Buterin: Elon Musk nem mond igazat a blokkláncokról

-

Elon Musk Dogecoin felsőbbrendűségéről szóló kijelentései még az Ethereum társalapítóját is megszólalásra késztették.
Az Ethereum-társalapító Vitalik Buterin nemrég tett közzé egy hosszabb tanulmányt a blokklánc skálázhatóságának korlátairól, amelyben kritizálta a Tesla-vezérigazgató Elon Musk eltúlzó kijelentéseit.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Buterin személyes blogján vasárnap közzétett cikkben az Ethereum atyja kiemelte, hogy a a skálázhatóság és a decentralizáltság között bizony kompromisszumot kell kötni egy blokklánchálózat megtervezésekor.
A bejegyzés Elon Musk május 15-i tweetjére válaszul jelent meg, amelyben azt állította, hogy a Dogecoin vezető blokklánccá válik, ha a blokkok méretét 900%-kal megnövelik.

„Ideális esetben a Dogecoin a blokkidőt a tízszeresére, a blokkméretet a tízszeresére növeli, a díjat pedig 100-szorosára csökkenti. Akkor nyerni fog.

Buterin megkérdőjelezte Musk kijelentéseit, hangsúlyozva azt a kihívást, hogy a skálázhatóság és áteresztőképesség növekedése „nem lehetséges anélkül, hogy szélsőséges centralizáltsághoz vezetne, és veszélyeztetné azokat az alapvető fundamentális tulajdonságokat, amelyek azzá teszik a blokkláncot, ami.”
Kiemelte a decentralizáció szükségességét annak elkerülése érdekében, hogy a hálózat ne legyen kitéve az egyedi hibapontoknak (SPOF), valamint azt a fajta védelmet, amit az elosztott hálózatok élveznek a koordinált támadásokkal szemben.
Hozzátette, hogy a decentralizációt nem lehet anélkül elérni, hogy a felhasználók ne kapnának lehetőséget arra, hogy szabadon futtathassák a csomópontokat.

„Ahhoz, hogy egy blokklánc decentralizált legyen, kritikus fontosságúnak számít az, hogy az általános felhasználók is futtathassanak csomópontokat, és hogy egy olyan kultúra alakuljon ki, amelyben a csomópontok futtatása általános tevékenységnek számít.”

Buterin azt is elmondta, hogy a szilánkosítás olyan skálázhatóságot hozhat el, mint amilyennel a legtöbb centralizált lánc is rendelkezik.

Az Ethereum hálózatának jelenlegi állapota alapján Buterin úgy jósolja, hogy a szilánkosított Ethereum „valószínűleg egymillió tranzakciót is képes lesz feldolgozni egy másodperc alatt, miközben a blokklánc teljes biztonságosságát megtartja.”

„Rengeteg munkát vesz majd azonban igénybe, hogy mindezt a decentralizáltság feláldozása nélkül valósíthassuk meg, ami a blokkláncokat annyira értékessé teszi” – tette hozzá.

Márciusban az Ethereum társalapítója azt mondta, hogy az Ethereumon még több rollupot fognak megvalósítani, mielőtt a szilánkosítás az Ethereum 2.0-val megérkezne.
Musk egyébként időközben a Cointelegraph Twitterén reagált Buterin kijelentéseire. A Twitter-bejegyzés alább látható:

Olvastad már? Hogyan alakítsd ki kriptovaluta portfóliódat kezdőként 2021-ben? – A BitPadre tippjei

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoint használt pénzmosásra, hat év börtönt kapott érte

A Bloomberg jelentése szerint Jian Wen, egy korábbi gyorséttermi dolgozó, hat év és nyolc hónap börtönbüntetést kapott, miután bűnösnek találták, hogy jelentős mennyiségű bitcoint próbált...

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!