Bill Adams, profi kriptokereskedő és író átvizsgálta a bitcoin-ETF történek legfontosabb eseményeit és kiértékelte, hogy mennyi esélyt lát az engedély megszerzésére 2019-ben.

Olvastad már? A Binance vezérigazgatója is reklámozza az első bitcoin és BNB alapú ingatlanaukciót.

Már hosszú ideje a befektetési alapok uralják a kriptobefektetések piacát, profi kezelést, napi folyósíthatóságot, széles diverzifikálást és relatív olcsó költségeket nyújtanak.

A tőzsdén kereskedett alapok (ETF) tovább javítanának ezen és ez fő ok, hogy miért lenne egyre inkább szükség rájuk

A legtöbb pénzügyi szakember egyetért abban, hogy az ETF-ek előnyei jelentősen túlszárnyalják a hátulütőiket.

Mik is azok az ETF-ek?

Leegyszerűsítve az ETF egy összefoglaló kifejezés olyan értékpapírokról, melyeket egy bróker árul egy tőzsdén.

ETF-ek elérhetőek értékpapírokra, kötvényekre, árucikkekre és sok közös van bennük a befektetési alapokkal, valamint a hagyományos részvényekkel is.

A bitcoin-ETF-ek további diverzifikálásra adnának lehetőséget a befektetők számára, olcsó költségekkel és jó átláthatósággal.

Előnyök

Itt van néhány példa az ETF-ek előnyeiről a befektetési alapokkal szemben

Könnyebb adózás: A befektetőknek nagyobb irányítása van afelől, hogyan fizessék ki nyereségük utáni adót

Nagyobb kereskedelmi irányítás: ETF-eket egész nap vásárolhatunk, amíg nyitva van a tőzsde, de a hagyományos befektetési alapokat csak napi egyszer lehet venni/eladni a záráskor megjelölt árfolyamon.A kereskedőknek nagyobb az irányítása a vételek és eladások fölött és stop-loss kereskedéseket is beállíthatnak.

Nincs befektetési minimum: Akár egyetlen ETF-et is vásárolhatunk, nincs megszabva, hogy mennyit lehet vásárolni

Alacsonyabb költségek: A bróker kezelési költségén kívül az ETF-ek nem rendelkeznek eladási költségekkel

A korábbi bitcoin-ETF próbálkozások

Az Amerikai Értékpapír és Tőzsdefelügyelet (SEC) 2014 óta már számos bitcoin-ETF javaslatot utasított vissza különböző indokokkal.

A Direxion és a GraniteShares összesen hétszer adott be ETF javaslatot azonban, mind visszautasították azzal az indokkal, hogy a cégek nem bírnák kezelni az ETF-fel járó forgalmat.

A Winklevoss ikrek összesen kétszer adtak be kérvényt, de őket is visszautasították, sőt ami még rosszabb, hogy az SEC úgy határozott, hogy többé nem is próbálkozhatnak.

A legutóbbi próbálkozást a VanEck adta be, de ez sem látott napvilágot.

Fény az alagút végén

A dolgok azonban kezdenek megfordulni ugyanis a SEC bejelentette, hogy nagy haladást szeretnének elérni a bitcoin-ETF esetében.

Február 15-én az SEC kiadott egy javaslatot, melyet a Bitwise Asset Management és az NYSE Arca adott be.

A döntés, hogy elfogadják, elutasítják, vagy eltolják-e e döntés időpontját még nem ismert, de az SEC-nek 45 napon belül döntést kell hoznia és ki kell adnia az Állami Jegyzékben.

Az engedély megszerzése igencsak bonyolult folyamat. A benyújtott javaslatnak számos vizsgálaton és ellenőrzésen át kell esnie, mielőtt létrejöhetne egy ETF.

A mostani kérvény abban különbözik a korábbiaktól, hogy fizikailag rendezett bitcoin határidős ügyletekről szól, ami igencsak értékes lehet.

John Hyland, a Bitwise ETF-ekkel foglalkozó vezetője nagyon bízik abban, hogy elfogadják a kérvényt.

Egy friss nyilatkozatában azt mondta, hogy lehet, hogy nem fogadják el a javaslatot, de reménykedik benne, hogy 2019-ben végre elindul egy bitcoin-ETF.

Forrás: coinspeaker.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép estét!

Szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt tedd meg:

BTC: 34vcA11dH3AbVWkEbQraCvM2vNFkT6JFJM

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0xe6E0D778d323786c1151163d2A3472989Fe7aA53

KÖSZÖNÖM!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük