Tom Lee szerint a bika piac szélén áll a bitcoin árfolyama

-

Tom Lee egy rendkívül merész jóslatot közölt decemberben, mely végül nem igazolódott be. Azt mondta, hogy a bitcoin árfolyam 10.000 dollár fölött fog maradni, mely alacsonyabb volt, mint egy korábbi jóslata.

Olvastad már? Az SEC már idén engedélyezheti az első bitcoin-ETF-et

Most, hogy a bitcoin leginkább oldalra mozog az altkoinok elkezdtek ismét népszerűvé válni Mati Greenspan úgy nevezte el ezt, hogy „alt-szezon”, Lee szerint egy újabb bika piac várható.

2019 a „javulás éve lesz” a bitcoin számára

Lee a következőt mondta a CNBC-nek:

 „Szerintem 2019 a javulásról fog szólni. A hagyományos pénzügyi piacok is úgy állnak, hogy a bitcoinnak kedvezzenek, a tavalyi év ellenszél volt. A dollár sem szárnyal úgy, mint tavaly, így az ellenszél eltűnt.”

Az erős dollár nem feltétlen hat ki a bitcoin árfolyamára hagyományos értelemben, arra sincs bizonyíték, hogy az erős dollár több bitcoinkereskedést jelentene.
Mindezek ellenére 2018 során a kereskedők a kriptopénzek helyett a forexet választották.
Mindezek ellenére egy tényről nem szabad megfeledkezni:
Több ezer ember veszteséggel adta el befektetését a 2018-as kriptotél során és ez még mindig folytatódik. A bitcoin ugyanannyira filozofikus mozgalom, mint eszközosztály.

Lee szerint számos tényező adhat okot a reményre.

 „Az az igazság, hogy a bitcoin egyre hasznosabb. Nem csak a J.P. Morgan és a Mizuho Bank, hanem a Facebook és egyéb közösségi médiák is kezdenek beszállni az iparba. Ezek mellet számos helyen terjedt el széles körben a bitcoin, mint Venezuela.
A válság a bitcoin használatához vezetnek, szóval szerintem elég erős év előtt állhatunk.”

A Mizuho bank blokklánca, a J-coin nem egy kriptopénz. Az interjút készítő riporter szerint a JPM coin sem egy kriptopénz, mivel nem férhet hozzá bárki és nem megváltoztathatatlan és a kriptopénzek egyéb tulajdonságaival sem rendelkezik.
A J-coin még blokkláncon sem fut, de a JPM coin egy blokklánctokennek tekinthető. Jamie Dimon elmondta, hogy a jövőben elképzelhető, hogy elérhetővé teszik a publikum számára is.

Bitcointámogató vagy Wall Street-i vezérszurkoló?

Lee egyéb okokat is megemlített amiért izgatottak lehetünk a bitcoin kapcsán.

A Fidelity egy digitális letétkezelőt indít.
A Bakkt egy tőzsdét.
Végre jelentős támogatókat is láthatunk és idén már például nyugdíjkezelők is befektettek.
Ezért úgy gondolom, hogy mint vagyoni eszköz még gyerekcipőben jár, de mindenképpen figyelemmel kell kísérni.”

A bitcointámogatók mindig is okkal támogatták, de érdemes megjegyezni, hogy a bitcointámogatás legfőbb okai mind hosszú távra tekintenek. Olyan időket élünk, amikor az egyéni és országos hitelek hihetetlen szinteket öltenek.
Néhány ország még sosem látott mértékű inflációt tapasztal.

Ezek a tényezők hosszú távon kecsegtetővé tehetik a bitcoint azok számára, akik hosszú távon keresnek biztonságot. Az áringadozásai ellenére sokkal jobb számokat produkál, mint egyéb befektetések.
Mindezek ellenére továbbra is egy nagyon spekuláns eszköz és nem tudhatjuk biztosra, hogy a Tom Lee féle jóslatok eléggé pártatlanok-e. Lee egy konkrét jóslatot is mondott, szerinte a bitcoin augusztusban megtöri a 200 napon csúcsát.
Ha megnézzük a mostani medve piacot a korábbi elhúzódóhoz képest, akkor október előtt nem fog javulni a helyzet. Azok, akik a csúcson vásároltak akár befektetésük 85%-át is elveszíthetik addig.

Az a régi bölcsesség azonban máig igaz, hogy 1 bitcoin = 1 bitcoin. Még mindig nem vesztettünk semmit, ha nem adjuk el veszteséggel egyéb befektetési eszközökhöz képest.
Tom Lee egy jó vezérszurkoló a vad bika piacon idején, de jelenleg az a legjobb, ha saját megérzéseinkben bízunk.
A rettegés, hogy kimaradunk valamiből egy nagyon veszélyes érzés. A bitcoin távoli jövője egyre biztosabb, mint valaha, ezért is lehet érdemes már most bevásárolni. Vagy lehet, hogy nem.
Forrás: ccn.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon a Telegramon és az Instagramon. Legyen szép napod!
Szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt tedd meg:
BTC: 34vcA11dH3AbVWkEbQraCvM2vNFkT6JFJM
LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE
ETH: 0xe6E0D778d323786c1151163d2A3472989Fe7aA53
KÖSZÖNÖM!
 

Legfrissebb bejegyzéseink

Az Ethereum Alapítvány fontos bejelentést tesz közzé

Az Ethereum Alapítvány kulcsfontosságú bejelentést tett, amely inspirálni fogja a kutatást és fejlesztést a Zero-Knowledge proof-ok és a ZK L2 szabványok területén. A ZK finanszírozás első...

Miért lesz beleszólása az intézményeknek a BTC jövőjébe?

A CryptoQuant adatai szerint február eleje óta megugrott az 1000 és 10.000 Bitcoint (BTC) tartalmazó Unspent Transaction Outputs (UTXOs) száma. A BTC UTXO egy olyan mérőszám,...

A legjobb kriptók, amit a Bitcoin feleződése előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A Bitcoin feleződésének közeledtével, amely várhatóan 2024 áprilisában bekövetkező jelentős esemény, a kriptopiac reflektorfénybe került, és a befektetők élénken figyelik a lehetséges elmozdulásokat, amelyek történelmileg...

Polygon (MATIC) technikai elemzés 02.22.

Prémium Polygon (MATIC) A Polygon Foundation szerződése szerdán az utolsó 273 millió MATIC tokent is kiosztotta, ezzel véget ért a vesting időszak. Ez a fejlődés azt jelenti, hogy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!