Továbbra is érkeznek az új szereplők a Bitcoin-piacra

-

A bitcoin masszív kiárusítása nem csak a bálnákat vonzotta: azok, akik eddig sosem birtokoltak virtuális valutát, szintén vásárlásokba kezdtek.
Az on-chain mérőszámok szerint a Bitcoin bikapiaca nagyon is épségben van, ahogy az úgynevezett „no-coinerek” felvásárolják az árfolyamgödröt – állítja Willy Woo népszerű kriptopénzelemző.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Egy hétfői Twitter-bejegyzéssorozatban azt mondta, a bitcoin és az altcoinok árfolyamának legutóbbi korrelációja hasonló volt a covid-19 okozta „fehér hattyú” eseményhez, amely lehetővé tette, hogy az „oldalvonalakról” pénz áramoljon a piacra, akciós árfolyamon.
Ez azt jelenti, hogy a 2020 októberében kezdődött piaci fellendülés továbbra sem tört meg, illetve megkérdőjelezi azt a feltevést, miszerint a négyéves ciklus most a 2013-as dupla pumphoz fog hasonlítani.

„A no-coinerek megragadják a lehetőséget, hogy felvásárolják a gödröt” – mondta Woo, miközben a Glassnode egyik csártjára hivatkozott, amely azt mutatja, hogy egyre növekszik a Bitcoin blokkláncát használó személyek száma.

A bitcoin 2013-as ciklusa nem egy, hanem két kiugrással jellemezhető, amelyet egy masszív, 83%-os korrekció választott el egymástól.
Számos elemző azt rebesgette, hogy a bitcoin árfolyama most ehhez a 2013-as grafikonhoz hasonlót rajzolhat ki az 54%-os dumpot követőn.
Tették mindezt azért, mert a 2017-es bikapiac során 6 nagyobb árfolyamkorrekció volt, és ezek nagysága mind 29% és 38% között mozgott.
A múlt heti, koordinált kiárusítás lehetővé tette az intézmények és a bálnák számára, hogy több bitcoint halmozzanak fel akciós árakon.
Ahogy arról több hírportál is beszámolt korábban, a Bitcoin-bálnák több mint 122.500 BTC-t zsebeltek be a május 19-ei árösszeomlás során.
A vásárlók nagy része az Egyesült Államokból és más nyugati országokból származott, amelyet a Coinbase magas BTC-prémiuma is tanúsított.

A bitcoin árfolyama hétfőn elérte a 38.800 dollárt is a TradingView adatai alapján. A cikk írásakor 38.000 dollár körül mozgolódik, 18%-os napi növekedéssel.
A kapitalizációja szerint vett legnagyobb kriptopénz vasárnap, közel 31.000 dollárnál érte el a korrekció alját, amelyet egy hirtelen visszapattanás követett.
A teljes kriptopiac több mint 19%-ot ralizott a hétfői nap folyamán, miközben a legnagyobb altcoinok 20 és 30% közötti nyereségeket könyvelhettek el.

Olvastad már? A piaci összeomlás után Elon Musk ismét megszólalt

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Captain Tsubasa NFT focijáték debütál az Oasys blokkláncon

A klasszikus japán anime sorozat, a Captain Tsubasa bemutatta NFT focijáték formájában tér vissza az Oasys blokkláncra. A web3-as játékokra specializálódott Oasys május 20-án jelentette be,...

Ez az új kripto előértékesítés közelít a 3 millió dollárhoz

Képzelj el egy kriptovalutát, amelyben egyesül az internet mém kutyák iránti megszállottsága és a mesterséges intelligencia (AI) világa. A WienerAI (WAI) csapata pontosan ezt hozta el...

A Bitcoin ára eléri a 70.000 dollárt, amint BTC ETF vásárlása megugrik

Az elemzők szerint a Bitcoin árfolyama új csúcsok felé tart most, hogy a közelmúltbeli konszolidációs szakasz véget ért. A Bitcoin árfolyam a hőn áhított 70.000 dolláros...

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!