A legnagyobb kriptováltok összefognak

-

A Gemini, Bitstamp, Bittrex és bitFlyer váltók bejelentették, hogy létrehoznak egy önszabályozó szervezetet az olyan digitális árucikkek számára, mint mondjuk a kriptopénzek számolt be róla a Business Insider augusztus 20-án.

Az új csoport, amelyet „Virtual Commodity Association Working Group”-nak (Virtuális Árucikk Egyesület Munkacsoport) neveznek, célként tűzte ki, hogy segítsen a nagy volumenű befektetőknek kényelmesen mozogni a kriptopiacon, létrehozzon ipari szabványokat és „előfutára legyen egy önszabályozó szervezetnek, amely olyan digitális árucikkekkel foglalkozna, mint a Bitcoin és az Ethereum” – írta a Business Insider.

Az újonnan alakult egyesület első megbeszélésére idén szeptemberben kerül sor.

A Business Insider forrására hivatkozva kifejtette, melyek azok a problémák, amelyeket a csoport meg szeretne oldani:

„A részvény- és értékpapírváltóknak megvan a maguk szervezete, amely közös szabványokat hoz létre, és közösen válaszol a szabályozók kijelentéseire. Az új csoport ennek a szervezetnek a kriptovilágbeli mása lenne, az iparág legjobb gyakorlataival, megoldást keresve a likviditás csökkentésére, és a piaci manipuláció csökkentésének büntetésére.”

Az egyesületet négy egyesült államokbeli kriptopénzváltó alapította: a bitFlyer, a Gemini – amely 2014-ben alakult, és a Winklevoss fivérek tulajdonában áll–, a Bitstamp, és a pénztárcaszolgáltatásként is működő Bittrex.

Azon felül, hogy az Egyesült Államok legnagyobb váltója, a Coinbase nem része a csoportnak, azt is elutasította, hogy bármilyen módon kommentálja a kezdeményezést – állítja a Business Insider.

Korábban idén nyáron a Winklevoss fivérek megszereztek egy szabadalmat, a tőzsdén kereskedett termékek (ETP) számára, amely magába foglalja a „digitális eszközöket”, és „más ETP digitális eszközholdinghoz kapcsolódó termékeket és szolgáltatásokat.”

Idén tavasszal a Cointelegraph számolt be a Gemini partnerségéről a Nasdaq-kal, melyet annak érdekében kötöttek, hogy ellenőrizzék a piacot és enyhítsék a piaci manipuláció következményeinek súlyosságát.

Forrás: cointelegraph.com

Legfrissebb bejegyzéseink

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Leállította a bíróság az amerikai bitcoin-bányászok kérdőívezését

Az amerikai EIA, azaz az Energiaügyi Hivatal kötelezni akarta a bányászokat, hogy minden információt adjanak át számára az üzleti folyamataikról, egy texasi bíróság viszont kimondta,...

Egy kriptó, amelynek hatodik érzéke van a csalások kivédésére

Vendégbejegyzés A Scotty the AI egy igazán ügyes kriptoérme, a befektetők el is kényeztetik az előértékesítése során. A számláló eddig 779 ezer dollárnál jár, és természetesen...

A Bitcoin ára 2021 decembere óta először éri el az 57.000 dollárt

A Bitcoin árfolyama február 15. és 25. között alacsony volatilitást mutatott, de az elmúlt két napban úgy tűnik, hogy a vevők visszatértek, mivel a BTC...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!