Míg a két nagyvállalat BTC-vásárlása kétségtelenül szerepet játszott a tavaly kezdődött árfolyam-emelkedésben, a kezdeti dicsfény mintha kezdene megkopni.

A pénzeszközeikhez adott sok milliárd dollárnyi bitcoin hatása szinte azonnali volt a részvényekre.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ha a kezdőpontot az ügyvezetők bejelentéseiként határozzuk meg, a Tesla 340%-ot, a MicroStrategy pedig 808%-ot emelkedett.

A hírverés mindenesetre rövid életűnek tűnik. Mindkét cég papírjai februárban tetőztek, azóta visszaesést tapasztaltak.

A MicroStrategy 64%, a Tesla pedig 36%-os lecsúszást élt meg az előző hónapokban, hiába az újságok szalagcímei a kriptóvásárlásról.

A februári 880 dolláros csúcsról Musk cége ma 580 dolláros részvényárig csúszott. Ehhez persze hozzá kell tenni, hogy tavaly, mikor a milliárdos először kezdett különböző Dogecoinos mémeket posztolni a közösségi médiában, a részvények árfolyama 200 dollár körül mozgott.

Saylor cége esetén ez 1272 dolláros csúcsot jelent, jelenleg 448 dollárért cserélik a papírjaikat, tavaly pedig 140 dollárért ment a részvény.

A bitcoin jelenlegi piaci helyzete, és ezeknek a részvényeknek a lassú visszahúzódása arra utal, hogy a hagyományos befektetők már nem biztosak annyira a BTC sikerében.

A bitcoin jelenlegi rekordja a 65 ezer dollár, és azóta 52%-os mínuszban is járt.

A Tesla és a MicroStrategy nehézségei a visszaerősödéssel, és Musk elhibázott, de lassan hatástalanná váló megnyilvánulásai azt is jelenthetik, hogy a kriptoipar kezd immunissá válni az efféle céges megnyilvánulásokra.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Vagy azt is, hogy van az a piaci helyzet, ahol még Musk is kevés a változtatáshoz.

Az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin is úgy nyilatkozott nemrég, hogy a Muskhoz hasonló emberek befolyása egy idő múlva csökkenni fog.

„A piacok tanulnak ezekből az esetekből. Elon sem lesz mindig hatással az iparágra.”

Olvastad már? Továbbra is érkeznek az új szereplők a Bitcoin-piacra

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.