Újabb defi hekkelés, a Hedgey Finance 1,9 millió dollárt veszített

-

Ismét bajba került a kriptopiac, miután nemrég támadás történt az Arbitrum láncán, és a Hedgey Finance okosszerződésében egy kódhibát találtak a hekkerek, ami komoly pénzügyi veszteséget okozott a protokollnak.

Több, mint 40 millió dollárnyi zsákmány

A Cyvers, egy web3-as biztonsági cég jelezte a támadást, és kiderült, hogy a platformot egy gyanús cím támadta meg, ez pedig 42,8 millió dollárnyi veszteséghez vezetett.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Bár az áldozatok többször is próbáltak segítséget kérni, kérelmüket sosem fogadták el, és úgy tűnik, hogy a probléma továbbra is megoldatlan maradt.

A támadó már jelentős összeget is beutalt egyes tőzsdékre, többek között 200.000 BONUS tokent és 110.000 dollárt a Bybit platformjára, ez egyértelművé teszi, hogy nagyobb méretű támadásról beszélünk, amely különböző kriptovaluta hálózatokat érintett.

Célpont lett a Hedgey Finance is

Korábban a Hedgey Finance is majdnem 1,9 millió dolláros veszteséget szenvedett.

A támadó, aki a ChangeNOW_io-hoz köthető címeket birtokol, azonnal átváltotta a lopott kriptókat DAI stablecoinra, majd külső tárcákba küldte azokat.

A támadás elismerése után a fejlesztőcsapat sürgős figyelmeztetést adott ki, és értesítette a felhasználókat, hogy vonják vissza az összes engedélyt, amelyet a protokoll számára adtak, valamint tájékoztatták őket arról, hogyan tegyék biztonságosabbá fiókjaikat a jövőbeni veszteségek elkerülése érdekében.

Hedgey Finance
Forrás: X

A defi kockázatos terület

Az érintett platform jelenleg azon dolgozik, hogy meghatározza a támadás módját és az elkerülési lehetőségeket a kiberbiztonsági szakemberek segítségével.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A felhasználókkal való nyitott és folyamatos kommunikáció továbbra is a fókuszukban áll, hogy konszenzust alakítsanak ki és védelmet nyújtsanak a felhasználói pénzeknek.

Ezek az esetek azt mutatják, hogy a defi iparág még mindig nem teljesen biztonságos, és folyamatos erőfeszítéseket kell tenni az online fenyegetések ellen, amelyek elkerülhetetlenek a digitális valuták világában.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Az USD nem fogja könnyen elveszteni a tartalékvaluta státuszát

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Mik azok az oszcillátorok a technikai elemzésekben?

A bitcoin kereskedésben a technikai elemzés fontos szerepet játszik, és az oszcillátorok kulcsfontosságú eszközök ebben a folyamatban.  Az évtizedek során kifejlesztett oszcillátorok segítenek az ármozgások és...

A legnagyobb növekedési potenciállal rendelkező kriptovaluták 2024-ben

Vendégbejegyzés Bármikor kezdődhet egy új bikafutás. A kriptopiac jelenleg nyugodt, sok altcoin még mindig a mélyponton van, és potenciálisan robbanásszerű növekedésre van kilátásban. A befektetők lelkesen figyelik...

A Bitcoin 100.000 dollárig: A mélypont és a robbanásszerű mozgások elemzése

A Bitcoin gyorsan 10%-ot esett, ami széleskörű félelmet okozott. A befektetők közül sokan súlyosan érintettek, számos befektető jelentős veszteségekkel és likvidálással néz szembe. Anthony Pompliano...

Masszív bálnák halmozzák fel a Ripple (XRP) és Ethereum tokeneket a piaci volatilitás közepette: Mi a következő lépés?

Vendégbejegyzés A nagybefektetők a kedvezőtlen piaci körülmények ellenére felvásárolják a Ripple (XRP) és egy új Ethereum tokent. Vajon mit jelent a bálnák érdeklődése az XRP jövőbeli árfolyamára...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!