Egy kiszivárgott interjú szerint az SEC idővel engedélyezni fogja a bitcoin-ETF-et

-

Az SEC egyik bizottsági tagja szerint a felügyelet nagy eséllyel zöld utat ad majd egy bitcoin-ETF-nek a jövőben. A Congressional Quarterly kiszivárgott interjújából derült ki mindez.

Olvastad már? A CoinPayments-szel társul a BitTorrent, indulhat a natív BTT Token

Robert J. Jackson Jr, az SEC egyetlen demokrata bizottsági tagja elmondta, hogy a számos tavalyi visszautasítás ellenére változhat az eddigi tendencia.
 

„Hogy úgy gondolom lesz-e olyan kérvény, amely minden elvárásunknak megfelel? Nagyon remélem, hogy igen, és úgy gondolom, hogy így lesz.” -mondta el a kiszivárgott interjúban.

Az SEC részére számos ETF-javaslatot adtak be 2018-ban, de végül mindegyik visszautasításra került.

Az egyik jelentkező, a VanEck, párbeszédet kezdeményezett az SEC-vel, hogy megvitassa a felmerülő problémákat. A múlt havi kormányleállás miatt a VanEck visszamondta az ETF-kérvényét, de egy héttel később újra beadták.
Jackson kitért az olyan korábbi jelentkezőkre is, mint a Tyler és Cameron Winklevoss által 2017 márciusában beadott kérvény. Ezen a példán keresztül mutatta be, hogy a piaccal együtt az SEC véleménye is változóban van.
Amikor a Winklevoss-ikrek beadványa visszautasításra került, a bitcoinpiacokon jelentős volt az instabilitás. Ez azonban azóta jelentősen csökkent.

„Hatalmas volt a kockázat az ármanipulációra és arra, hogy sokan károsodhatnak. A piacok likviditásával is hatalmas gondok voltak.” tette hozzá

Hester M. Perice, aki szintén a SEC megbízottja korábban beszélt már arról, hogy a SEC jelentős hibát vétett, amikor másodjára is visszautasította a Winklevoss-ETF kérvényt 2018 júliusában.

Egyéb források szerint sem az a kérdés, hogy lesz-e bitcoin-ETF, hanem hogy mikor – Andreas Antonopoulos, kriptopénzhívő szerint is. Ennek ellenére nagyon sokan szkeptikusak azzal kapcsolatban, hogy minderre szüksége van-e az ágazatnak.
Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon a Telegramon és az Instagramon. Legyen szép napod!

Legfrissebb bejegyzéseink

Az FTX egyezséget kötött a CFTC-vel

Az FTX, a 2022-ben összeomlott hírhedt kriptopénz-tőzsde bejelentette, hogy a folyamatban lévő csődeljárás részeként egyezséget kötött a Commodity Futures Trading Commission (CFTC) hatósággal. A bírósági jóváhagyásra...

5 altcoin, amit sajnálni fogsz, hogy kihagysz – Potenciális 4000%-os emelkedés

A kriptopiac csendes és nyugodt, várja a következő nagy bikafutást. Számos altcoin továbbra is alacsony árfolyamon van, és bármelyik pillanatban hatalmas emelkedésre készül. Az érdeklődés...

Kripto szigorítás Nigériában:A Binance-t adóelkerüléssel vádolják!

Úttörő lépésként egy nigériai bíróság október 11-én eljárást indít a Binance ellen állítólagos adóelkerülés miatt - számolt be a Reuters. A kriptopénz-óriás négy vádpontban néz...

Az amerikai választások 2024: Elon Musk „jelentős” Donald Trump számára

A Bloomberg friss jelentése szerint Elon Musk hozzájárult az America PAC-nak, a Donald Trump újraválasztásáért dolgozó csoportnak. Az adományt „jelentősnek" írják le, ami komoly változást jelent...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!