Genesis szerződés frissítései, hogy „veszteségmentessé” tegyék a bányászatot

-

A medve tendencia, amely már egy ideje kihatással van a globális kriptopiacra, most úgy néz ki a Genesis Miningra, a világ egyik vezető bányászszolgáltatójára is rányomta a bélyegét.

Forrás: en.bitcoin.it

A vállalat augusztus 16-án jelentette be, hogy mostantól kötelező lesz frissíteni néhány felhasználó meglévő szerződését, ha el szeretnék kerülni fiókjuk megszüntetését.

Megszüntethetik a nem jövedelmező fiókokat

Az izlandi felhőbányász-platform a közlemény elején rámutatott, hogy a bányászok világszerte meglehetősen kemény időket élnek a 2017-es zuhanás óta. A folyton csökkenő kripto árfolyamok és az új versenytársak megjelenése miatt legtöbbjük számára fokozatosan nehezebbé válik profitálni a tevékenységből, mint amennyire azt a belépéskor remélték.

„Sajnos a Bitcoin január óta csökkenő tendenciát mutat. Ez a tendencia, illetve az áprilisban és májusban erősen megnövekedett nehézség még tovább csökkentette a bányászat hatékonyságát” – olvasható a bejegyzésben.

Az uralkodó körülmények között a vállalat szükségesnek tartja néhány irányelvük megváltoztatását, hogy csökkentsék a medve piac vállalatra nehezedő súlyát.

E szerint az új irányelv szerint a Genesis azt tervezi, hogy minden határozatlan időre kötött szerződést megszüntet azon felhasználók esetében, akik még a karbantartási díjakat fedező kriptopénzeket sem tudták kibányászni.

A vállalat azonban biztosította ügyfeleit afelől, hogy a megszüntetések nem egyik napról a másikra fognak történni. Ehelyett a Genesis lehetőséget ad az érintett bányászoknak, hogy új tagsági tervre váltsanak, és így előzzék meg fiókjuk felszámolását.

„Köszönetként az összes korai támogatónak, szeretnénk megadni nektek a lehetőséget, hogy jelenlegi Bitcoin Mining szerződéseiteket kedvezményesen Radiant szerződésre alakítsátok” – írták a közleményben.

A tagsági terv megváltoztatásának költségei

Hogy egyszerűbbé tegyék a felhasználók átállását (és nyilván, hogy ne veszítsék el ügyfeleiket), a Genesis csökkentette a „Radiant” prémium csomag árát. A kulcsváltoztatások ezek:

A határozatlan időre szóló szerződések mostantól ötéves szerződésre változnak

A kedvezményes karbantartási költség 0,14 dollár naponta.
1TH/s ára Radiant csomaggal most 180 dollár (285 dollár helyett)

Az új tagsági tervre való átállás egyszerű. Minden felhasználónak be kell jelentkeznie Genesis fiókjába, rákattintani az „Upgrade to Radiant” gombra, majd kiválasztani azt a szerződést, amelyet hozzá szeretnének adni a kosárhoz. Ez után már csak jóvá kell hagyni a vásárlást.

Meg kell jegyezni, hogy a Genesis nem az első bányásztelep, amely akciókat kezdeményezett a nem jövedelmező bányászok féken tartására. Idén júniusban a egyik fő ellenfelük, a Hashfalre jelentette be, hogy megszünteti Bitcoin bányász tevékenységét és felmondja a felhasználók szerződéseit a nem jövedelmező bányászok miatt. A Hashflare kiemelte, hogy „a kifizetések kevesebbek voltak, mint egymást követő 28 nap fenntartási költségei.”

A vállalat azonban megígérte, hogy figyelemmel kíséri majd a piacot, és „előnyös megoldásokat” dolgoz ki, ha a bányászipar az újjáéledés jeleit fogja mutatni.

Forrás: btcmanager.com

2 HOZZÁSZÓLÁS

Hozzászólások lezárva.

Legfrissebb bejegyzéseink

Vajon a Bitcoin bálnák segítettek a BTC-nek átlépni a 60.000 dollárt?

A Bitcoin (BTC) az elmúlt hetekben következetesen felfelé ívelő pályán volt, ami spekulációkat váltott ki az intézményi érdeklődés fenntarthatóságáról és annak lehetőségéről, hogy a BTC-t...

Melyik coint kell megvenni, hogy milliomossá váljon ezen a bikafutamon

Vendégbejegyzés A felgyorsuló kriptopiaci lendület a közelmúltban 60.000 dolláros csúcs felé vitte a Bitcoint, ami intenzív piaci spekulációkat váltott ki. Ilyen bika futások közepette a megfelelő digitális...

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!