Tovább szárnyalnak a kriptoeszközök

-

A múlt héten kiadott gazdasági adatok aggodalomra adhatnak okot. A hét közepén érkezett információk szerint jelentősen esett az olyan nagy ázsiai országok exportja, mint Japán és Dél-Korea, amely világszerte kihatott az értékpapírpiacokra, így az S&P 500 és az FTSE 100 is nagyot esett.
A kriptoeszközök, mint a bitcoin és az altkoinok azonban jól teljesítettek ezekben a nehéz időkben is.
A bitcoin konszolidációs fázisban volt, stabilan 6000 és 7000 dollár között mozgott az értéke. Voltak néha kiugrások mindkét irányba, de összességében elégedettek lehetünk az árfolyamával.
A Fed bevezette a végtelen mennyiségi lazítást és hatalmas vásárlása kezdett, így a bitcoin hamarosan a 7500 dollárt is áttörheti.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Mire számíthatunk a második negyedévben

Mire számíthatunk az új negyedév során? A legfőbb esemény mindenképpen a bitcoin feleződése. Már csak egy hónapot kell várni a blokkjutalom csökkenésére.
Az előző halvingok mind jelentősen megdobták a bitcoin árfolyamát, így a májusitól is hasonlóra számíthatunk.
A feleződés után a bitcoin akár a 20 000 dolláros árfolyamot is elérheti 2020 végére / 2021 elejére. Ez egy elhúzódó bika piachoz vezetne, mellyel 2021 végére / 2022 elejére akár 100 000 dollár is lehet a bitcoin árfolyama.
Több tényező is közrejátszik az áremelkedéshez. Az első ezek közül a feleződés, amely az alacsony hatékonyságú bányászok kiesésével fog járni, így csökken a hashráta, de sokkal hatékonyabbá válik a hálózat.
A kínálat csökkenése jelentősen megemelheti az árfolyamot. Ha ehhez hozzáadjuk a mennyiségi lazításból származó inflációt, akkor a hosszú távú kilátások meglehetősen kedvezően alakulhatnak a bitcoin számára.
Azt is fontos hozzátenni, hogy a vezető kriptopénz nem esett akkorát, mint a globális piacok. Ez előbbinek értéke csupán 12%-kal csökkent amellyel pozitív értelemben alulteljesítette az S&P 500 és az FTSE 100 rendre 23 és 25%-os esését.

Végre skálázódhat az Ethereum?

Az Ethereum hamarosan bevezeti a shardingot, amellyel megoldaná a skálázás kihívását. Ez több kisebb hálózatra osztaná a rendszert, mellyel gyorsabbak és hatékonyabbak lehetnek a tranzakciók.
Ennek lehet, hogy nem lesz jelentős hatása az árfolyamra, mivel nem változik a kereslet és kínálat, amely árváltozást eredményezne, de jó látni, hogy az Ethereum csapata nagy fejlesztéseken dolgozik.
Ez is egy újabb lépés a koin hosszú távú célja felé, hogy átálljanak a proof of work modellről a proof of stake-re.

A Ripple is jól szerepelhet

A második negyedév során a Ripple igény szerinti kifizetéseket ígér a bankok és fizetési szolgáltatások számára. Ha ezt sikeresen véghez viszik, akkor az XRP lehet az első kriptoeszköz, melyet világszerte alkalmaznak.
Azonban a Ripple és az SEC közötti per továbbra is a levegőben lóg. Ettől eltekintve a Ripple software fejlesztői sikeresen bemutattak egy javaslatot, mellyel a felhasználók bizalmas utalásokat küldhetnek az XRP főkönyvén keresztül.
Ez azért fontos, mivel megoldja az XRP egyik fő problémáját, magánintézmények egyik fő aggodalmát, az átláthatóságot. Ha privát tranzakciókat lehet folytatni az XRP hálózatán, akkor jelentősen megugorhat azon intézményi befektetők száma, akik a tokent használják.

Franciaország üdvözli a CBDC-ket

Nem lehetne teljesnek mondani ezt a heti hírösszefoglalót a CBDC-k (központi bank által kibocsátott digitális valuták) megemlítése nélkül.
A francia központi bank segítséget kért több cégtől, hogy segítsenek egy digitális valuta bevezetése körüli kutatásban.
Ez még gyerekcipőben jár, de a Banque de France kutatja, hogyan lehetne bankok közötti kifizetéseket rendezni blokkláncon keresztül, milyen előnyökkel járhatnak a CBDC-k és milyen hatásuk lehet a stabilitásra, a pénzügy politikára és a szabályozásokra.
Ez az irányzat jelentősen felgyorsulhat 2020 során.

Olvastad már? Novogratz szerint meglesz idén a 20 000 dollár – a kereskedők szerint nem

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Melyik coint kell megvenni, hogy milliomossá váljon ezen a bikafutamon

Vendégbejegyzés A felgyorsuló kriptopiaci lendület a közelmúltban 60.000 dolláros csúcs felé vitte a Bitcoint, ami intenzív piaci spekulációkat váltott ki. Ilyen bika futások közepette a megfelelő digitális...

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

A republikánus szenátorok szerint a CBDC-k „sértik a szabadságukat” – Miért?

Ted Cruz szenátor vezette republikánusok nemrégiben megosztották véleményüket a központi banki digitális valutákról (CBDC). A fiat valuták e digitális formáit, amelyeket számos ország, köztük az Egyesült...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!