A Circle Dante Dispartét vette fel stratégiai vezetőnek, aki korábban a Facebook Diem ügyvezető alelnöke volt.

A Circle kriptofizetési társaság ma bejelentette, hogy leszerződött a Facebook digitálisvaluta-projektjének, a Diem (a Libra utódjának) korábbi alelnökével.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Dante Disparte, aki korábban a Facebook kriptotörekvéseinek politikai és kommunikációs stratégiáját vezette, most a Circle stratégiai vezetőjeként és a globális szabályozás fejeként dolgozik.

Disparte emellett a saját kockázatkezelési tanácsadó és biztosítási cégét, a Risk Cooperative-ot is vezeti.

„Dante több évtizedes tapasztalattal rendelkezik az összetett globális pénzügyi és kockázati kérdésekben, és ezelőtt a Diem Association ügyvezető alelnökeként tevékenykedett, ahol vezető szerepet töltött be a világ kormányzati és pénzügyi ágazatának vezetőivel folytatott együttműködés és kommunikáció terén a digitális eszközökkel kapcsolatos kérdésekben és lehetőségekben” – mondta a Circle társalapítója és vezérigazgatója, Jeremy Allaire.

A Circle a USD Coin (USDC) mögött álló, peer-to-peer fizetési társaság, amely piaci tőkeérték szerint a tizennegyedik legnagyobb kriptovaluta.

A vállalat azon dolgozik, hogy segítse az online üzletek stablecoin-elfogadását, illetve a tranzakciók küldését egy platformon.

A USDC egy stablecoin, amely a Circle és a Coinbase együttműködése által jött létre.  Értéke az amerikai dollárhoz van rögzítve tehát 1 USDC = 1 USD.

Disparte nyilatkozatában elmondta, hogy azért csatlakozott a Circle csapatához mert „ahol a piacok vagy az állami szabályozás lemarad, ott a Circle megmutatja, hogy – a technológián és a USDC mögött meghúzódó lendületen keresztül – befogadóbbá teheti a pénzügyi rendszert, valamint csökkentheti a súrlódást és a költségeket.

A Facebook Diemnél Disparte nagyon nyilvános szerepet játszott a kriptoprojekt marketingjében, amikor tavaly áprilisban a Facebook szembefordult eredeti decentralizált és engedély nélküli valuta céljaitól az akkori Libránál.

A Diem Egyesület, ahogyan most nevezik, egy stablecoinprojekt, amelyet a közösségimédia-platform vezet, és amely olyan egyszerűvé kívánja tenni a pénzhez és a pénzügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférést, mint egy Facebook- vagy WhatsApp-üzenet küldését.

A projektnek azonban meglehetősen sok problémája volt: a Facebook szembesült a szabályozási akadályokkal, a munkatársak elmentek, és az eredetileg 2020 elején bevezetésre kerülő coin még mindig nem elérhető.

Amikor a projekt először alakította meg a Szilícium-völgybéli szövetségét, számos nagyvállalat – köztük a Stripe, a MasterCard, az eBay, a PayPal és a Visa – vett részt benne.

Ezek a nagyvállalatok azonban azóta kiléptek a szövetségből, mivel a politikusok és a globális szabályozók gyakran arra utaltak, hogy mindez fenyegeti a világ pénzügyi stabilitását.

Olvastad már? BNB/USDT Közép távú elemzés – meddig mehet a BNB?

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!