Az SEC már idén engedélyezheti az első bitcoin-ETF-et

-

Bill Adams, profi kriptokereskedő és író átvizsgálta a bitcoin-ETF történek legfontosabb eseményeit és kiértékelte, hogy mennyi esélyt lát az engedély megszerzésére 2019-ben.

Olvastad már? A Binance vezérigazgatója is reklámozza az első bitcoin és BNB alapú ingatlanaukciót.

Már hosszú ideje a befektetési alapok uralják a kriptobefektetések piacát, profi kezelést, napi folyósíthatóságot, széles diverzifikálást és relatív olcsó költségeket nyújtanak.

A tőzsdén kereskedett alapok (ETF) tovább javítanának ezen és ez fő ok, hogy miért lenne egyre inkább szükség rájuk
A legtöbb pénzügyi szakember egyetért abban, hogy az ETF-ek előnyei jelentősen túlszárnyalják a hátulütőiket.

Mik is azok az ETF-ek?

Leegyszerűsítve az ETF egy összefoglaló kifejezés olyan értékpapírokról, melyeket egy bróker árul egy tőzsdén.
ETF-ek elérhetőek értékpapírokra, kötvényekre, árucikkekre és sok közös van bennük a befektetési alapokkal, valamint a hagyományos részvényekkel is.
A bitcoin-ETF-ek további diverzifikálásra adnának lehetőséget a befektetők számára, olcsó költségekkel és jó átláthatósággal.

Előnyök

Itt van néhány példa az ETF-ek előnyeiről a befektetési alapokkal szemben
Könnyebb adózás: A befektetőknek nagyobb irányítása van afelől, hogyan fizessék ki nyereségük utáni adót
Nagyobb kereskedelmi irányítás: ETF-eket egész nap vásárolhatunk, amíg nyitva van a tőzsde, de a hagyományos befektetési alapokat csak napi egyszer lehet venni/eladni a záráskor megjelölt árfolyamon.A kereskedőknek nagyobb az irányítása a vételek és eladások fölött és stop-loss kereskedéseket is beállíthatnak.
Nincs befektetési minimum: Akár egyetlen ETF-et is vásárolhatunk, nincs megszabva, hogy mennyit lehet vásárolni
Alacsonyabb költségek: A bróker kezelési költségén kívül az ETF-ek nem rendelkeznek eladási költségekkel

A korábbi bitcoin-ETF próbálkozások

Az Amerikai Értékpapír és Tőzsdefelügyelet (SEC) 2014 óta már számos bitcoin-ETF javaslatot utasított vissza különböző indokokkal.
A Direxion és a GraniteShares összesen hétszer adott be ETF javaslatot azonban, mind visszautasították azzal az indokkal, hogy a cégek nem bírnák kezelni az ETF-fel járó forgalmat.

A Winklevoss ikrek összesen kétszer adtak be kérvényt, de őket is visszautasították, sőt ami még rosszabb, hogy az SEC úgy határozott, hogy többé nem is próbálkozhatnak.
A legutóbbi próbálkozást a VanEck adta be, de ez sem látott napvilágot.

Fény az alagút végén

A dolgok azonban kezdenek megfordulni ugyanis a SEC bejelentette, hogy nagy haladást szeretnének elérni a bitcoin-ETF esetében.
Február 15-én az SEC kiadott egy javaslatot, melyet a Bitwise Asset Management és az NYSE Arca adott be.
A döntés, hogy elfogadják, elutasítják, vagy eltolják-e e döntés időpontját még nem ismert, de az SEC-nek 45 napon belül döntést kell hoznia és ki kell adnia az Állami Jegyzékben.
Az engedély megszerzése igencsak bonyolult folyamat. A benyújtott javaslatnak számos vizsgálaton és ellenőrzésen át kell esnie, mielőtt létrejöhetne egy ETF.
A mostani kérvény abban különbözik a korábbiaktól, hogy fizikailag rendezett bitcoin határidős ügyletekről szól, ami igencsak értékes lehet.
John Hyland, a Bitwise ETF-ekkel foglalkozó vezetője nagyon bízik abban, hogy elfogadják a kérvényt.
Egy friss nyilatkozatában azt mondta, hogy lehet, hogy nem fogadják el a javaslatot, de reménykedik benne, hogy 2019-ben végre elindul egy bitcoin-ETF.
Forrás: coinspeaker.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép estét!
Szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt tedd meg:
BTC: 34vcA11dH3AbVWkEbQraCvM2vNFkT6JFJM
LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE
ETH: 0xe6E0D778d323786c1151163d2A3472989Fe7aA53
KÖSZÖNÖM!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.27.

Prémium Ripple (XRP) Az XRP árfolyamát a Ripple fejlődése és a SEC kontra Ripple per aktualitásai befolyásolják. Az altcoin a 0,56 dolláros szint fölé emelkedett, mivel az XRPLedger...

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Leállította a bíróság az amerikai bitcoin-bányászok kérdőívezését

Az amerikai EIA, azaz az Energiaügyi Hivatal kötelezni akarta a bányászokat, hogy minden információt adjanak át számára az üzleti folyamataikról, egy texasi bíróság viszont kimondta,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!