Újabb cég indítana bitcoin ETF-et

-

Nagy a verseny, hogy ki bocsáthatja majd ki az USA első spot bitcoin ETF-ét, és a mezőnyhöz újabb szereplő csatlakozott, a Franklin Templeton személyében.

A nagynevű kaliforniai eszközkezelő a legutóbbi cég, amely beadta az ETF-kérvényt a SEC-hez.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A cég közel 1,4 billió dollárnyi vagyont kezel, és a közelmúltban úgy döntöttek, hogy számukra is lenne hely a bitcoin piacán.

A sajtóhírek alapján, amelyek a Bloomberg hasábjain jelentek meg, a kérvényt ezen a héten, kedden adták be a hatósághoz, é a dokumentumokból kiderül, hogy egy sikeres elbírálás után a cég a Coinbase közreműködésével végezné a letétkezelést a bitcoin esetében, a készpénz, a dollár terén pedig a Bank of New York Mellon lesz az, akire a választás esett.

A kriptoipar optimistán tekint a jövőbe, mivel korábban a SEC minden ilyen kérvényt elutasított, mióta viszont a BlackRock, a világ legnagyobb befektetési alapja is beadta a saját kérvényét, a htóság érdemben foglalkozni kezdett a témával.

A közelmúltban pedig számos más cég is úgy gondolta, hogy eljött az idő az újbóli nekifutásra, és jelenleg már több, mint fél tucat aktív beadvány vár a SEC bírálatára.

A SEC az USA területén eddig kizárólag határidős bitcoin ETF-et engedélyezett, spot piaci változatot még nem.

Augusztus végén a hatóság elhalasztotta a döntést több beadvány esetében is, így az Invesco Galaxy, a Wisdomtree, a Bitwise, a Vaneck, a Wise Origin, a Blackrock, és a Valkyrie ügyfeleinek egyaránt továbbra is várniuk kell, hogy mi lesz a végső szó.

A SEC azzal indokolta a lépést, hogy több időre van szükségük az adatok tanulmányozására, mielőtt döntést hoznának.

A korábbi elutasítások során pedig mindig arra hivatkoztak, hogy túl nagy a kockázata a csalásoknak és a piacmanipulációnak.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A JPMorgan, a világ egyik legnagyobb befektetési bankja úgy véli, a SEC több beadványt is elfogadhat majd, egyszerre, hiszen a Grayscale pert nyert a hatóság ellen, mikor az megvétózta, hogy a saját bitcoin alapjukat ETF-é konvertálják.

A múlt hónapban a bíróság úgy döntött, hogy a SEC-nek foglalkoznia kell a Grayscale kérvényével is, nem utasíthatja el azonnal.

Olvastad már? Peter Schiff „masszív válságra” és az amerikai dollárból való kilépésre figyelmeztet

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Solana egy 900%-os emelkedést tartogathat 1000 dollárig, de CSAK HA…

A július 15-21. hét folyamán a Solana (SOL) visszaszerezte a 150 dollárt, majd magasabbra emelkedett, és a 173 dolláros cikkírásakor 17% -ot tett ki. A...

Vajon Ethereum ETF kereskedés új altcoin rallyt indít? Az utolsó esély az altcoinok olcsó megvásárlására?

Vendégbejegyzés A kriptopiac mostanában a vihar előtti csendet éli. A szemek az Ethereumra szegeződnek, mivel egy ETF esetleges bevezetése komoly rallyt indíthat el. Az altcoinok vonzó belépési...

A Bitcoin most már a francia nyugdíjbiztosításokban is szerepel!

A VanEck az Inter Investtel együttműködve egy innovatív tőzsdén kereskedett kötvényen (ETN) keresztül bevezeti a Bitcoint a francia nyugdíj-előtakarékossági tervekbe. Ezzel az úttörő együttműködéssel a...

Az Ethereum ETF kereskedés csütörtökön kezdődik – Mi a következő altcoinok?

A kriptopiac nyugodt marad, a várakozás jeleit mutatja egy potenciális bikafutás előtt. Az alcoinok jelenleg vonzó belépési pontokat kínálnak, ami a közelgő növekedésre utal. Az Ethereum...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!