Jöhet a bitcoin ETF Ausztráliába is

-

Ausztrália spot Bitcoin ETF-jei az első három évben akár 3-4 milliárd dolláros tőkebeáramlást generálhatnak, legalábbis Jeff Yew, a Monochrome vezérigazgatója szerint, ha Ausztrália legnagyobb tőzsdéje – az Australian Securities Exchange (ASX) – 2024 végéig zöld utat ad több spot Bitcoin tőzsdén jegyzett alapnak (ETF).

Az USA mutatta az utat

A Bloombergnek névtelenséget kérő források elmondták, hogy a VanEck Australia és a helyi ETF-fókuszú alapkezelő, a BetaShares spot Bitcoin ETF-kérelmeit az év vége előtt jóváhagyják, követve az Egyesült Államokban és Hongkongban működő hatóságok döntéseit.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A spot Bitcoin ETF-kérelmek megsokasodása az Egyesült Államokban történő Bitcoin ETF-jóváhagyások után következett be, amelyek tizenegy különálló termék esetében összesen 53 milliárd dollárnyi vagyonbevonást eredményeztek az elmúlt négy hónap során.

„Az Egyesült Államokban működő ETF-ekbe történő jelentős beáramlás alaposan megnövelte a bizalmat a termékek ausztráliai bevezetéséhez, és bizonyították, hogy a digitális eszközök itt maradnak, nem tűnnek el a piacról.”

Kisebb piac, kisebb igény a bitcoinra

Jeff Yew, a Monochrome vezérigazgatója – amelynek szintén van egy benyújtott, aktív kérelme – Ausztráliát nagyon kripto-szkeptikus országként jellemezte, és várhatóan emiatt az ausztrál spot Bitcoin ETF-ek az első három évben 3-4 milliárd dollár nettó beáramlást generálhatnak csak.

Yew elmagyarázta, hogy a Bitcoin ETF-ek iránti keresletet elsősorban az alapkezelők hajtanák, akik Bitcoin-kitettséget szeretnének szerezni, valamint az úgynevezett önmenedzselt szuperalap (SMSF) befektetők, és egy kisebb, de még mindig jelentős kereslet a kisbefektetők részéről.

Az SMSF-befektetők jelenleg közvetlenül kitettek a bitcoinnak a kriptotőzsdéken, ami Yew szerint kifejezetten kockázatos, és valamiféle időzített bomba-érzést kelt az emberben, ha ezek a tőzsdék összeomlanának.

„Az ausztrál adóhivatal szerint a tőzsdéken több mint 1 milliárd dollárnyi kriptó van, és ennek a többsége SMSF-befektetőktől származik.”

Azt mondják, a szabályozás biztonságot nyújt

Yew szerint a Bitcoin ETF-ek viszont lehetővé teszik ezeknek a befektetőknek, hogy erősen szabályozott, és ezért biztonságosabb kitettséget szerezzenek a digitális eszközökhöz.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Monochrome először 2023. július 14-én nyújtott be spot Bitcoin ETF-kérelmet az ASX-hez, de később a Cboe Australia-ra – egy sokkal kisebb tőzsdére – váltott át az ASX lassú jóváhagyási folyamata miatt.

„A Cboe-ra váltottunk, mert ez egy olyan tőzsde, amely reálisabb időkeretet és átláthatóbb jegyzési keretet kínál. Nem titok, hogy az ASX-nek az utóbbi időben kihívásai voltak a szabályozóval. Úgy gondolom, hogy az új termékek bevezetésének az esélye egyelőre korlátozott.”

Yew továbbra is arra számít, hogy a Cboe Australia a következő néhány héten belül jóváhagyja a cég kérelmét, és elindulhat az első ausztrál Bitcoin ETF.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Futurisztikus futópad lehet a virtuális valóság kulcsa

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Nigéria – Vajon a SEC új kripto szabályok lehetnek egy tervezet az Egyesült Államokban

A kriptopénzek elfogadása világszerte növekszik, és a Triple.A friss adatai megerősítik ezt a tendenciát. Tény, hogy 2024-re a becslések szerint a világ lakosságának 6,8%-a rendelkezik...

A Binance, az USDT és a Toncoin összefog – És most mi jön?

A Binance hivatalosan is bejelentette a Tether integrációját a Toncoin (TON) hálózatába. Az integráció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy USDT-t fizessenek be és vegyenek...

A Bitwise reklámjából NFT lesz

A Bitwise befektetési alap csütörtökön kiadta az első Ethereum-témájú reklámját, amely egy 39 másodperces videóként NFT token formájában is ki lesz adva, amelyet bárki kinyomtathat...

A CYBRO megközelíti az 1 millió dolláros előértékesítési mérföldkövet az ETH bálna érdeklődésének köszönhetően: 1,200% nyereség előttünk?

Vendégbejegyzés A számos korai fázisú projekt között, amelyek a kriptoszektor új növekedési korszakába lépve gombamód szaporodnak, nehéz diónak tűnik egy igazi gyöngyszemet találni. Egy értékes startup-ot az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!