Az USD nem fogja könnyen elveszteni a tartalékvaluta státuszát

-

A Morgan Stanley, az egyik nagy amerikai pénzügyi szolgáltató szerint az USD továbbra is marad a világ vezető tartalékvalutája, mert nincsenek komoly kihívói.


A szakértők kihangsúlyozták, hogy a kínai jüan, amelyet sokan a dollár lehetséges riválisának tekintenek, jelenleg nem éri el a megfelelő szintet, és kevés az esélye annak, hogy legyőzi a zöldhasút.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Lehet, hogy gyenge az USD, mégsem erősebb semmi más

A dollár tartalékvaluta státusza valószínűleg fennmarad, mert jelenleg nincsenek olyan valuták, amelyek komolyan veszélyeztetnék ezt a pozíciót.

A Morgan Stanley az április 18-án közzétett jelentésében azt állította, hogy a potenciális kihívók, mint a kínai jüan, nem állnak még készen arra, hogy versenyre keljenek a dollárral.

Ezért a pénzintézeteknek nincs más választásuk, mint hogy továbbra is a dollárban számoljanak el.

Az USA dollár jelenlegi helyzetét egyre több kritika éri az USA adósságának szintje és a geopolitikai feszültségek miatt.

Néhányan azt állítják, hogy az USA kormánya „fegyverként” használja a dollárt, és ez ösztönzi azokat, akik alternatívákat keresnek.

A BRICS közös valutája még várat magára

A dollár helyzetét ráadásul tovább nehezíti, hogy a BRICS tagjai közül sokan támogatják az alternatív tartalékvaluta létrehozását, de még nem tűzték ki, mikor fog ez megtörténni.

Az utolsó nagyobb találkozójukon éles vita alakult ki arról, hogy melyik valutát kellene használni kereskedelmi tranzakciókhoz, ahelyett, hogy közösen kibocsátott pénzt használnának.

Bár sokan úgy vélik, hogy a kínai jüan fogja megbuktatni az USD-t, sok elemző szerint Kína nem nagyon érdekelt abban, hogy a saját valutáját tartalékvalutaként használják.

Erre azért hivatkoznak, mert Kínában szigorú tőkekontroll van érvényben, ami megnehezíti a nagy összegek kivitelét az országból.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Egyelőre a dollár uralkodik

Bár egyes jelek arra mutatnak, hogy a különböző pénzintézetek már elkezdtek diverzifikálni, és távolodni a dollártól, az USA befektetési bankja szerint ez nem fogja megbuktatni a dollár dominanciáját.

Ennek ellenére időnként gyengülést is láthatunk a ciklikus piaci változások és egyéb tényezők, például a világpolitikai helyzet miatt.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Ezt a 3 DePIN altcoin projektet te sem hagyhatod ki áprilisban!

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb 3 Ethereum token, amivel 2024-ben kriptomilliomossá válhatsz

Az Ethereum tokenek hatalmasat emelkedtek a kriptopiacon az Ethereum ETF-ek jóváhagyásával kapcsolatos közelmúltbeli bejelentés miatt. A kriptoelemzők arra számítanak, hogy az Ethereum hálózat és az összes...

Top 5 altcoin, hogy egy kis befektetésből vagyont termeljünk

A kriptopiac 2024-ben is pezseg. Elérkezett lehet a pillanat, hogy felfedezzük az altcoinokat, amelyek hatalmas potenciális nyereséget kínálhatnak. Ez az útmutató öt olyan ígéretes lehetőségbe...

Tranzakciós adót vezetne be Törökország a kriptokereskedésre

Törökország új adók bevezetésére készül, beleértve a kriptopénz-kereskedelemre kivetett 0,03%-os tranzakciós adót, egy jelentős adóügyi reform részeként. A lépés célja az ország 2023-as földrengések okozta...

Mark Cuban szerint a „Gensler” miatt Biden elveszítheti az elnökséget, a DTX Exchange túlszárnyalhatja az olyan DeFi titánokat, mint a Chainlink és az Avalanche

Vendégbejegyzés Mark Cuban szerint a SEC elnöke, Gary Gensler nagyban befolyásolhatja a következő elnökválasztást. Cuban úgy véli, hogy szigorú politikája Joe Biden elnöki székébe kerülhet az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!