Bitcoin emelkedő trend tovább tart, de vajon hol a határ? Eközben éledeznek a hagyományosabban csengő altcoin nevek, és lendületet kapott a piac szegmensének mozgása. EOS, LTC, XRP és több más név is szép emelkedésekkel rukkolt elő az utóbbi időszakban.

Piaci körképpel jelentkezik a CryptoFalka csapata!

A fáradás jelei érzékelhetőek, de nem engedik a vásárlók a Bitcoin árat

Új csúcsot döntött a Bitcoin emelkedő trend a héten 65 ezer dollár környékén. Fölfelé halad a mozgás, de már érezhető a trendfáradás, ugyanis nem halad akkora lendülettel az emelkedés, mint korábban.

Lényegében konszolidál az ármozgás. Végeredményben két lehetőségünk van, fölfelé, avagy lefelé törünk ki a konszlidáció keretei köszül. Ezt vizsgáljuk kicsit részletesebben  napi BTC/USD ábrán.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Emelkedő ék formálódásra hajazó alakzatban zajlik  a konszolidáció. Ezt két emelkedő trendvonal alkotja melynek keretei közt araszol felfelé az árfolyam. Maga az ék bizonytalan alakzat.

Alapvetően trendfordító hatása van. Ez annyit jelent, ha letörjük az ék támaszát, jelenesetben emelkedő trendvonalát, akkor mélyebb konszolidáció veheti kezdetét a piacon.

Jelenthet azonban az ék formálódás egy olyan erős konszolidációt, ami valójában felfelé halad, és vásrlóerőre utal, nem pedig trendfáradásra.

Ebben az esetben könnyen végződhet az ellenállás áttörésében is a mozgás, ami újabb gellert adhat BTC lendületének.

Érdekel a tőzsde? Szeretnél beletanulni a Bitcoin és kriptovaluta kereskedésbe? Akkor látogass el a Cryptofalka oldalára!

Annyit várok az árfolyamtól, hogy teszteli az ék ellenállásának környékét, akár 70 ezer dollár környékén. Ott jön a kérdés, hogy mit kezdünk az emelkedő ék formálódás ellenállásával.

Fölfelé haldó konszolidációról van szó, és tovább nőhet az ár, avagy érvényesülhet az ék alakzat ideiglenes trendfordító hatása.

Pirossal jelöltem az ábrán a támaszt, 55800 dollár környékén, mely alatti mozgással időszakos trendfordítást várnék a piactól.

Egyelőre tehát biztonságban van a Bitcoin emelkedő trend. Rövid távon játszik az újabb csúcsok tesztelése, ha számolunk is egy fordulással hosszabb távon az esetleges trendfordulás célárát 47000 ezer dollárra lehet belőni ék magasság alapján

Ez az eddigi makro trendet tekintve ugyanúgy az ár egészséges konszolidálását jelentené, mindössze a volatiltiás elég tág a jelenlegi piacon.

Érdemes megállni kicsit az alt piacnál

Az altcoin piacot kedvezően érinti a felfelé araszoló szűkülő volatilitású Bitcoin emelkedő trend. A kis market cap-es coinok masszív emelkedést produkáltak az utóbbi időszakban, és a hagyományosabb nevek is kezdenek nagyobb lendületeket felmutatni a héten.

Úgy gondolom Bitcoin fáradó mozgásával több szerepet juthat az alt/BTC piacnak, amiben az újabb nevek a piacon kivették már a részüket, érdekes lesz figyelni áthelyeződik e a vásárlóerő más alt szegmensekre is.

Kedvező a fundamentális háttér több versenyző mögött, akárcsak LTC Grayscale híreire gondolunk, XLM mögött áll egy IBM partnerség, satöbbi.

Sosem lehet eléggé biztos az ember az alt/BTC emelkedésekben, de tény, hogy időszakosan szép teljesítmény várhat rájuk.

Olvastad már? Egy amerikai cég 4800 Bitcoin-bányászgépet vett 34 millió dollár értékben

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.