A Coinbase saját részvényeivel lepte meg 1700 alkalmazottját a nyilvános tőzsdei listázás előtt.

A Coinbase szerdán tőzsdére lépett, a beszállásra jogosultak listája pedig a vártnál hosszabbra sikerült.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Ez annak köszönhető, hogy a társaság nemrégiben úgy döntött, hogy 100 részvényt oszt ki világszerte mintegy 1700 alkalmazottjának.

Az ajándékozás azt jelenti, hogy a vállalat minden teljes munkaidőben foglalkoztatott alkalmazottja 25.000 dollárral lesz gazdagabb a NASDAQ tőzsdén kedden megállapított 250 dolláros referenciaár alapján.

Bár a tényleges ár, amelyen a részvényt kereskedni kezdik, ennél lényegesen magasabb vagy alacsonyabb is lehet.

A meglepetésajándékot a Coinbase március 25-ei összejövetele során jelentették be. A Business Post ír kiadvány számolt be először a 100 részvény kiosztásáról, amikor a Coinbase dublini irodájának munkatársaitól értesültek róla.

A Coinbase szóvivője ma megerősítette az ajándékozás részleteit a Decryptnek, és elmondta, hogy a részükről ez egyfajta köszönet a vállalat munkatársainak.

Az elmúlt években a Coinbase az új alkalmazottaknak nyújtott tőketámogatásokat úgynevezett korlátozott részvényekkel váltotta fel, amelyek lehetővé teszik a címzetteknek, hogy idővel részvényeket szerezzenek.

A többi tech- és fintechvállalathoz hasonlóan a Coinbase is vállalkozókra támaszkodik több egyéb munka elvégzésére, így azok az emberek, akik a társaságnak olyan feladatokat látnak el, mint a büfé és a portás szolgáltatások, nem kapják meg az ajándékot.

Eközben a vállalat volt és jelenlegi vezető tisztségviselői már a Coinbase-részvényekben úszkálnak. Ide tartozik Brian Armstrong vezérigazgató, de a Coinbase termék- és jogi vezetője is, akik a szabályozási iratok szerint több százezer vagy millió részvénnyel rendelkeznek.

Érdekel a tőzsde? Szeretnél beletanulni a Bitcoin és kriptovaluta kereskedésbe? Akkor látogass el a Cryptofalka oldalára!

Részvényeit tőzsdén keresztül teszi elérhetővé a nyilvánosság számára a cég, amely abban különbözik a hagyományos kezdeti nyilvános ajánlattételtől, hogy a szóban forgó társaság nem támaszkodik jegyzőkre, és nem bocsát ki új részvénycsomagokat.

A Coinbase részvényeivel szerdán kezdték meg a kereskedést. A cég tőzsdére lépése jelentős mérföldkövet jelent a kriptovilág egésze számára, illetve tájékoztatást adhat más kriptovállalatok értékéről is, és ami egészen biztos, hogy szélesebb körű vonzata lesz a Bitcoin számára.

Olvastad már? A Facebook kriptoalelnöke a Circle-höz igazolt

Forrás: decrypt.co