A Facebook kriptoalelnöke a Circle-höz igazolt

-

A Circle Dante Dispartét vette fel stratégiai vezetőnek, aki korábban a Facebook Diem ügyvezető alelnöke volt.

A Circle kriptofizetési társaság ma bejelentette, hogy leszerződött a Facebook digitálisvaluta-projektjének, a Diem (a Libra utódjának) korábbi alelnökével.

Dante Disparte, aki korábban a Facebook kriptotörekvéseinek politikai és kommunikációs stratégiáját vezette, most a Circle stratégiai vezetőjeként és a globális szabályozás fejeként dolgozik.
Disparte emellett a saját kockázatkezelési tanácsadó és biztosítási cégét, a Risk Cooperative-ot is vezeti.

„Dante több évtizedes tapasztalattal rendelkezik az összetett globális pénzügyi és kockázati kérdésekben, és ezelőtt a Diem Association ügyvezető alelnökeként tevékenykedett, ahol vezető szerepet töltött be a világ kormányzati és pénzügyi ágazatának vezetőivel folytatott együttműködés és kommunikáció terén a digitális eszközökkel kapcsolatos kérdésekben és lehetőségekben” – mondta a Circle társalapítója és vezérigazgatója, Jeremy Allaire.

A Circle a USD Coin (USDC) mögött álló, peer-to-peer fizetési társaság, amely piaci tőkeérték szerint a tizennegyedik legnagyobb kriptovaluta.
A vállalat azon dolgozik, hogy segítse az online üzletek stablecoin-elfogadását, illetve a tranzakciók küldését egy platformon.


A USDC egy stablecoin, amely a Circle és a Coinbase együttműködése által jött létre.  Értéke az amerikai dollárhoz van rögzítve tehát 1 USDC = 1 USD.
Disparte nyilatkozatában elmondta, hogy azért csatlakozott a Circle csapatához mert „ahol a piacok vagy az állami szabályozás lemarad, ott a Circle megmutatja, hogy – a technológián és a USDC mögött meghúzódó lendületen keresztül – befogadóbbá teheti a pénzügyi rendszert, valamint csökkentheti a súrlódást és a költségeket.
A Facebook Diemnél Disparte nagyon nyilvános szerepet játszott a kriptoprojekt marketingjében, amikor tavaly áprilisban a Facebook szembefordult eredeti decentralizált és engedély nélküli valuta céljaitól az akkori Libránál.
A Diem Egyesület, ahogyan most nevezik, egy stablecoinprojekt, amelyet a közösségimédia-platform vezet, és amely olyan egyszerűvé kívánja tenni a pénzhez és a pénzügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférést, mint egy Facebook- vagy WhatsApp-üzenet küldését.

A projektnek azonban meglehetősen sok problémája volt: a Facebook szembesült a szabályozási akadályokkal, a munkatársak elmentek, és az eredetileg 2020 elején bevezetésre kerülő coin még mindig nem elérhető.
Amikor a projekt először alakította meg a Szilícium-völgybéli szövetségét, számos nagyvállalat – köztük a Stripe, a MasterCard, az eBay, a PayPal és a Visa – vett részt benne.
Ezek a nagyvállalatok azonban azóta kiléptek a szövetségből, mivel a politikusok és a globális szabályozók gyakran arra utaltak, hogy mindez fenyegeti a világ pénzügyi stabilitását.

Olvastad már? BNB/USDT Közép távú elemzés – meddig mehet a BNB?

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Börtönt kapott az EmpiresX kriptotőzsde vezető kereskedője

Joshua David Nicholas az EmpiresX kriptotőzsde vezető kereskedőjeként aktív résztvevője volt egy közel 100 millió dolláros piramisjátéknak. Ennek következtében most elítélték, és 51 hónap letöltendő...

Az Ukrán Nemzeti Bank bevezetné a digitális hrivnyát

Az NBU bemutatta a bankszakma és a magánszektor, köztük a helyi kriptoipar résztvevőinek a saját fejlesztésű digitális valuta, az e-hrivnya tervezetét. A törvényhozók visszajelzéseket várnak...

Hamisan „tört” ki a Bitcoin

Prémium Az utóbbi időben, szinte mozdulatlanul oldalazott a Bitcoin a legutóbbi árfolyam szakadása óta. Ezt a szakadást a 15971.9 dolláron lévő támasz szint állította meg, majd többször...

A Bitcoin legrosszabb novemberi zárását produkálta az elmúlt 2 évben

A Bitcoin árfolyama erősödött a novemberi havi gyertyazárás felé, de a kereskedők már most figyelmeztetnek a túlságosan „pimasz” Bitcoinra. A Bitcoin december 1-jén megpróbált 17.000 dolláros...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!