A bitcoin valódi értéke 35.000 dollár – JPMorgan

-

A JPMorgan nemrégiben elkezdett közeledni a bitcoin felé.
A JPMorgan elemzői szerint, az intézményi befektetők az utóbbi 6 hónap során először váltják át bitcoinjukat aranyra.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Mindez azután történt, hogy a kriptopiac hatalmas zuhanása során a bitcoin értéke egészen 30.000 dollárig esett vissza.
Év elején a JPMorgan elemzői 130.000 dollárra tették a bitcoin célját a jelenlegi ciklusában.
A Business Insider szerint, a bitcoinnak ezt az árat kell megütnie ahhoz, „hogy tőkeértéke elérje a magánszektor teljes aranybefektetéseinek értékét”.
A befektetési bank azonban arra figyelmeztetett, hogy „a bitcoin és az arany közötti volatilitások konvergenciája valószínűleg nem gyorsan fog bekövetkezni, és hogy ez várhatóan egy többéves folyamat”, így a 130.000 dolláros ár hosszú távú cél.
Azóta a JPMorgan több lépést tett, hogy támogassa bitcoint, és hogy megkönnyítse az intézményi befektetők számára a kriptovalutákhoz való hozzáférést.
A bank vezérigazgatója, Jamie Dimon elmondta, hogy „az ügyfelek érdeklődnek, és én nem mondom meg nekik, hogy mit tegyenek”, illetve, hogy a JPMorgan feladata, hogy segítse az ügyfeleit, ha ők szeretnének bitcoint vásárolni.
Mindenesetre a világ legnagyobb bankjának támogatása értékes lenne a bitcoin számára.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

A JPMorgan szerint az intézményi befektetők aranyra cserélik a bitcoint

Sok bitcointámogató állítja már régóta, hogy a bitcoin a digitális arany. A JPMorgan kutatásai szerint azonban az intézményi befektetők a digitális aranyat hagyományos aranyra cserélik most, hogy a valuta közel 50%-ot veszített értékéből.
A több mint 60.000 dollár elérése után a bitcoin továbbra is 40.000 dollár alatt van az ár enyhe emelkedése után. A bitcoin határidős piacain is jelentős likvidáció történt, míg az arany ETF-eknél nőtt a beáramlás.
Így a JPMorgan kijelentette, hogy a bitcoin jelenlegi valós értéke 35.000 dollár lenne a bitcoin és az arany közötti volatilitási arány alapján.

Az infláció által vezérelt befektetés a bitcoin növekedéshez vezethet

Az emelkedő infláció számos intézményi befektetőt arra késztetett, hogy biztonságosabb eszközöket keressen. A bitcoint gyakran a dollár elleni fedezeti ügyletként jellemzik, míg az arany a hagyományos eszköz azok számára, akik megpróbálják elkerülni a dollár inflációját.
Bár úgy tűnik, hogy az intézményi befektetők jelenleg az aranyat részesítik előnyben, a bitcoin továbbra is profitál a fiatalabb befektetők miatt.
Ha az USD inflációja továbbra sem csökken, a bitcoin könnyedén népszerű eszköz lehet azon fiatalabb befektetők között, akik megpróbálják elkerülni a devizaérték csökkenését.

Olvastad már? Az arany megelőzte a bitcoint

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!