Újabb kritikákat kapott a Lightning Network

-

Az ismert XRP-támogató jogász, John Deaton a Lightning Network kódjában található esetleges hibákról, hátsó ajtókról beszélt nemrégiben, elmondva, hogy ezek lehetősége aggodalommal tölti el.

Deaton értelemszerűen azért is kritizálta a Bitcoin második rétegű protokollját, mert a véleménye szerint kevésbé hatékony, mint az XRP Ledger protokollja, a „Spend the Bits”


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Lightning egy második réteű protokoll, amely a Bitcoin hálózatára épül rá, és szupergyors, nagyon olcsó tranzakciókat tesz lehetővé a felhasználók között.

Az XRP Ledger a Ripple Labs terméke, és vélhetően Deaton egyik legfőbb befektetése.

A projektben Deaton ráadásul jogi vezetőként is részt vesz, amely érthetőbbé teheti, hogy miért is jellemzi úgy, mint jobbat és hatékonyabbat.

A jogász a hét végén posztolt a Twitteren, elmondva a követőinek, hogy az általa is támogatott Spend the Bits a Lightning jó alternatívájának számít, ráadásul azt állítja, hogy sokkal biztonságosabb is, mint a Bitcoin hálózatára ráépülő Lightning.

Deaton megjegyzése jól időzítettnek tekinthető, hiszen nem sokkal később a WhaleWire néven futó felhasználó is hasonló aggályokat fogalmazott meg a közösségi médiában.

Elmondása alapján a Lightning esetében nemrégiben fedeztek fel egy lehetséges biztonsági rést, amely miatt az egyik fejlesztő ki is szállt a projektből, és ez a fejlesztő is azt állítja, hogy a sebezhetőség jelen van a kódban, és a teljes hálózatot meg lehetne bénítani vele.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Lightning Network támogatói között megtaláljuk a Tether, a Bitfinex, és a BlockStream csapatát is, a közösségi médiában megjelent állítások ennek ellenére is rossz fényt vetnek a Lightning biztonságára, megbízhatóságára.

A cikk írásakor a hálózat kapacitása eléri az 5388 bitcoint, ez az utóbbi három hónapban nagyjából 15%-os csökkenést jelent.

Most pedig ismét fellángoltak a viták, hogy vajon a hálózat mennyire életképes hosszú távon, és mennyire tud ellenállni a támadásoknak.

Olvastad már? A kereskedők szerint ez az új token lehet az egyik legsikeresebb mém érme

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Nagyon optimista Bitcoin árelőrejelzés a Mechanism Capital részéről

A geopolitikai erők kezdenek megmozdulni a Bitcoin körül, egy elemző szerint bármi lehetséges a digitális valuta árfolyamát illetően. A Bitcoin potenciálisan elérheti az 1 millió dollár...

A Solana egy 900%-os emelkedést tartogathat 1000 dollárig, de CSAK HA…

A július 15-21. hét folyamán a Solana (SOL) visszaszerezte a 150 dollárt, majd magasabbra emelkedett, és a 173 dolláros cikkírásakor 17% -ot tett ki. A...

Vajon Ethereum ETF kereskedés új altcoin rallyt indít? Az utolsó esély az altcoinok olcsó megvásárlására?

Vendégbejegyzés A kriptopiac mostanában a vihar előtti csendet éli. A szemek az Ethereumra szegeződnek, mivel egy ETF esetleges bevezetése komoly rallyt indíthat el. Az altcoinok vonzó belépési...

A Bitcoin most már a francia nyugdíjbiztosításokban is szerepel!

A VanEck az Inter Investtel együttműködve egy innovatív tőzsdén kereskedett kötvényen (ETN) keresztül bevezeti a Bitcoint a francia nyugdíj-előtakarékossági tervekbe. Ezzel az úttörő együttműködéssel a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!