Cameron Winklevoss, a Gemini tőzsde egyik alapítója nemrég elmondta, hogy a bitcoin sokkal többet ér piaci értékénél. Szerinte az csak átmeneti mérföldkő, hogy az aranyhoz hasonlíthassuk.

A bitcoin „az igazság forrása”

A Winklevoss-ikrek egyike a bitcoint „az igazság forrásának” nevezte. Ezt azzal indokolta, hogy a nyílt forráskódú projekt egy egyedi eszköz a cenzúra nélküli utalásokra.

A bitcoin összértékét gyakorta hasonlítják a világ aranykészletéhez. A világon elérhető összes aranyrúd és érme értéke jelenleg nagyjából 7,7 billió dollár, mely nagyban meghaladja a bitcoin jelenlegi összértékét, amely jelenleg 300 milliárd dollárt jelent.

A 7,7 billió dolláros érték révén az árfolyam növekedhet abban az esetben, ha a bitcoin válna a nemzetközi vagyontárolás fő eszközévé. Az aranyat egyre jobban kedvelik a központi bankok, amelyek pórtfolióik egyre nagyobb részét fektetik a nemesfémbe.

A bitcoint egyelőre a nem hivatalos intézmények birtokolják. A Gemini tőzsde az egyik legnagyobb bitcointulajdonos a többi piaci üzemelő mellett.

Az elzárt tárolás a legelterjedtebb, azonban letétkezelői szolgáltatások is elérhetőek. Nemrég növekedett a legalább 1000 bitcoint birtokló tárcák száma, amely már jelentős vagyonnak minősül.

Egyre növekszik az érdeklődés az arany és a bitcoin iránt, ahogy a gazdasági adatok egy közelgő recesszió jeleit mutatják az Egyesült Államokban és egyéb vezető országokban.

A bitcoin egyik fő problémája továbbra is az áringadozás. Akár több száz dollárt is változhat értéke egyetlen nap alatt, ahogyan az tegnap is történt. Az arany ezzel szemben sokkal stabilabb, azonban 2019-es áremelkedése meglehetősen visszafogott volt a bitcoinhoz képest.

A vezető kriptopénzzel azonban akár nagyot is lehetett bukni, ha rosszkor vásároltuk.

Nő az arany iránti kereslet, de 1500 dolláron megállt

Az aranynak is jelentős mennyiségű tőkére van szüksége, hogy tartsa emelkedését, ez azonban korlátozott. A bitcoin jelenlegi árfolyamánál számíthatunk egy emelkedésre és sokkal magasabb értékekre.

Az arany értéke jelenleg 1493,18 dollár, pár hónapja az 1200 dolláros szintről indult.

A bitcoin nagyot esett szerdán, percek alatt több száz dollárt csökkent az értéke, jelenleg 7459 dolláron áll.

Olvastad már? A Fed egy füst alatt több pénzt nyomtatott, mint a bitcoin összpiaci értéke

Forrás: bitcoinist.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon.

Legyen szép napod! 🙂