Új funkcióval oldaná meg a Solana a hálózati túlterhelést

-

Az Anza, a Solana mögött álló fejlesztőcsoport a teszthálózaton egy új frissítés, az Agave v1.18.12 bevezetését javasolta.

Ez az új verzió egy központi tranzakciós ütemezővel rendelkezik, amelynek célja a torlódás csökkentése a díjak növelésével és az ütköző tranzakciók csökkentésével.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az Anza a funkció szélesebb körű tesztelését is szorgalmazza.

Centralizáció a tranzakciók esetén

A Solana mérnökei tesztelik az egyik leghatékonyabb fegyverüket a hálózati torlódás elleni küzdelemben.

Az Anza, a Solana kliens mögött álló szoftverfejlesztők egy csoportja egy új frissítés implementálását javasolta a hálózat rendszerében, és ez az új verzió az egyik leginkább várt funkciót tartalmazza a blokklánc több, mint egy hónapja tartó torlódásának javítására.

A központi ütemező, amely lehetővé teszi a magasabb díjak felszámítását és a kevesebb ütköző tranzakciót, alapértelmezés szerint le van tiltva.

Azonban az Anza arra kéri a validátorokat, hogy engedélyezzék és vizsgálják meg, hogy a használatával hogyan teljesít a rendszer.

C

„A belső tesztjeink ígéretesek, de a javulás mértékét a validátoroknak kell felmérniük, mégpedig éles üzemmódban.”

A központ dönti el, hogy melyik tranzakció a fontosabb

Elméletileg a központi ütemező bevezetése segíthetne több tranzakció továbbításában a Solanán, mivel a kliens sokkal intelligensebbé válik az ütköző tranzakciók letiltása révén.

Ennek oka, hogy az ütemező meghatározza a tranzakciók feldolgozásra történő kijelölésének sorrendjét, optimalizálva a hálózat működését.

Az Anza által szolgáltatott tesztadatok alapján az új ütemező bevezetése akár 80%-kal magasabb díjak felszámítását is lehetővé tesz a korábbi értékekhez képest.

A fejlesztők azonban elismerik, hogy amíg széles körben nem telepítik és nem aktiválják a hálózat, addig lehetetlen lesz biztosan megmondani, hogy milyen lesz a teljesítmény.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Rengeteg az üzemszünet

Ebben a hónapban az Anza különböző intézkedéseket tesztelt és vezetett be a hálózat által tapasztalt rengeteg tranzakcióhiba enyhítésére.

Néhány esetben a kezdeményezett tranzakciók 70%-a érvénytelenné vált, nem teljesült.

A Dune Analytics, egy blokklánc-elemző vállalat adatai szerint ez azóta enyhén javult, de a hibák aránya még mindig 60% körüli.

Nem hoztak nyilvánosságra dátumot, hogy a fejlesztések főhálózaton mikor lennének bevezetve.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Az ETH kezd magához térni a csütörtöki megrázkódtatásából

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kiterjedt FUD-dal néz szembe a Bitcoin a közösségi oldalakon

A Santiment Bitcoinra vonatkozó közösségi hangulatjelzője pirosan villog, mivel a vezető kriptovaluta árfolyama a 65.000 dolláros szint körül mozog. A Santiment kriptopénz-intelligencia platform adatai szerint a...

A piaci szakértő, aki 2023-ban sikerre vitte a Solana-t, öt altcoint azonosított 55x potenciáljával

Vendégbejegyzés A piaci szakértő, aki korábban a Solana 2023-ban sikerre vitte, most öt új altcoint emel ki, amelyek jelentős növekedési potenciállal rendelkeznek. A jelenlegi, 2024-es bikafutamban...

3 millió dollárt sikerült visszaszereznie a Krakennek a Certikkel folytatott fiaskója után

Nick Percoco, a Kraken biztonsági főnöke megerősítette, hogy a kriptotőzsde visszaszerezte a számlájáról nemrég ellopott pénzösszegeket, amit egy sebezhetőséget követően veszített el. Június 20-án Percoco az...

Maximalizáld a hozamod: fedezd fel a mesterséges intelligencia előnyét az RCO Finance-szel

Vendégbejegyzés A jelenlegi AI hype közepette egy úttörő AI kriptokereskedési platform, a RCO Finance kihasználta az AI és a gépi tanulás (ML) erejét, hogy forradalmasítsa a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!