelszóval történő védelme szintén kiemelt figyelmet érdemel.

Arthur Katosogiannis, a számítógépes bűnözés elleni csoport parancsnoka, és vezető detektívfelügyelő az e-mail fontosságáról azt mondta:

 

„Ahogy már mindenki figyelmét felhívták a dokumentumaink és postánk biztonságban tartására, úgy mi is felhívjuk a figyelmet azon e-mail fiókok védelmére, melyek személyes adatokat tartalmaznak, illetve pénzügyi szolgáltatásokhoz kapcsolódnak. A minimális ajánlott biztonsági intézkedés a kétszintű hitelesítés.”

 

Az e-mailt általában a jelszavak visszaállítására használják, nemcsak a kriptovalutával kapcsolatos fiókok, hanem gyakorlatilag minden online szolgáltatás esetében. Amennyiben jobban őrizzük ezt a hozzáférési lehetőséget az online identitásunkhoz, súlyos károktól óvhatjuk meg magunkat.

Aki úgy gondolja, a kétlépcsős, mobiltelefonos azonosítást is alkalmazó beléptetési rendszerek teljes védelmet nyújtanak, sajnos tévednek.

A közelmúltban megjelent egy újfajta módszer, az ún. SIM-swap, amikor a csalók a szolgáltatók rendszerét feltörve, esetleg beépített emberük segítségével az áldozat telefonszámát saját SIM kártyájukra ruházzák.

Kriptovalutáink online tárolása esetén éppen ezért több tárca alkalmazása ajánlott. Egy hardveres tárca vásárlása pedig segíthet új szintre emelni értékeink megőrzését.

 

Forrás: btcmanager.com

 

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép napod!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam, illetve szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!