Tévedésből kapott 20 bitcoint egy bányász

-

A Paxos tőzsde véletlenül 20 bitcoint küldött el egy bányásznak, jutalékként, nagyjából félmillió dollár értékben, egy 200 dolláros tranzakciós díj helyett.

A bányász a Chun nicknevet használja, és nemrégiben elmondta, hogy azon gondolkodik, inkább nem adja vissza a coinokat az előző tulajdonosának.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Paxos a hét közepén osztotta meg a hírt, hogy az egyik utalásuk során tévedésből sokkal nagyobb hálózati díjat állítottak be, így a tranzakciójukat blokkba foglaló bányász 20 bitcoint kapott az általa talált blokkért.

Elmondásuk alapján a tévedés nem érinti a felhasználói pénzeket, a rendszerhiba miatt viszont az adott blokkot megtaláló bányász most 20 bitcoinnal lett gazdagabb, mindössze egyetlen tranzakció feldolgozásáért.

Chun először egyetértett abban, hogy a coinokat visszaküldje, de később szavazást indított a közösségi médiában, hogy mi legyen a történet folytatása.

Az eredményt látva elgondolkodott, és úgy fogalmazott, hogy most már nem biztos, hogy visszaküldi a pénzt.

A kérdésben a kriptoközösség számos tagja kifejtette a nézeteit, és mindegyik álláspontot, a visszaadást és a megtartást is meg lehet indokolni, jogos, valódi érvekkel.

Nagy általánosságban viszont az a nézet a domináns, hogy Chun megtarthatja a coinokat, egészen pontosan nem kötelezheti őt semmi arra, hogy visszaadja, mivel nem jogtalanul szerezte meg.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ha pedig nem akarja megtartani, akkor akár szét is oszthatná a bányászközösségben.

A bitcoin bányászat, mint üzleti tevékenység, kifejezetten függ attól, hogy az ember hol végzi, hol kell beszereznie a szükséges elektromos áramot.

A CoinGecko nemrégiben hozta nyilvánosságra az új felmérését, amelyben arra jutottak, hogy az egyéni bányászok számára mindössze a világ 65 országában áll rendelkezésre olyan olcsó áram, hogy nyereségesen tudjanak működni.

bitcoin
Forrás: CoinGecko

A végletek között pedig óriási a különbség, Libanonban például 783-szor olcsóbb a bányászat, mint Olaszországban, ahol az áramdíjak miatt 1 BTC kibányászása több, mint 200 ezer dollárba kerülne.

Olvastad már? Paul Krugman: „Az infláció elleni háborút nagyjából megnyertük”

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A SEC bepereli az FTX tőzsdét auditáló céget

A SEC célkeresztjébe került a bedőlt FTX tőzsdét auditáló Prager Metis, mivel a vádak alapján számos ponton megsértették a felülvizsgálati pártatlanság elveit. A PM elsősorban...

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!