Újabb nagy ausztrál bank blokkolja a kifizetéseket a „magas kockázatú” kriptotőzsdéknél

-

A National Australia Bank (NAB) csatlakozott az ország más nagy hitelezőihez, és blokkolta a kifizetéseket egyes kriptopénz tőzsdék felé.

A bankintézet közölte, hogy új ügyfélvédelmet vezet be bizonyos átveréssel összefüggő kriptoplatformokkal folytatott pénzügyi tranzakciókkal kapcsolatban.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az ausztrál NAB Bank beavatkozik a 184 millió dollár értékű, átveréssel kapcsolatos aggodalmakat kiváltó kifizetésekbe

A National Australia Bank, a négy legnagyobb ausztrál bank egyike korlátozza az egyes magas kockázatú kriptotőzsdékre irányuló átutalásokat.

Hétfőn a hitelező bejelentette, hogy új blokkokat vezet be azokon a digitális eszközplatformokon, ahol az átverések gyakoribbak.

Idén március és július között a NAB ügyfelei több mint 270 millió ausztrál dollár (csaknem 184 millió dollár) kifizetését hagyták abba, miután a bank átverésről szóló figyelmeztetéseket kapott.

Az Ausztrál Pénzügyi Bűnözés Elleni Tőzsdének nemrégiben bejelentett csalások közel fele kriptovalutákhoz kapcsolódott – jegyezte meg a bank.

Chris Sheehan, a NAB csoportos vizsgálatokért és csalásokért felelős vezetője rámutatott, hogy a bank által az elmúlt hat hónapban bevezetett számos intézkedés, például a fizetési felszólítások küldése, a hamisítás elleni fellépés és a váratlan szöveges üzenetekben szereplő linkek használatának megakadályozása, hozzájárult a bank ügyfeleinek védelméhez a különböző csalásoktól.

Hozzátette:

Most intézkedéseket teszünk a magas kockázatú kriptovaluta-tőzsdékre irányuló egyes kifizetések blokkolására is, hogy ezzel is próbáljuk megállítani a csalókat.

Sheehan azt is kiemelte, hogy a kriptovalutákkal kapcsolatos átverések gyorsan növekvő fenyegetést jelentenek, az ausztrálok 2022-ben több mint 221 millió ausztrál dollárt (több mint 150 millió dollár) veszítettek miattuk.

„Ezek a csalók szervezett, transznacionális bűnözői csoportok részei. Egyre gyakrabban látjuk, hogy kriptopénz platformokat használnak arra, hogy a lopott pénzeket gyorsan és gyakran a tengerentúlra küldjék” – magyarázta az ügyvezető.

A NAB ilyen irányú lépései azt követően történtek, hogy a másik három nagy ausztrál bank – a Westpac Banking Corp., a Commonwealth Bank és az Australia & New Zealand Banking Group – nemrég hasonló intézkedéseket vezetett be.

Május 18-án a Westpac közölte, hogy megkezdte az új ügyfélvédelmi intézkedések kipróbálását néhány kriptovalutához kötött fizetésre vonatkozóan, hogy csökkentse az „átverési veszteségeket”.

Az átverések veszélyére hivatkozva a Commonwealth Bank of Australia, Ausztrália legnagyobb bankja június elején ismertette terveit a coin trading platformokra történő kifizetések korlátozására.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az ausztrál bankok és fizetési szolgáltatók által bevezetett korlátozások az ország kriptokereskedelmi szektorát érintették.

Májusban a Binance Australia leállította az ausztrál dollár (AUD) befizetéseket, miután a Westpac bejelentette, és a helyi fizetési átjáró, a Cuscal úgy döntött, hogy megszünteti a támogatást.

Később kiderült, hogy az ausztrál Payid fizetési szolgáltató abbahagyta az AUD-kifizetések feldolgozását a tőzsde ügyfelei számára.

Olvastad már? A legjobb kriptokaszinók a magyar piacon

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Ripple visszautasítja a SEC kemény követelményeit

Az XRP útja nem volt más, mint egy hullámvasút, köszönhetően a folyamatos Ripple vs. SEC drámának. Az XRP 0,55 dollár körüli árfolyamon, a jogi zűrzavar közepette...

A Binance a hatóságokkal együttműködve teszi biztonságosabbá a kriptopiacot

Több mint 186 millió regisztrált felhasználót szolgál ki jelenleg a Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje és a számuk folyamatosan nő. Március első hetében 100 milliárd...

Jelentős altcoin nyereség a láthatáron: Melyik érme emelkedik először?

Vendégbejegyzés A kriptopiac emelkedő szakaszban van, több kevésbé ismert érme is jelentős növekedési potenciált mutat. A befektetők élénken figyelik a trendeket, hogy megállapítsák, melyek emelkedhetnek először. Ez a...

Vajon az Ethereum visszatérésre készül a 3.700 dolláros visszautasítás után?

Az Ethereum (ETH) a cikkírás idején 3.200 dolláros árfolyamon mozgott. A 3.000 dolláros pszichológiai szintet április 13. óta többször is áttörték az alacsonyabb időkereteken, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!