Több mint 100 milliárd dollárt tartanak a felhasználók a Binance kriptotőzsdéjén

-

Március első hetében 100 milliárd dollár fölé emelkedett azoknak a kripto-pénzeszközöknek az értéke, amelyeket a Binance kriptotőzsdéjén tartanak a platform felhasználói.

A rekordmértékű tőkebeáramlással egyidőben nagyot nőtt a tőzsdén elérhető digitális eszközök hozama is.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Binance minden egyes felhasználói dollárt legalább egy dollárral fedez a proof-of-reserve (POR) rendszernek köszönhetően, ami nagyban növelte a platform és az egész kripto ökoszisztéma iránt megnyilvánuló bizalmat.

Az utóbbi időben nagy mennyiségű tőke áramlott a Binance kriptotőzsde platformjára, miközben az elérhető digitális eszközök hozama is jelentős mértékben nőtt. 

Március első hetében, 2022 novembere, a POR rendszer bevezetése óta nem látott szintre, 100 milliárd dollárra emelkedett a Binance platformján tárolt pénzeszközök értéke.

Az elmúlt hetekben a digitális pénzügyi eszközök ára is jelentősen emelkedett, amely nem kis mértékben járult hozzá ahhoz, hogy a Binance platformján tárolt eszközök értéke megsokszorozódott. 

A Binance platformján minden egyes felhasználói dollár mögött ugyanekkora összegű fedezet áll, illetve további tartalékok is rendelkezésre állnak, amit bármely felhasználó ellenőrizhet a Binance proof-of-reserves (POR) rendszerébe belépve.

A legutóbbi POR-iteráció idején, amelyre március 1-jén került sor, a Binance a BTC-letétek több mint 103%-át tartotta, vagyis 3%-kal túlbiztosította a felhasználói betéteket.

A felhasználók által letétbe helyezett Ethereum eszközöket 103,5 százalékban, a Tether (USDT) eszközöket pedig 110,6 százalékban biztosította.

A POR nyílt forráskódot használ. A Binance a felhasználói közösséggel és a biztonsági szakemberekkel állandó párbeszédben áll, ez teszi lehetővé a rendszer folyamatos fejlesztését.

A visszajelzéseknek, a független auditoknak köszönhető a rendszer folyamatosan finomodik, így az iparági sztenderdek alakulására is nagy hatással van.

A Binance a kezdetektől fogva több fontos tokent támogatott, amelyek száma ma már 31-et tesz ki, miközben olyan fejlett megoldásokat is a platformjába integrált, mint a zk-SNARKs, amely az adatok védelmét és a működési stabilitást szolgálja.

A Binance rendszere tehát nem csupán a felhasználói pénzeszközök 1:1 arányú tartását szavatolja, hanem az átláthatóságot is az olyan ellenőrzési mechanizmusokon keresztül, mint a Merkle-fa tartalékbizonylatok és a B-tokenek biztosítékbizonylatai. 

A felhasználók ezek révén a személyes adataik biztonsága mellett képesek ellenőrizni az eszközeik rendelkezésre állását és az egyenlegüket.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A hatalmas tőkebeáramlás mögött meghúzódó okokat közelebbről megvizsgálva megállapítható, hogy rendkívüli bővülés távolról sem a véletlen eredménye, sokkal inkább annak bizonyítéka, hogy mind a Binance, mind a teljes kriptopiac irányában rendkívül erősödött meg a felhasználók bizalma.

Ebben jelentős szerepet játszanak a Binance biztonságerősítő intézkedései, valamint a POR rendszer, amely amellett, hogy növelte a pénzügyi átláthatóságot, a teljes kriptopiac egészséges működéséhez is nagyban hozzájárult.

Olvastad már? A legjobb kriptók, amit meg kell vásárolni, mielőtt a valódi bikafutam elindul

Forrás: Binance Magyarország

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb 3 Ethereum token, amivel 2024-ben kriptomilliomossá válhatsz

Az Ethereum tokenek hatalmasat emelkedtek a kriptopiacon az Ethereum ETF-ek jóváhagyásával kapcsolatos közelmúltbeli bejelentés miatt. A kriptoelemzők arra számítanak, hogy az Ethereum hálózat és az összes...

Top 5 altcoin, hogy egy kis befektetésből vagyont termeljünk

A kriptopiac 2024-ben is pezseg. Elérkezett lehet a pillanat, hogy felfedezzük az altcoinokat, amelyek hatalmas potenciális nyereséget kínálhatnak. Ez az útmutató öt olyan ígéretes lehetőségbe...

Tranzakciós adót vezetne be Törökország a kriptokereskedésre

Törökország új adók bevezetésére készül, beleértve a kriptopénz-kereskedelemre kivetett 0,03%-os tranzakciós adót, egy jelentős adóügyi reform részeként. A lépés célja az ország 2023-as földrengések okozta...

Mark Cuban szerint a „Gensler” miatt Biden elveszítheti az elnökséget, a DTX Exchange túlszárnyalhatja az olyan DeFi titánokat, mint a Chainlink és az Avalanche

Vendégbejegyzés Mark Cuban szerint a SEC elnöke, Gary Gensler nagyban befolyásolhatja a következő elnökválasztást. Cuban úgy véli, hogy szigorú politikája Joe Biden elnöki székébe kerülhet az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!