Újabb kriptós törvény jön Paraguayban

-

Az országban folyamatosan fejlesztik a kriptoipar szabályozását, nemrégiben egy tavaly decemberben benyújtott, kriptopénzekkel foglalkozó törvényjavaslatot fogadott el a parlament.
A szabálygyűjtemény részletesen foglalkozik a kriptopénzek meghatározásával, és a bányászattal, mivel ez utóbbi kifejezetten népszerű az országban, köszönhetően az olcsó energiának. Ez előtt már az ország Szenátusa is áldását adta az új szabályokra.

A latin-amerikai országokban komolyan veszik a kriptoipart, és sok helyen dolgoznak a teljes szabályozáshoz szükséges jogi keretrendszer kiépítésén.
Paraguay esetében is ez a helyzet, főleg, hogy az ország kifejezetten népszerű a kriptoipar szereplői körében, nem titkoltan az alacsony energiaárak miatt. Ezek a vállalkozások hamarosan sokkal jobban letisztázott jogi keretek között tudnak majd működni, miután az új törvények hatályba lépnek.
A törvénycsomagot tavaly decemberben hagyta jóvá a Szenátus, a támogató szavazatok aránya pedig 80%-ot tett ki. Carlitos Relaja, az ismert bitcoin-támogató hatalmas sikernek nevezte ezt a közösségi médiában.

„Nagy lépés ez a bitcoin számára Paraguayban. Az Országgyűlés gyakorlatilag törvényessé tette a bányászatot, és letisztázott jogi kereteket ad. Itt pedig 100%-ban tiszta vízenergiával megy a bányászat.”

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

Milyen szabályok jönnek?

Mostantól a kriptotőzsdék is jogi személyiségként működhetnek, mint a hagyományos vállalkozások, és regisztrálva is lesznek az ország pénzügyi felügyeleti hatóságainál, mint digitális eszközöket szolgáltató vállalkozások.
Ugyanez a szabály fog vonatkozni mindenkire, aki letétkezelést, tárolás, vagy váltást végez harmadik felek számára, legyen az vállalat vagy magánszemély.
A kriptopénz bányászata a várakozások szerint növekedéssel reagál majd a tisztább jogi környezetre. Az új törvények szabályozzák majd az energiaellátás kérdését, a különböző adóterheket, ráadásul maga a bányászati tevékenység is kap végre hivatalos törvényi definíciót.
A nemzeti energiaszolgáltató szintén bevonásra került az iparágba, és mostantól úgy kell kialakítania az árazását, hogy csak limitált mértékben, legfeljebb 15%-kal térhessen el a meghatározott ipari árszintektől.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A törvényjavaslat most ismét a Szenátus elé kerül, és ha semmiféle további változtatást nem tartanak indokoltnak, akkor már csak az elnöki aláírás kell, hogy életbe lépjen.

Olvastad már? Míg a részvények felépülőben, az aranypiacok nyomás alatt vannak

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 03.23.

Prémium Bitcoin A Bitcoin ma 28.000 dollár alá esett, ahogy a piacok folytatták a legutóbbi Federal Reserve kamatemelésre adott reakciójukat. A Fed 25 bázispontos kamatemelést hajtott végre, miközben...

A Bitzlato felhasználók visszakapják bitcoinjaikat – de csak a felét

A Bitzlato tőzsde felhasználói visszaigényelhetik a tőzsdén tartott bitcoin-egyenlegüknek a felét. A tőzsde Franciaországban tartott szervereit januárban foglalták le a hatóságok, miután a nyugati kormányok...

Chainlink technikai elemzés 03.23.

Prémium Chainlink A Chainlink napos árfolyamgrafikonja árnövekedést mutat. A LINK/USD árfolyam a cikk írásakor 7,38 dolláron kereskedik. A pár még mindig 3,88 százalékos veszteségben van, ha az...

A MakerDAO változásai hatással lehet a DAI-ra

A vezető decentralizált pénzügyi protokoll, a MakerDAO (MKR), változtatásokat javasolt a Peg Stability Module (PSM) műveleteire, válaszul arra, hogy a DAI nemrégiben elvesztette paritását az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!