A leginkább bányászatra alkalmas ASIC chipjeiről híres Bitfury állítólag értéktőzsdén történő megjelenését tervezi 2019-re – olvasható a Bloomberg október 25-i hírében.

A bányásztársaság vezető befektetési bankokkal folytatott tárgyalásokat egész Európában, amszterdami, londoni vagy hongkongi tőzsdére kerülésének előkészítéseként.

5 millió dolláros pre-IPO

A tőkebevonásnak a gyakorlatban három gyakran alkalmazott módja van: hitel, részvény vagy a kettő egyvelege. A hitelkibocsátás során számlák, kötvények, tanúsítványok vagy más befektetési eszközök kerülnek kibocsátásra. Ezeket a a befektetők megvásárolhatják, majd egy későbbi időpontban kamatokkal együtt kapják vissza a befektetett összeget.

A részvénykibocsátás a vállalat tulajdonjogának árusítását jelenti, és lehetővé teszi a befektetők számára, hogy a jövőbeli bevételből részesüljenek a részvények értéke által, vagy osztalék formájában.

Olvastad már?  99 veszélyes kriptooldal létezik a belgák szerint

A Bitcoin bányászatot leginkább az arany bányászatához hasonlították, hiszen a korán érkező bányászok még könnyedén meg tudtak gazdagodni, és a legtöbb pénzük a bányászott termék árusításából származott. Mivel az utóbbi időben a BTC és más kriptovaluták bányászata egyre szélesebb körben indult elterjedésnek, valószínű, hogy a Bitfury sikerrel próbálkozhat majd ajánlatával a piacon.

A részvénykibocsátás azért is sokkal érdekesebb, mert alacsonyabb kezdőtőkével is elkezdhető. Hitelfinanszírozás esetén ugyanis a befektetőnek mélyen a zsebébe kell nyúlnia. Amennyiben a Bitfury részvénykibocsátásba kezd, úgy bárki befektethet majd a vállalatba.

A Bitfury egyébként 450 millió dolláros profitot halmozott fel a 2018 márciusát megelőző egy évben, így igen kecsegtető lehet minden érdeklődő számára egy ilyen céget felvenni a portólióba.

A Bitfury lehetséges tőzsdére lépésének következtében meginduló értékbecslések már most 3 és 5 milliárd dollár között járnak, és ezeket a jelenlegi medve tendenciát mutató kriptopiac mellett állapították meg. Figyelembe véve a terület gyors fejlődését, 2019 és 2020 környékén jóval nagyobb összegekre számíthatunk.

Veszélyeztető tényezők

Bár ez a fejlesztés legnagyobbrészt pozitív esemény a vállalat számára, vannak aggályokat keltő tényezők, melyeket figyelembe kell venni.

Ahhoz, hogy a Bitfury a tőzsdei közösség elé kerülhessen, vizsgálaton kell átesnie, mely az első lesz a cég életében. Ezzel önmagában nincsen gond, ám sokszor érdekes dolgokra derül fény egy magánkézben található vállalat első ilyen vizsgálatakor.

Egy másik lehetséges probléma lehet annak figyelembe vétele, hogy mi a jó a Bitcoinnak, mi a hálózatnak, és mi a jó a befektetőknek. Mindkét lehetőség a nem megerősített IPO egy elképzelhető forgatókönyve, de mindenképpen érdemes számolni velük.

 

Forrás: btcmanager.com

 

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép napod!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam, illetve szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!