A belga Pénzügypiaci Felügyeleti Hatóság (FSMA) frissítette listáját, amely csalás jeleit mutató kriptováltókat sorol fel. A már meglévő listához huszonegy weboldalt adtak hozzá, így összesen 99 tagú a feketelista.

 

Olvastad már: Újfajta módszer terjed a hackerek között

Újabb 21 veszélyes oldal

A kormányügynökség pénteken két kriptovalutákat érintő bejelentést tett. A kriptókkal történő csalás elleni újabb figyelmeztetés mellett a szabályozó bejelentette:

„Frissítésre került azon kriptovaluta-kereskedési platformok listája, amelyeken csalásra utaló jeleket észleltünk. Ez 21 új weboldalt jelent, így a lista összesen 99 szereplőt számlál.”

Az ügynökség elmondta, hogy “ez a lista kizárólag a fogyasztóktól érkező jelentések alapján az FSMA által tapasztalt észrevételeken alapul. Ezért nem feltétlenül tartalmazza az összes valóban csaló weboldalt.”

A 99 weboldal listája 21 új webhelyet tartalmaz. Ezek a következők: afaeu.com, bk-coin.com, capital-traders.com, cryptoallday.com, cryptonetto.com, cryptosafe.tech, dca-finance.com, elos-patrimoine. com, finances-markets.com, iminage.com, investissement-crypto.com, kryptonexlabs.com, kryptowize.com, london-exchange.net, lacentraledescryptomonnaies.com, parel-invest.com, positiva-ad.com, save- coins.com, tradabank.com, trade-my-bitcoin.net és vip-brokers.com.

Az FSMA továbbá hangsúlyozta, hogy “a kriptoszektorban aktív online platformok jelenleg nem rendelkeznek valódi felügyelettel.”

Az FSMA legutóbbi figyelmeztetése

A kriptovaluta-csalás megelőzése érdekében tett figyelmeztetésében az FSMA megjegyezte, hogy a csalás rengeteg formát ölthet, mint például „kriptovaluták vásárlása, kriptoalapú megtakarítási számlák, kezelési megállapodások, ICO-k, stb…”

Az FSMA figyelmeztetései ellenére a csalók tevékenysége tovább szedi áldozatait Belgiumban.

 

A hivatal állítása szerint azonban az ilyen csaló oldalak mind hasonló ígéretekkel kecsegtetnek. Gyakran ígérnek „nagyon magas megtérülési rátát”, könnyed pénzkifizetési lehetőséget, és „tőkegarantált, tehát a piac összeomlása esetén is veszteségmentes kiszállást biztosító befektetést” – írja a szabályozó.

„Ezek az ígéretek azonban hazugságok, ha egy oldal csalásgyanús, valószínűleg semmilyen működő szolgáltatással nem rendelkezik.”

 

Márciusban a Brussels Times már beszámolt arról, hogy a belga adóhatóságok elkezdtek felfigyelni a kriptovaluta-befektetőkre. „A kriptopiacon kereskedő embereknek 33 százalék adót kell fizetniük a nyereségük után, és ezeket adóbevallásukon az egyéb bevételek szakaszban kell rögzíteniük” – részletezi a cikk.

Az adóhatóságoknak azonban kihívásokkal kell szembenézniük, mivel “a kriptovaluták kezelése legtöbbször megközelíthetetlen külső kereskedelmi platformokon történik” – írja a hírportál.

.

Forrás: news.bitcoin.com

 

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép estéd!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam, illetve szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!