A kriptoworld.hu nemrég számolt be róla, hogy a SoftBank mégsem vett részt a Bitmain finanszírozásában. Úgy tűnik, nem csak róluk terjesztettek hamis híreket.

A DST Global befektetési cég a Cointelegraphnak megerősítette, hogy “soha nem fektetett” a Bitmain kriptopénzbányász-óriás pre IPO-jába.

A Cointelegraph egy anonim fülest kapott, miszerint a DST Global nem vett rész a Bitmain idei 400 millió dolláros finanszírozásában, ellentétben a korábbi jelentésekkel.

Miután megkérték, hogy erősítse meg a pletykákat, John Lindfors, a DST Global ügyvezető partnere ezt az e-mailt küldte a Cointelegraphnak:

“Megerősíthetem, hogy a DST soha nem fektetett a Bitmainbe”

Hír hírt követ, miután egy másik nagy játékos, a SoftBank is elmondta a Cointelegraphnak, hogy a vállalat Bitmain IPO-jában való részvétele szintén hazugság volt.

“Sem a SoftBank Group Corp., sem a SoftBank Vision Fund nem érintett az ügyletben” – mondta a cég szóvivője augusztus 18-án.

Ezen felül állítólag a Tencent kínai multi is tagadta a Bitmain IPO-jában való részvételét – erről a hongkongi AAStocks számolt be.

A kiadvány szerint Kína legnagyobb technológiai óriása megerősítette, hogy “a vállalat nem vett részt a Bitmain Technologies befektetéseiben.”

A cikk megjelenéséig egyébként a Tencent még mindig nem válaszolt a Cointelegraph levelére, hogy megerősítse az AAStocks értesüléseit.

A hírek ennek ellenére még jobban növelik a Bitmain IPO-terveinek amúgy is vitatott természetét. A vállalat ezzel egyébként Bitcoin Cash (BCH) holdingjait szeretné megnövelni, az igencsak silánynak elhíresztelt második negyedév teljesítményének és az idei kriptopiac általános alulteljesítésének ellensúlyozása érdekében.

A kriptopénzipar és a közösség jól ismert kritikusai óvatosan reagáltak a pre-IPO befektetések megnyitására korábban ebben a hónapban. A Samson Mow, a Blockstream stratégiai vezetője kifejtette, hogy a tervezett flotáció “hihetetlenül kockázatos bármelyik befektető számára.”

“A pre-IPO-befektetőkkel megosztott számadatok szándékosan nem tartalmazzák a második negyedév teljesítményét, mert azok katasztrofálisak voltak… Azt mondták a pre-IPO vásárlóinak, hogy a pénzt BCH vásárlásra használják majd.” WhalePanda eközben elindított egy Twitter-vitát, még a SoftBankkal kapcsolatos hírek megjelenése előtt.

A cikk megjelenéséig a Bitmain nem válaszolt a Cointelegraph kérdéseire.

Forrás: cointelegraph.com