A kaliforniai hardvergyártó azt mondja, a 2021-es fiskális év első negyedévének teljesítménye a kezdeti várakozásokat is meg fogja haladni, köszönhetően a kriptobányász grafikuskártyák iránti érdeklődés növekedésének.

Az Nvidia szerint a különféle piaci szegmensekben tapasztalható pozitív teljesítmények következtében a társaság felülvizsgálja kezdeti előrejelzéseit a 2021-es fiskális év első negyedévére vonatkozóan.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

A vállalat mindezt az évente megrendezésre kerülő befektetői napján hozta nyilvánosságra, hétfőn. Mint mondták, az első negyedév teljes bevétele már most meghaladja az 5,3 milliárd dolláros előrejelzést.

Ez a pozitív piaci teljesítmény az Nvidia grafikus feldolgozóegységeket gyártó részlegét is érinti, miközben a társaság a kriptobányász processzorokból (CMP) származó első negyedéves bevétele is háromszorosa lett az előrejelzéseknek, 150 millió dollár folyt be ebből a forrásból.

Ahogy arról korábban több hírportál is beszámolt, az Nvidia valóban kriptobányászati felszerelések eladásából származó bevételét februárban még 50 millió dollárban jósolta meg.

Az Nvidia sajtóközleménye szerint az optimista kilátások középpontjában a növekvő érdeklődés áll. Colette Kress, a chipgyártó ügyvezető alelnöke és pénzügyi vezetője elmondta:

„A teljes kereslet továbbra is nagyon erős, és továbbra is meghaladja a kínálatot, miközben a kereskedők készletei is ki vannak száradva. Arra számítunk, hogy a kereslet továbbra is meg fogja haladni a kínálatot az idei évben. Úgy véljük, hogy az ellátás megfelelő lesz ahhoz, hogy biztosítani tudjuk az első negyedévet követő sorozatos növekedések támogatását.”

Az Nvidia CMP-termékekből származó háromszoros bevétele szintén tökéletes jele annak, hogy a kriptobányász hardverek utáni érdeklődés az egekben van. Márciusban a Hut 8 kriptobányász cég jelentette be 30 millió dollárnyi Nvidia GPU-hardver megvásárlását.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Csak a Hut 8 megrendelése tette ki az Nvidia CMP-elvárásainak a 60%-át, és talán nem meglepő, ha arra számítunk, hogy a növekvő tendencia folytatódni fog.

Az Nvidia GPU-k iránti növekvő keresletet legfőképp a gémerek sínylik meg, akik így nagy árakkal és hiánnyal kell megküzdjenek, hiszen a bányásztársaságok nem ritkán jelentős felárat is hajlandók megfizetni csak azért, hogy megkapjanak egy-egy hardvert.

(Forrás: Cointelegraph)

Olvastad már? Egy amerikai cég 4800 Bitcoin-bányászgépet vett 34 millió dollár értékben

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂