A Fundstrat Tom Lee-je szerint a bitcoin nagyot futott 2019 elején, így most konszolidálnia kell nyereségeit.

Lee október 22-én adott interjút a BlockTV-nek, a híres bitcoin-támogató, aki mellesleg a Wall Street-i Fundstrat Global Advisors társalapítója, elmondta, hogy a júliusi pezsgés egy túlhevült piac jeleit mutatta.

Nyári meleg

Amikor a bitcoin relatíve gyenge teljesítményéről kérdezték az erős nyári ugrás után, Lee azt mondta, hogy ez nem, a Bakkt határidős piacok lassú indulásának vagy valamilyen hasonló piaci tényezőnek tudható be.

Ehelyett a Fundstrat piaci jelzőjére hivatkozott, a Bitcoin Misery Indexre (BMI), amely elmondása szerint elárulta a befektetők júliusi feléledését.

„Reálisan nézve a bitcoinnak konszolidálnia kell nyereségeit – nagyon sokat mozgott év eleje óta.”

A BMI, amely Lee szerint arról informálja a kereskedőket, hogy mennyire „elkeseredett” vagy optimista a befektetők kilátása a kriptopénz értéke és mozgásai alapján, egy 100-ról induló pozitív értékről egy 0-ig terjedő „teljes szenvedés” értékig terjed.

A mutató célja, hogy felmérje a bitcoin értékének ellenállását és kilátásait. Lee szerint júliusban a BMI olyan szinten volt, amit nagyon ritkán tapasztalhattunk az elmúlt 10 év alatt.

A nyereség konszolidálása helyett a bitcoin nagyot esett a BlockTV-interjú után. Először 7800 dollár alá, majd 7400 dollár körül állt meg. A cikk írásakor a bitcoin értéke 7380 dollár, amely 7%-os esés a 24 órás grafikonon.

A Misery Index kiolvasása

Lee a múltban vegyes jelként értelmezte a magas szintű BMI-értékeket.

Áprilisban elmondta, hogy a pozitív kilátások mindig szükségesek egy bika piac előtt, de a legnagyobb tanulság az volt, hogy a bitcoin valóban megütötte értéke alját, 3000 dollárnál a kriptotél során.

Az index 2018 márciusában indult. Lee elmondta, hogy amikor alacsony értéket mutat, az jó vásárlási lehetőség, és ez fordított esetben is igaz.

„Ha a BMI értéke a „szenvedés” (27 alatti) szinten van, akkor az az elmúlt 12 hónap teljesítményét nézi. Nagyjából évente keletkezik új jel. Ha a BMI a „szenvedés” szinten van, akkor idővel sok pénzt lehet keresni egy vásárlással.”

Olvastad már?  Cameron Winklevoss úgy hiszi a bitcoin lehetőségei „végtelenek”

Forrás: cointelegraph.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon.

Legyen szép napod! 🙂