A bitcointámogatók újra aggódni kezdtek, miután az USA központi bankja, a Fed több a hónap során több pénzt nyomtatott, mint a bitcoin teljes összértéke.

A Fed vagyonmérlege közelít a 4 billió dollárhoz

Ahogy Dennis Parker, kriptotámogató október 21-én elmondta, szeptember közepe óta a Fed több mint 210 milliárd dollárt pumpált a gazdaságba.

Az újonnan bevezetett mennyiségi lazítás (QE) stratégiája mellett eltörpül a bitcoin, a maga 148 milliárd dollár összértékével.

A mennyiségi lazítás az államkötvények felvásárlását jelenti a gazdaság további élénkítése érdekében. Parker elmondta, hogy a Fed vagyonmérlege 3,77 billió dollárról 3,97 billióra emelkedett az elmúlt hónap során.

Korábban volt már magasabb, de a Fed saját becslései szerint 2025-re lenne a 4,7 billió dollárt is elérheti ez a szám.

A világ egy következő gazdasági válság felé sodródik

Az olyan véges mennyiségű eszközök tulajdonosainak, mint az arany és a bitcoin, jó indok lehet a pénznyomtatás arra, hogy csökkentsék a fiat pénzektől való függőségüket.

Parker javaslata szerint a befektetőknek most kellene bitcoint vásárolniuk – hisz még a fiat pénzek támogatói is aggódnak a bankrendszer egészsége miatt.

Mervyn King, a Bank of England korábbi kormányzója az IMF ülésén mondott beszédet a múlt héten. Ebben kifejtette, hogy a világ egy olyan gazdasági válságba sodorhatja magát, amely még a 2008-asnál is rosszabb lehet.

„Ha továbbra is ragaszkodunk a jelenlegi pénzügypolitikához és úgy teszünk mintha biztonságos lenne a bankrendszer, akkor a következő válság a küszöbön áll” – foglalta össze.

Az a feltevés, hogy a kormányok és központi bankok intervencionista lépései gazdasági katasztrófához vezetnek a Saifedean Ammous „The Bitcoin Standard” könyvének egyik alaptételé.

A 2018 márciusában kiadott könyv a bitcoinra összpontosít. Összeveti a fiat valutákkal, valamint az olyan pénzügyi eszközökkel, mint az arany.

Olvastad már? Bemutatjuk az első Lightning Network pénztárcát

A bitcoin a maga tízéves korával már most 40%-kal túllépte az átlagos fiat valuták élettartamát.

Forrás: cointelegraph.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon.

Legyen szép napod! 🙂