A Gemini, Bitstamp, Bittrex és bitFlyer váltók bejelentették, hogy létrehoznak egy önszabályozó szervezetet az olyan digitális árucikkek számára, mint mondjuk a kriptopénzek számolt be róla a Business Insider augusztus 20-án.

Az új csoport, amelyet „Virtual Commodity Association Working Group”-nak (Virtuális Árucikk Egyesület Munkacsoport) neveznek, célként tűzte ki, hogy segítsen a nagy volumenű befektetőknek kényelmesen mozogni a kriptopiacon, létrehozzon ipari szabványokat és „előfutára legyen egy önszabályozó szervezetnek, amely olyan digitális árucikkekkel foglalkozna, mint a Bitcoin és az Ethereum” – írta a Business Insider.

Az újonnan alakult egyesület első megbeszélésére idén szeptemberben kerül sor.

A Business Insider forrására hivatkozva kifejtette, melyek azok a problémák, amelyeket a csoport meg szeretne oldani:

„A részvény- és értékpapírváltóknak megvan a maguk szervezete, amely közös szabványokat hoz létre, és közösen válaszol a szabályozók kijelentéseire. Az új csoport ennek a szervezetnek a kriptovilágbeli mása lenne, az iparág legjobb gyakorlataival, megoldást keresve a likviditás csökkentésére, és a piaci manipuláció csökkentésének büntetésére.”

Az egyesületet négy egyesült államokbeli kriptopénzváltó alapította: a bitFlyer, a Gemini – amely 2014-ben alakult, és a Winklevoss fivérek tulajdonában áll–, a Bitstamp, és a pénztárcaszolgáltatásként is működő Bittrex.

Azon felül, hogy az Egyesült Államok legnagyobb váltója, a Coinbase nem része a csoportnak, azt is elutasította, hogy bármilyen módon kommentálja a kezdeményezést – állítja a Business Insider.

Korábban idén nyáron a Winklevoss fivérek megszereztek egy szabadalmat, a tőzsdén kereskedett termékek (ETP) számára, amely magába foglalja a „digitális eszközöket”, és „más ETP digitális eszközholdinghoz kapcsolódó termékeket és szolgáltatásokat.”

Idén tavasszal a Cointelegraph számolt be a Gemini partnerségéről a Nasdaq-kal, melyet annak érdekében kötöttek, hogy ellenőrizzék a piacot és enyhítsék a piaci manipuláció következményeinek súlyosságát.

Forrás: cointelegraph.com