A House of Nakamoto (Nakamoto Háza), egy osztrák projekt, amelynek célja a kriptovaluták világába belépők segítése, nemrég nyitotta meg új üzletét Amszterdamban.

 

Olvastad már? Kína: A Bitcoin, a törvény szerint tulajdonként kezelhető

 

Európa egyik leginkább kriptobarát városának lakosai és vendégei így már kifejezetten erre a célra létrehozott helyen tanulhatnak az elektronikus pénzről, és kezdőkészletet is kaphatnak hardveres tárcával, amely különböző digitális fizetőeszközökkel van feltöltve.

A bolt az újoncoknak kínál szolgáltatásokat

A House of Nakamoto amszterdami ága információs központ és kriptovaluta-termékek kiskereskedelmi üzlete egyben, sőt még egy improvizált Bitcoin múzeumot is kialakítottak a helyen.

Forrás: news.bitcoin.com

A látogatók megismerhetik a kriptovaluták technológiájának alapjait, és tanácsot kérhetnek magasan képzett szakértőktől – derül ki a német BTC Echo beszámolójából. Megvehetik első tárcájukat, illetve különböző kriptovalutákat is vásárolhatnak.

A megvásárolható indulókészletben található egy brossúra amely átfogó, de könnyen értelmezhető ismertetőt nyújt a Bitcoinról. Ezen felül még egy Ledger hardveres tárca, illetve egy BTC alapú ajándékkártya, rajta 15 eurónak megfelelő kriptovalutával.

A cég szintén árul egy „bitcoin értékpapírnak” nevezett terméket, amelyek valójában papír alapú tárcáknak tűnnek, BTC-címmel és a hozzájuk tartozó privát kulccsal.

A House of Nakamoto projektet 2017 elején hozták létre egy másik népszerű európai turisztikai célpontban, Bécsben. Legnagyobb boltjuk az osztrák főváros forgalmas bevásárlónegyedében található.

A „bitcoin kiskereskedelmi áruházaként” hirdetett projekt mögött álló emberek állítása szerint itt találkozhatnak kriptovaluta rajongók és szakértők, hogy a témáról beszélhessenek, eszmecseréket folytathassanak

Mindkét iroda kriptovaluta-automatákkal van felszerelve. A bécsi Führichgasse 2 szám alatt található boltban található BATM segítségével vásárolhatunk Bitcoin Casht (BCH), Bitcoint (BTC), Ethereumot (ETH), Dasht (DASH) és Litecoint (LTC) maximum 15.000 euró értékben naponta, de 5000 eurós tranzakciónkénti limittel, készpénzfelvételre azonban nem alkalmas.

Amszterdamban az Oude Spiegelstraat 3 alatti üzletben készpénzbefizetésre és -felvételre is alkalmas eszköz található, amelynek segítségével ugyanezeket a kriptovalutákat vásárolhatjuk és adhatjuk el ugyanolyan korlátozások mellett.

Bővül az amszterdami kriptovaluta-infrastruktúra

A holland főváros nemcsak a turisták, hanem a kriptovaluták rajongóinak körében is népszerű célpont. Hollandia legnagyobb városa, Európa egyik legfontosabb pénzügyi központja és a legrégebbi európai értéktőzsde otthona.

Szintén híres 2014-ben megnyitott Bitcoin Nagykövetségéről, amely kriptovaluta konferenciákat, különféle egyéb eseményeket és informális találkozókat szervez a kriptoközösségnek. A hely üdvözöl minden kriptopénzszerelmest és -vállalkozót a világ minden tájáról.

A Benelux államok közül Amszterdamban van az egyik legfejlettebb kriptográfiai infrastruktúra. A Statista jelentése szerint a város az első azon a listán, amely a működő Bitcoin ATM-ek száma szerint rangsorol, a holland és belga városokat is számításba véve.

Amszterdamban ugyanis 12 automata üzemel, amelyek mindegyike több különböző kriptovalutát is támogat. Összehasonlításképpen Hollandia második legnagyobb városa, Rotterdam, két ilyen eszközzel rendelkezik, Hágában, a közigazgatási fővárosban pedig csak egy van.

A kriptovaluták egyre népszerűbbek az országban, ahol a fintechipar, beleértve a különböző digitális és közösségi finanszírozási formákat is, nincs erősen szabályozva.

A több mint 20 szervezetet egyesítő holland Blokklánc Koalíció bejelentette, hogy átfogó szabályozási keretre vonatkozó javaslatokon dolgoznak, miközben az ország pénzügyi szabályozásért felelős szerve az európai szabályok elfogadására szólít fel.

 

Forrás: news.bitcoin.com

 

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép napod!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam, illetve szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!