Az amerikai részvénypiacok csütörtökön megugrottak, mivel a részvénykereskedők némi megkönnyebbülést mutattak a heti veszteségek után.

Az összes főbb részvényindex visszapattant, miután közel nyolc héten át zsinórban estek, míg a kriptogazdaság csütörtökön némi veszteséget szenvedett el, nagyjából 4%-ot veszített az amerikai dollárral szemben az elmúlt 24 órában.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Eközben az arany az unciánkénti 1.850 dolláros szint alatt lógott, mivel a Kitco Neils Christensen szerint az aranypiacok továbbra is „nyomás alatt vannak, és nem látnak nagyobb vételi lendületet.”

Az elemző szerint túltolták a „világvége és borúlátás” előrejelzéseket

A Dow Jones Industrial Average, az S&P 500, a Nasdaq és a NYSE composite mind emelkedett a csütörtöki kereskedés során. Az S&P 500 mintegy 2%-ot nőtt, és a zárásig 4.057,84 pontot ért el, míg a Nasdaq 2,7%-ot ugrott, és 11.740,65 pontot ért el.

A Dow Jones csütörtök délután mintegy 1,6%-ot ugrott, mivel az index zsinórban ötödik egymást követő napon könyvelhetett el nyereséget. Quincy Krosby, az LPL Financial vezető részvénystratégája szerint a fellendülés annak jele lehet, hogy a múlt heti borúlátó jóslatok egy része túlzó volt.

„Bár ez egy várt és sokat emlegetett potenciális »túladott« rali volt, a mai piaci emelkedés alátámasztása arra utal, hogy a múlt heti, a mindent eldöntő amerikai fogyasztóindexszel kapcsolatos vészjóslás és borúlátás talán túlzás volt, a szörnyű recessziós szalagcímekkel együtt” – mondta Krosby a CNBC Tanaya Macheel és Jesse Pound műsorában csütörtökön.

Sokan úgy vélik, hogy a kriptók már lecsatlakoztak, Alex Krüger szerint „a kriptók legrosszabb forgatókönyve már megvalósult”

Eközben a részvények fellendülése közepette a kriptopénzgazdaság csütörtökön ismét megtorpant, 4%-ot veszített a 24 órás kereskedés során. A Bitcoin (BTC) árfolyama csütörtökön nem sokat változott, nagyjából 0,7%-ot esett.

Az Ethereum (ETH) azonban mintegy 6,9%-os veszteséget könyvel el, számos alternatív kriptoeszköz mellett, amelyek a bitcoinnál mélyebb veszteségeket tudhatnak maguk mögött.

Miközben a részvénypiacok némileg helyrejöttek, a kriptoeszközök pedig nem, számos kereskedő a kriptoeszközöknek a részvényektől való leválásáról beszélt a korreláció szempontjából.

Alex Krüger közgazdász és kereskedő csütörtökön beszélt a kriptó részvényekről való leválásáról.

„A legrosszabb forgatókönyv a kriptó számára már megvalósult” – mondta Krüger. „Apátia és lecsatlakozás. A részvényekkel való korreláció most megszakadt. Hétfő délután óta nagyrészt megszűnt. Most a részvények egyedül ugrálnak.”

A nyilatkozata után Krüger megduplázta a kommentárját. „Látható, hogy azok az emberek, akik nem kereskednek, és alig nézik a grafikonokat vagy a korrelációkat, nem értenek egyet ezzel a tweettel. Semmi baj. Mindenki másképp birkózik meg vele” – tette hozzá Krüger.

A chartot a Stacks podcast házigazdája, Luke Martin osztotta meg, aki csütörtökön beszélt a kriptók leválásáról.

A bitcoin-párti Luke Martin, a Stacks podcast házigazdája arról is beszélt, hogy a digitális valuták nem pattannak vissza a részvénypiacokkal.

„Rengeteg tweetet látok a részvényekről, a kripto decouplingról, és hogy a kriptó nem pattog együtt a részvényekkel” – tweetelte Martin.

„A grafikonok jobb képet adnak arról, hogy mi történik: 1/ Magas korrelációnk volt 2/ A Luna összeomlása komolyabb kriptóeladáshoz vezet 3/ Az összeomlás utáni kriptó nem pótolja a különbséget.”

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

Ahogy az aranypiacok zuhannak, Peter Schiff az amerikai GDP-ről és bitcoinról beszél

Az arany ára sem emelkedett, és továbbra is az unciánkénti 1.850 dolláros ársáv alatt maradt az amerikai dollárral szemben. A 30 napos statisztikák szerint a befektetési arany unciája 1,67%-ot esett, és 0,27%-ot veszített az elmúlt 24 órában.

Csütörtökön Neils Christensen, a Kitco munkatársa az arany visszaeséséről beszélt egy olyan jelentésben, amely kiemeli az amerikai kereskedelmi minisztérium közelmúltbeli jelentését, amely megállapítja, hogy az első negyedévi bruttó hazai termék (GDP) éves szinten 1,5%-kal csökkent.

„Az aranypiac nem sok reakciót ad a kiábrándító gazdasági adatokra” – magyarázta Christensen csütörtökön.

Peter Schiff aranymágnás közgazdász arról beszélt, hogy a GDP 1,5%-kal zsugorodott, és azt is megemlítette, hogy a bitcoin (BTC) lecsatlakozott a Nasdaqról.

„Az amerikai gazdaság, amely állítólag a valaha volt legerősebb, 1,5%-kal zsugorodott az első negyedévben, 0,2%-kal nagyobb mértékben, mint amire az elemzők számítottak” – mondta Schiff csütörtökön. „Ha [a] GDP a második negyedévben ismét csökken, akkor a gazdaság hivatalosan is recesszióban van. Ha a GDP akkor zsugorodik, amikor a gazdaság ilyen [erős], képzeljük el, mi történne, amikor a gazdaság gyenge” – tette hozzá a közgazdász.

Schiff csütörtökön folytatta, és gondoskodott arról, hogy sót szórjon a bitcoin közelmúltbeli piaci sebeire. Megjegyezte:

„A bitcoin végre kitör a Nasdaqkal való magas korrelációjából? Miközben a technológiai részvények ma emelkednek, a Bitcoin esik, és majdnem 28 ezer dollár alá tört. Szerintem a Bitcoin továbbra is fenntartja pozitív korrelációját a Nasdaqkal, de csak akkor, ha esik.”

Olvastad már? Nyolcadik hete esik a BTC

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.